Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 2.3.2015

Ohjelma Areenassa

 • Pakastettuja siittiöitä otetaan liuoksesta

  Lahjoitussperman tarve lisääntyy

  02.03.2015Akuutti
  Lapsettomuuden hoidossa tarvitaan usein vapaaehtoisilta luovuttajilta kerättyä spermaa. Sitä on talletettu Turun yliopiston spermapankin -196-asteista nestemäistä typpeä sisältäviin säiliöihin. TYKS:in Naistenklinikalla luovutussiittiöitä on toistaiseksi riittänyt hedelmöityshoitoihin. Silti uusia luovuttajia kaivataan jatkuvasti.
 • Teemu Syrjälä hymyilee lähikuvassa.

  Luonnollista elämää

  02.03.2015Akuutti
  Moni haaveilee mahdollisimman luonnonmukaisesta elämästä, mutta käytännön toteutus tyssää arjen pyöritykseen ja kiireeseen. 33-vuotiaan, Oulun Yli-Iissä asuvan Teemu Syrjälän keinot hänen omassa arjessaan ovat simppelit: pienilläkin valinnoilla pääsee hyvin alkuun.
 • Akuutti näkökulma -otsikkokuva

  Raakamaito – uskaltaako sitä juoda?

  02.03.20156Akuutti
  Lämmintä ja paksua. Rasva kiinnittyy kitalakeen ja jää pyörimään suuhun. Puistattavat lapsuusmuistot mielessäni astuin sisälle Oravan luomutilalle hakemaan elämäni ensimmäistä raakamaitolitraa.
 • Luomu persilja

  Luomuruoka – terveellisempää vai ei?

  02.03.2015Akuutti
  Osa vannoo luomun nimeen, toisia koko luomutouhu ärsyttää. Luomuruoalla on vahva leima terveellisempänä ja puhtaampana vaihtoehtona. Onko se sitä oikeasti?
 • Hiuslakkaa.

  Akuutin erikoislähetys: Uhkaavatko kemikaalit terveyttämme?

  02.03.20151Akuutti
  Ihminen altistuu joka päivä ympäristön, ravinnon, kosmetiikan, lääkkeiden ja erilaisten tuotteiden kautta lukuisille kemikaaleille. Niitä ei voi välttää, mutta tiedetäänkö niitten pitkäaikais- tai yhteisvaikutuksista vielä tarpeeksi? Esimerkiksi hiuslakassa voi olla yli 20 kemiallista ainetta, joitten sisältöä tai terveysvaikutuksia vain harva pystyy edes arvioimaan.
 • suihke

  Kemikaalit uhkaavat terveyttämme

  27.02.20155Akuutti
  Miten arkiset kemikaalit vaikuttavat elimistössämme? Entä mitä seurauksia niiden yhteisvaikutuksilla voi olla terveydellemme? Kemikaaleihin perehtynyt professori ja lääkäri Jorma Toppari valottaa kemikaalikuormituksen vaikutuksia jokapäiväisessä elämässämme.
 • Noora Schingler

  Noora Shinglerin kemikaalipaasto

  26.02.20157Akuutti
  Toimittaja Noora Shingler on tunnettu Kemikaalicocktail-blogistaan sekä Marjoja ja maskaraa -kirjastaan. Nyt hän antaa 10 vinkkiä siihen, miten sinä voit ottaa ensimmäiset askeleet kohti oman elämäsi kemikaalicocktailin karsimista ruoka- ja kosmetiikkaostoksilla.

Kuuluu sarjaan