Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 26.1.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Hanna Leveelahti haastattelukuvassa.

  Pilateksesta apu selkäkipuihin

  26.01.20152Akuutti
  Selkävaivat ovat yksi yleisimmistä syistä töistä poissaoloon. Selän hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeää olisi kuntouttaa selkää säännöllisesti, silloinkin kun kipuja ei ole. Moni on valinnut selkäliikunnakseen pilateksen. Yksi selkävaivoihinsa apua pilateksesta saanut on entinen jalkapalloilija Hanna Leveelahti.
 • Niskaa hierotaan

  Tinnitukseen löytyy apua

  26.01.201517Akuutti
  Tinnituksen eli korvan soimisen tai huminan syitä on monia. Ohimenevästä tinnituksesta kokemusta on jopa puolella väestöstä ja kroonisesti ongelman kanssa elää jopa puoli miljoonaa suomalaista. Mutta hoitokeinoja tinnitukseen löytyy – jopa useita erilaisia, väittää tinnituksen hoitoon erikoistunut lääkäri Marja Estola.
 • Risto Laitila ja Mikko Penttilä katselevat kulhossa olevaa koivuntuhkasekoitusta.

  Omalääkäri vastaa

  26.01.2015Akuutti
  Onko auringonkukkaöljyllä suotuisia vaikutuksia sokeriaineenvaihduntaan? Entä miten terveellistä on koivuntuhka? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastauksia pohtivat Akuutin omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.
 • Testit-teksti hyllyssä

  Genomitieto hyötykäyttöön

  26.01.2015Akuutti
  Tulevaisuudessa geeniperimätiedon eli genomin hyödyntäminen painottuu sairauksien löytämisen ja hoidon lisäksi yhä enemmän ennaltaehkäisyyn. Geenitesteillä voi testata, löytyykö omasta perimästä jotain, joka voi altistaa jollekin sairaudelle. Tavallinen tallaaja voi kuitenkin olla tulosten kanssa melko ihmeissään.
 • Lääkäri Marja Estola hoitaa Jouko Papinniemen tinnitusta.

  Akuutissa maanantaina: Tinnitusta voidaan hoitaa

  26.01.2015Akuutti
  Tinnituksen eli korvan soimisen tai huminan syitä on monia. Ohimenevästä tinnituksest kokemusta on jopa puolella väestöstä ja kroonisesti ongelman kanssa elää jopa puoli miljoonaa suomalaista. Tinnitus voi tulla esimerkiksi korvasairauden tai meluvamman seurauksena. Se voi saada alkunsa hammashoidon jälkeen tai joidenkin lääkkeiden haittavaikutuksena.
 • geenitestit

  Geenitestit – tärkeää tietoa vai tarpeetonta tuskaa?

  26.01.2015Akuutti
  Yksi vaiva on peritty äidiltä, toinen isän puolen suvulta. Kuulostaako tutulta? Olemme sekoitus vanhempiamme, mutta elintavoilla voimme vaikuttaa - tai ainakin yrittää vaikuttaa - tiettyjen sukurasitteena kulkevien sairauksien ehkäisyyn. Mutta auttaisiko geeniperimän eli genomin testaus meitä välttymään turhalta etukäteishuolelta vai olisiko vaikutus aivan päinvastainen?
 • Seniori-Sapuska -projektin raatilaiset maistelemassa valmisruokia

  Maukasta sapuskaa senioreille

  22.01.2015Akuutti
  Mautonta mössöä? Väritöntä velliä? Kun ruoka ei houkuttele sen paremmin maullaan kuin ulkonäöllään, kukapa sitä haluaisi syödä. Vanhenevan väestön makutottumuksia tutkittiin senioriraatilaisten avulla. Kauppoihin kaivataan monipuolisempia valmisruokia kätevissä pakkauksissa.

Kuuluu sarjaan