Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 29.10.2014

 • Risto Laitila i love me -messuilla.

  Omalääkäri messutunnelmissa

  29.10.2014Akuutti
  Juhlavuoden kunniaksi Akuutti vieraili terveysmessuilla, jossa yleisö pääsi seuraamaan, miten omalääkärin vastaanotto valmistuu.
 • Ruokaa lautasella

  Syömishäiriöillä ja autoimmuunisairauksilla yhteys toisiinsa

  29.10.2014Akuutti
  Anoreksia, bulimia tai ahmintahäiriö voi jättää pysyvän jäljen potilaaseen. Ei pelkästään henkisesti, mutta myös fyysisesti. Syömishäiriöistä kärsineet sairastuvat nimittäin keskimääräistä useammin erilaisiin autoimmuunisairauksiin.
 • Hammasvälejä puhdistetaan hammaslangalla

  Suun terveyden yhteys yleisterveyteen

  29.10.2014Akuutti
  Hampaat kannattaa harjata säännöllisesti, sillä suun terveydellä on yllättäviä vaikutuksia yleisterveyteen. Pahimmillaan jopa kauan odotettu lonkkaleikkaus voi jäädä tekemättä, jos hampaat ovat huonossa kunnossa ja suussa jyllää tulehdus.
 • Kuvassa Andy Hyvönen.

  Epilepsian kanssa sovussa

  29.10.20142Akuutti
  ”Mie oon Andy, en mikään epileptikko.” Näin muistuttaa 25-vuotias, Mikkelistä kotoisin oleva Andy Hyvönen. Epilepsiaan sairastuminen yllätti, mutta ei lannistanut nuorta miestä. Andy on selvittänyt niin murrosiän kuohut kuin kouluopinnotkin peräänantamattomaan tyyliinsä.
 • Hammasvälien puhdistaminen

  Akuutissa keskiviikkona: Huonot hampaat vaarantavat yleisterveyden

  27.10.2014Akuutti
  Hampaat kannattaa harjata säännöllisesti, sillä suun terveydellä on yllättäviä vaikutuksia yleisterveyteen. Pahimmillaan jopa kauan odotettu lonkkaleikkaus voi jäädä tekemättä, jos hampaat ovat huonossa kunnossa ja suussa jyllää tulehdus. Suun infektio saattaa edesauttaa esimerkiksi sydänsairauksien kehittymistä ja heikentää monien sairauksien hoitotasapainoa.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan