Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 3.9.2014

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Auttaako hunaja yskään?

  Hunajaa yskään?

  03.09.201410Akuutti
  "Olen jo vuosikaudet hoitanut satunnaista flunssayskääni hunajalla. Ruokalusikallinen hunajaa hampaanharjauksen jälkeen illalla suuhun. Naapurit ovat nauraneet, mutta kun se tuntuu auttavan. Onko siinä hunajassa oikeasti jotain taikaa?"
 • Hivenaineet ja koululaisen kasvu

  03.09.2014Akuutti
  "Kuinka turvaisi hoikan koululaisen energiansaannin? Tarvitaanko vitamiineja tai hivenaineita?"
 • Pakarakipu

  03.09.2014Akuutti
  "Olen 53-vuotias nainen, joka harrastaa kaikenlaista liikuntaa ja voimistelee tunnin ajan kolme kertaa viikossa. Kipeä pakaralihas vain on vaivannut jo ainakin kolme vuotta. Iltaisin kun menen nukkumaan, alkaa pakarassa oikealla kova kipu, joka repii, särkee ja antaa iskuja kivun muodossa. Ei päivisin, eikä lenkillä ollessa.
 • Eteisvärinä ja pahoinvointi

  03.09.2014Akuutti
  "Minulla todettiin eteisvärinä kolme kuukautta sitten, syön marevania. Kuuluuko tähän taudinkuvaan ajoittaista pahoinvointia ja heikkoutta? Lääkäri ei ole kertonut sen kummemmin oireiluista, totesi vain taudin ja antoi lääkityksen."
 • Tutkimushoitaja Mikko Koivumäki tarkkailee, miten Jyrki Vepsä selviytyy HIT-treenistä PET-keskuksen tutkimustiloissa.

  HIT-treeni – hapenottokyky uusiksi parissa viikossa

  02.09.2014Akuutti
  HIT- tai HIIT-treeni tarkoittaa kovatehoista intervalliharjoittelua, jota urheilijat ovat käyttäneet jo vuosikymmeniä harjoitusmuotonaan. Nyt intervalliharjoittelu on suuressa suosiossa myös tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa. Mutta miten on, voisiko tällaisesta kovatehoisesta treenistä olla hyötyä myös kakkostyypin diabeteksen hoidossa?
 • Home- ja kosteusvauriosairaudet ovat yleinen ongelma.

  Homeallergian hoito jakaa mielipiteitä

  02.09.201470Akuutti
  Vakavat ja pitkittyneet homeoireet ovat ajaneet ihmisiä umpikujaan. He ovat menettäneet terveyden, työn ja kodinkin. Ja nyt heistä tuntuu, että heitä vähätellään, kun pitkittynyttä homeoireilua selitetään osin psykosomatiikalla ja avuksi tarjotaan käyttäytymisterapiaa.
 • Tarja Syrjäläiselle tehtiin lihavuusleikkaus helmikuussa 2011.

  Lihavuusleikkaus – kun muut keinot eivät auta?

  29.08.2014Akuutti
  "Lapset kertoivat, että koko kouluajan he olivat saaneet kuulla kuinka heidän äitinsä on läski." Tarja Syrjäläinen ei halunnut nuoremman lapsikatraansa kuulevan samoja kommentteja. Kun omat keinot eivät enää riittäneet painon kanssa kamppailemiseen, ja sokeriarvot sekä verenpaine osoittivat hälyttäviä merkkejä, päätti Tarja selvittää mahdollisuuksiaan päästä lihavuusleikkaukseen.
 • e-pillerit

  Ehkäisyä luomuna vai hormoneilla?

  26.08.20142Akuutti
  E-pillereiden laskimotukosriski on tiedetty jo kymmeniä vuosia, mutta viimeisimpänä markkinoille tulleiden valmisteiden osalta kuolemantapauksia on raportoitu hiukan aiempaa enemmän. Reseptin kirjoittava lääkäri on paljon vartijana, sillä turvallisen ehkäisymenetelmän valitsemiseen ei ole yhtä valmista muottia. Tietyt riskit on oltava myös käyttäjän tiedossa, sillä vaikkapa huomaamatta kertynyt ylipaino voi tehdä turvallisesta ehkäisymuodosta riskialttiin. Entä mitä jokaisen naisen tulisi tietää myös muista markkinoilla olevista vaihtoehdoista?

Kuuluu sarjaan