Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 5.10.2015

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Risto Laitila sekoittaa ruokasoodaa ja perusvoidetta.

  Omalääkäri vastaa

  05.10.20154Akuutti
  Ruokasoodaa ja perusvoidetta – Risto Laitila ja Mikko Penttilä ovat saaneet katsojavinkin ihottuman hoitoon. Kaksikon käsittelyssä on myös asiaa d-vitamiinista, munuaiskivistä sekä kirjavista jaloista.
 • Kasvohierontakin auttaa Meretojan taudissa

  Meretojan tauti sukurasitteena

  05.10.2015Akuutti
  Nurmijärveläinen Rainer Pelkonen yllättyi ensimmäisiä silmälaseja hankkiessaan. Silmälääkäri arveli Rainerin sairastavan harvinaista Meretojan tautia. Myöhemmin diagnoosi vahvistui ja suvuittain periytyvän sairauden luonne tuli Rainerille tutuksi.
 • Marika Mattila

  Kenellä on varaa sairastaa?

  05.10.20151Akuutti
  Kun vakava sairaus koettelee, herää sairastuneella huoli paitsi omasta ja läheisten tulevaisuudesta myös huoli rahojen riittämisestä. Kenellä on varaa sairastaa? Kysyimme asiaa kahteen syöpään sairastuneelta kolmen lapsen yksinhuoltajalta.
 • Mies tekee puutöitä.

  Perfektionisti uupuu täydellistä tavoitellessaan

  05.10.20152Akuutti
  Täydellisyyteen pyrkiminen voi saada alkunsa jo lapsuudessa, jos ihminen kokee, että tulee arvostetuksi ja rakastetuksi vain onnistuneiden suoritusten kautta. Suorittamisen paine koettelee perfektionistin itsetuntoa eikä uupuminen ole lopulta kaukana.
 • lapsi äidin sylissä

  Arki suojaa lasta – myös huolten keskellä!

  05.10.2015Akuutti
  Miten kertoa lapselle isän tai äidin sairaudesta? Entä mitä kannattaa huomioida, kun lapsen kanssa vieraillaan sairaalassa ensimmäistä kertaa? Aikuisten huolet näkyvät myös lapsen elämässä. Lapsella on kyky selvitä haastavistakin elämäntilanteista, kun hän saa riittävästi tukea ja ymmärrystä, kertoo perheterapeutti Mika Niemelä.
 • lapsi ja karttapallo

  Mikä suojaa lapsen kehitystä isossa elämänmuutoksessa?

  05.10.2015Akuutti
  Iso elämänmuutos voi tehdä turvallisen kodin huolten täyttämäksi. Kun vanhemman voimavarat ovat vähissä vaikkapa sairauden, taloudellisten ongelmien tai avioeron vuoksi, kaipaa lapsi tukea ja ymmärrystä myös kodin ulkopuolella. Lapsen kehitystä suojaavia tekijöitä löytyy niin päiväkodista, koulusta kuin harrastustenkin parista.
 • äiti ja lapsi käsikädessä

  Miten lapsi kokee sairaalan?

  05.10.2015Akuutti
  Miten lapsi reagoi tippaletkuihin ja piippaileviin sairaalalaitteisiin? Kannattaako lasta viedä ollenkaan sairaalaan, kun pedissä makaa isä tai äiti? Näin lapsi kokee olonsa turvalliseksi, vaikka kyseessä on jännittävä kokemus.
 • Perfektionismi

  Akuutissa maanantaina: Perfektionisti uupuu täydellisyyttä tavoitellessaan

  05.10.2015Akuutti
  Perfektionisti pyrkii aina parhaimpaansa. Täydellisyyden tavoittelu voi saada alkunsa jo lapsuudessa, jos ihminen kokee että tulee arvostetuksi ja rakastetuksi vain onnistumisten ja suoritusten kautta. Epäonnistumisen pelossa perfektionisti välttää riskejä ja tarttuu työssään vain tehtäviin, joissa menestys on varmaa.
 • aikuinen ja lapsi

  Miten kertoa lapselle sairaudesta?

  01.10.20151Akuutti
  Kun äiti tai isä sairastuu vakavasti, mullistuu koko perheen elämä. Mistä löytyvät oikeat sanat, kun kertoo vaikeasta asiasta lapselle? Lapsi ei tarvitse kaikkea mahdollista tietoa sairaudesta, vaan ensisijaisesti selityksen omille kokemuksilleen. Asiasta voi kertoa vanhemmat itse tai joku muu lapselle läheinen aikuinen.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan