Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 5.11.2014

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Akuutin omalääkäri Risto Laitila luovuttaa verta.

  Omalääkäri verenluovutuksessa

  05.11.20141Akuutti
  Estääkö verenpaine- tai kolesterolilääkitys verenluovutuksen? Miksi yli 66-vuotias ei kelpaa verenluovuttajaksi? Voiko verensiirron tai ison leikkauksen jälkeen vielä luovuttaa verta? Kuinka usein verta voi käydä luovuttamassa?
 • Lonkan metallinen tekonivel

  Tekonivelet hiertävät edelleen

  05.11.2014Akuutti
  Lonkkiin vaihdettujen metallisten tekonivelten aiheuttamat ongelmat alkoivat tulla esiin samanaikaisesti Englannissa ja Suomessa viitisen vuotta sitten. Metallisen tekonivelen saaneet potilaat kärsivät veren kohonneista raskasmetalliarvoista ja epämääräisistä kivuista. Korvauskäytännöt ovat olleet kirjavia ja tekonivelpotilaat taistelevat edelleen oikeuksiensa puolesta.
 • UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari kävelee portaissa.

  Istumalakko – avain terveyteen?

  05.11.2014Akuutti
  Istumista työpaikalla, työmatkalla, koulussa, kotisohvalla. Tuoli sujahtaa allemme tilanteessa jos toisessakin. Yhtäjaksoisen istumisen haitoista on viime aikoina julkistettu tutkittua tietoa, jota nyt yritetään soveltaa käytäntöön. Aktiiviliikunta ei korvaa istumisen haittoja, mutta miten katkaista istumiskierre, miten muuttaa omia tottumuksiaan ja miten unohtaa ikiaikainen istumisrutiini?
 • Tommi Sundqvist

  Crohnin tauti – auttaako ruokavalio?

  05.11.201412Akuutti
  Yksittäisten ruokien tai tietyn ruokavalion vaikutusta tulehduksellisten suolistosairauksien puhkeamiseen on tutkittu, mutta tulokset ovat ristiriitaisia. Sen sijaan sairautensa hoitoon osa potilaista on saanut apua tarkkaa ruokavaliota noudattamalla. Yksi heistä on kaarinalainen Tommi Sundqvist.
 • Sairaanhoitaja ebolan hoitoon tarkoitetussa suojapuvussa.

  Ebolaan on varauduttu suomalaissairaaloissa jo pitkään

  05.11.2014Akuutti
  Epidemiaksi yltynyt ebolavirus uhkaa Länsi-Afrikassa jopa yli miljoonan ihmisen henkeä. Sairastumisia on ollut myös länsimaissa, sillä tartunnan jälkeen virus itää kahdesta päivästä kolmeen viikkoon ennen oireiden alkamista. Suomen ensimmäinen ebolaepäily osoittautui aiheettomaksi marraskuun alussa, mutta tartuntojen uhkaan on varauduttu sairaaloissa jo paljon aiemmin.
 • Sairaanhoitaja ebolan hoitoon tarkoitetussa suojapuvussa.

  Akuutissa keskiviikkona: Suomessa ebolaan on varauduttu jo kuukausien ajan

  03.11.20141Akuutti
  Viikonloppuna varmistui, että Helsingin ebolaepäily on aiheeton. Suomalaissairaaloissa on varauduttu ebolapotilaiden hoitoon jo kuukausien ajan. Virus tarttuu herkästi potilaan eritteistä, joten erityistä huomiota on kiinnitetty hoitajien suojavaatteiden pukemisen ja riisumisen opastamiseen.

Kuuluu sarjaan