Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 7.12.2015

 • Risto Laitila ja Mikko Penttilä tutustuvat lonkkahousuihin.

  Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa

  07.12.20151Akuutti
  Suomessa tapahtuu vuosittain noin 7500 lonkkamurtumaa. Yksi keino suojata lonkat, on pukea jalkaan lonkkahousut. Omalääkärin vastaanotolla Risto Laitila ja Mikko Penttilä tutustuvat lonkkasuojiin ja vastaavat katsojakysymyksiin.
 • Janne Tissari

  Puhevammaisuus vaatii kärsivällisyyttä puhujalta ja kuuntelijalta

  07.12.2015Akuutti
  Kuusi vuotta sitten oululaisen Janne Tissarin pää jäi kuorma-auton nostolavan liikkuvan nupin väliin, nuppi painautui kallon sisään ja kallo murtui. Työtapaturman seurauksena Tissari sai aivovamman, epilepsian ja afasian. Afasiassa muun muassa puheen tuottaminen ja ymmärtäminen on vaikeaa.
 • Armeijan ensihoitonukkeja

  Armeijan supernuket apuna ensihoidossa

  07.12.2015Akuutti
  Pulssi tuntuu, hengitysäänet kuuluvat, verta, kyyneleitä ja kuolaa valuu. Puolustusvoimien Sotilaslääketieteen keskuksen kenttälääketieteen simulaatiokeskuksessa harjoitellaan ensihoitotilanteita viiden uudentyyppisen simulaationuken avulla.
 • Vauva itkee.

  Mitä vauvan itku paljastaa?

  07.12.2015Akuutti
  Vastasyntyneiden itkuissa on eroja, jotka voivat kertoa lapsen terveyteen liittyvistä ongelmista. Tampereella on kerätty itkunäytteet yli sadalta vauvalta. Itkuista yritetään nyt löytää merkkejä, jotka voisivat ennustaa tulevista ongelmista lapsen terveydessä tai kehityksessä.
 • Marjo Remes

  Flunssa tuhosi sydämen, elinsiirto pelasti

  07.12.2015Akuutti
  Marjo Remes sairasti syksyllä 2009 flunssan, joka jäi huonolle hoidolle. Pitkittyessään flunssa vaurioitti sydänläppää ja Marjo kiidätettiin hätäleikkaukseen. Marjon sydän ei kestänyt leikkausta ja hän joutui teho-osastolle odottamaan sopivaa siirtosydäntä. Nyt Marjon rinnassa sykkii lahjasydän.
 • Vauva itkee.

  Akuutissa maanantaina: Vauvan itku paljastaa tulevat sairaudet?

  07.12.2015Akuutti
  Tampereella vastasyntyneet vauvat ovat saaneet itkeä oikein luvan kanssa ja tieteen nimissä. Vaikka vastasyntyneitten itku saattaa kuulostaa samalta, on niissä suuria eroja, jotka voivat kertoa lapsen terveyteen liittyvistä ongelmista. Nyt tutkijat selvittävät, voisiko itkusta ennustaa jopa lapsen tulevia sairauksia.
 • akuutin omalääkäri risto laitila,

  Omalääkäri vastaa

  30.11.2015Akuutti
  Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa katsojien lähettämiin kysymyksiin.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan