Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 7.9.2015

Ohjelma Areenassa

 • appelsiinimehu ja sokeripalat

  Sokeriansaan lankeaa huomaamatta

  07.09.2015Akuutti
  Miten paljon saat piilosokeria huomaamattasi? Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka monta sokeripalaa kätkeytyy lasilliseen appelsiinmehua tai purkilliseen jogurttia? Sokeriansaan voi langeta ilman herkutteluakin.
 • vauva syö sosetta

  Vauvalle kiinteää ruokaa nykysuosituksia aiemmin?

  07.09.201513Akuutti
  Moni pienen lapsen vanhempi saattaa välttää turhaan lapselle annettavia erilaisia ruoka-aineita. Suuri osa ruoka-aineallergiaepäilyistä ei olekaan allergiaa vaan tavanomaista, esimerkiksi lapsen ikään liittyvää oireilua. Oireilu saattaa olla yhteydessä suoliston kypsymiseen.
 • sokeria

  Alzheimer – aivojen diabetes?

  07.09.20157Akuutti
  – Liika sokeri on pahasta, sehän me tiedetään. Se on meidän länsimaisen yhteiskunnan turmio, oikeasti. Me saamme normaalista pohjoismaisesta tai perämerisestä ruokavaliosta ihan riittävästi hiilihydraattia, muistuttaa geriatrian erikoislääkäri Petteri Viramo.
 • Mikko Penttilä ja Risto Laitila

  Omalääkäri vastaa

  07.09.20154Akuutti
  Toimittaja Mikko Penttilällä ja omalääkäri Risto Laitilalla on jälleen liuta katsojakysymyksiä ratkottavanaan.
 • Hajuerottelukoira Jentta harjoittelee laboratoriossa

  Koirat haistavat sairaudet

  07.09.20152Akuutti
  Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Pian superkuonot auttavat ihmistä myös sairauksien löytämisessä. Koulutetut koirat tunnistavat jo hienosti toisten koirien sairauksia. Piakkoin hajuerottelukoirat pääsevät tunnistamaan ihmisiltä otetuista näytteistä mahdollisia varhaisvaiheen sairauksia, muun muassa syöpää.
 • Sini Sandman laulaa

  Esiintymisjännityksestä eroon

  07.09.20151Akuutti
  Sydän sykkii nopeammin, hengitys kiihtyy ja kädet alkavat täristä. Tuttu juttu monelle, sillä jopa 70 prosenttia suomalaisista kokee joskus jännittävänsä esiintymistilanteissa. Jännittämiseen ja sosiaaliseen ahdistukseen on kuitenkin apukeinoja tarjolla.
 • Appelsiinimehun sokerimäärä sokeripaloina

  Akuutissa maanantaina: Alzheimerin tauti – aivojen diabetes?

  04.09.20151Akuutti
  Syksyn ensimmäisessä Akuutissa on luvassa tuttuun tapaan tuhti paketti terveysaiheita. Maailmalta on tipahdellut uutisia, joissa Alzheimerin tautia on kuvailtu eräänlaiseksi aivojen diabetekseksi. Tuhoaako sokeri salakavalasti aivoja? Voisiko dementiaa ehkäistä jopa omilla elintavoilla tai ruokailutottumuksia muuttamalla?

Kuuluu sarjaan