Hyppää pääsisältöön

Akuutti - 9.3.2015

 • Mikko Penttilä laulaa ja Risto Laitila kuuntelee vieressä.

  Omalääkäri vastaa

  09.03.20152Akuutti
  Voiko väärä laulutekniikka ja tupakointi altistaa keuhkoahtaumalle? Ovatko kynsisienilääkkeet vaarallisia? Kuinka paljon soijatuotteita voi syödä ennen kuin ne vaikuttavat estrogeenitasoihin? Omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä ovat jälleen kinkkisten kysymysten äärellä.
 • Appelsiini lähikuvassa

  B-vitamiineilla ehkäisemään masennusta ja kohonnutta verenpainetta?

  09.03.20152Akuutti
  B-ryhmän vitamiinien ja erityisesti B12-vitamiinin, folaatin ja foolihapon merkitys terveydelle on noussut viime aikojen tutkimuksissa esiin. Liian alhainen foolihapon ja B12-vitamiinin saanti saattaa olla yhteydessä jopa masennukseen.
 • Ari Heinilä haastattelukuvassa

  Rytmihäiriöt jäivät hammaslääkäriin?

  09.03.20151Akuutti
  Espoolainen Ari Heinilä huomasi ensimmäiset eteisvärinäoireensa 45-vuotiaana. Rytmihäiriöt rassasivat niin fyysistä kuin henkistä puolta. Vuosien mittaan mies kävi läpi viisi katetriablaatiohoitoa, söi pahoja sivuoireita aiheuttavia lääkkeitä ja oli epätoivoinen sydämen rytminsä kanssa. Kaksi vuotta sitten tilanne kuitenkin muuttui yllättäen hammaslääkärissä käynnin jälkeen.
 • Ari Heinilä

  Akuutissa maanantaina: Rytmihäiriöt jäivät hammaslääkäriin?

  06.03.2015Akuutti
  Tavallisin sydämen rytmihäiriö on eteisvärinä eli flimmeri, joka on tuttu vaiva myös espoolaiselle Ari Heinilälle. Aktiivisesti urheilevan miehen eteisvärinä diagnosoitiin reilut kymmenen vuotta sitten. Viiden sydämen tähystysoperaation jälkeenkin eteisvärinä alkoi aina uudelleen.
 • Akuutti näkökulma -otsikkokuva

  Kipeät korvat ja valvotut yöt

  06.03.2015Akuutti
  Monet meistä ovat sairastaneet lapsena useita välikorvantulehduksia. Muistot palaavat elävänä mieleen, kun oma jälkikasvu parkuu ja kiemurtelee yönkähmässä kipeitä korviaan. Uusi sukupolvi kokee samaa voimattomuutta pienen ihmisen sydäntäsärkevästä itkusta kuin vanhempansakin. Mutta onko mikään muuttunut?
 • poika ja lentokone

  Korvatautiin kipulääkettä

  27.02.2015Akuutti
  Itkuinen ja korviaan valittava lapsi valvottaa koko perhettä. Onneksi kodin lääkekaapista löytyy paras ensiapu äkilliseen välikorvatulehdukseen, nimittäin särkylääke. Tutkimusten mukaan iso osa korvatulehduksista paranee ilman antibioottikuuria. Siksipä, jos vain lapsen vointi sallii, voi tilanteen kehittymistä seurata kotona muutaman päivän ajan särkylääkkeen turvin.
 • Marjo Laurila on tyytyväinen tietoisuustaitoharjoitteluun.

  Mindfulness auttaa irti masennuspuheesta: "Mä en onnistu missään"

  04.02.20153Akuutti
  Masennus on vakava sairaus, ja vielä ikävämpi masennuksesta tulee, jos se uusii. Jopa puolet ensimmäisestä masennuksesta toipuvista sairastuu uudelleen. Marjo Laurilalla on ollut nuoruudesta lähtien toistuva masennus, joka kylläkin diagnosoitiin vasta muutama vuosi sitten. Hän halusi päästä eroon depressiivisistä jaksoista ja kokeili tietoisuustaitokurssia.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan