Hyppää pääsisältöön

Akuutti: Potilas on usein harvinaisen sairautensa paras asiantuntija - 29.2.2016

Ohjelma Areenassa

 • Akuutin omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.

  Pallohieronnalla jalkapohjan kivut kuriin! Akuutin omalääkäri Risto Laitilan vinkit

  29.02.20163Akuutti
  Jalkapohjan vaivat voivat juontaa juurensa jalkojen ylemmistä osista. Siksi kantapään ja jalkapohjan kipuja kannattaakin kokeilla hoitaa myös pohkeita ja sääriä käsittelemällä. Pallolla hierominen on tehokkaampaa kuin pelkkä venyttely. Katso omalääkärin vinkit.
 • Silmä lähikuvassa

  Verkkokalvoirtauma vaatii nopeaa hoitoa

  29.02.2016Akuutti
  Verkkokalvon irtauma alkaa usein äkillisesti ja vaatii nopeaa tutkimusta ja hoitoa, sillä edetessään se pikkuhiljaa sokeuttaa silmän. Verkkokalvoirtauman oireet on siksi hyvä tunnistaa.
 • Anne-Marie Vartti, Helsinki

  Harvinaisen sairauden paras asiantuntija on potilas itse

  29.02.20161Akuutti
  Ensin tulivat kivut ja yhä pahenevat selkä- ja lonkkavaivat. Lapsuuden kasvukipuja, arveltiin kouluterveydenhuollossa. Vasta 18-vuoden iässä helsinkiläisen Anne-Marie Vartin vaivat tunnistettiin neurofibromatoosin oireiksi. Tämän sairauden lisäksi Anne-Marien elämää hankaloittaa harvinainen kohtauksellinen ataksia.
 • Happimaski influenssapotilaan suulla.

  Influenssan aiheuttamaan keuhkokuumeeseen kehitteillä lääke

  29.02.2016Akuutti
  Ihmisiä sairaala- ja tehohoitoon ajanut influenssa on tänä vuonna ollut useissa tapauksissa vuoden 2009 pandemian aiheuttaneen sikainfluenssan muunnos. Se hakeutuu keuhkoihin aiheuttaen influenssakeuhkokuumeen. Lääkehoitoa siihen ei ole.
 • Talviuimari menossa avantoon.

  Talvi voi tappaa – pakkasliikuntaan tulossa suositukset

  29.02.2016Akuutti
  Vuosittain arviolta lähes 3000 suomalaista kuolee kylmään liittyvien syiden vuoksi. Talviliikunta ei ole vaaraksi terveille, mutta pitkäaikaissairaiden kannattaa keskustella lääkärin kanssa liikunnan ja kylmän vaikutuksista. Kylmä aiheuttaa elimistössä stressireaktion, joka voi pahimmillaan olla kohtalokas esimerkiksi sydänsairauksia poteville.
 • Talviuimari menossa avantoon.

  Akuutissa maanantaina: Talvi voi tappaa – pakkasliikuntaan tulossa suositukset

  29.02.2016Akuutti
  Vuosittain arviolta lähes 3 000 suomalaista kuolee kylmään liittyvien syiden vuoksi. Kylmä aiheuttaa elimistössä stressireaktion, joka voi pahimmillaan olla kohtalokas esimerkiksi sydänsairauksia poteville. Talviliikunta ei ole vaaraksi terveille, mutta pitkäaikaissairaiden kannattaa keskustella oman lääkärin kanssa liikunnan ja kylmän vaikutuksista.

Lisää sarjasta Akuutti

Kuuluu sarjaan