Hyppää pääsisältöön

Amerikkalaisia puheenvuoroja

Ohjelma Areenassa

 • Nainen selittää suullaan ja käsillään

  Onko USA:n opintolainakupla yhtä vaarallinen kuin vuoden 2007 asuntolainakupla oli?

  13.10.2016Yhteiskunta
  ”Kun finanssiteollisuus – pankit, rahoituslaitokset, lainayhtiöt, yksityiset sijoitusyhtiöt – sekaantuvat liian likeisesti mihin tahansa yhteiskunnan eri osa-alueeseen, on aika huolestua.”
 • tekstiä kirjan kannella

  Isis ilmestyskirja

  22.10.20151Yhteiskunta
  ”Kesäkuusta 2014 näytti tulevan hiljainen. Hallituksen työntekijät Washington D.C:ssä keskittyivät enimmäkseen viettämään hellepäiviä kaikessa rauhassa ja tämä koski myös meitä, jotka saamme elantomme kommentoimalla hallituksen toimia. Itse vietin hauskaa aikaa leikkien lasteni kanssa pihamaalla ja olin palannut myös harrastukseni pariin eli kirjoittamaan Koraanin kirjoitetusta historiasta.
 • Painettu otsikko kuvien kera

  Rasismin jälkeinen rodullinen epätasa-arvo Yhdysvalloissa

  08.05.2015Yhteiskunta
  Staten Island, Ferguson, Baltimore…. Viime kesänä tapahtuneen kahden mustan nuoren miehen ampuminen poliisien kiinniottotilanteissa nosti Yhdysvalloissa jälleen pintaan rotukysymyksen.
 • Öljy-yhtiöt muokkaavat Kanadan ympäristöpolitiikan

  28.11.2014Yhteiskunta
  Eurooppalaiset ihmettelevät usein Kanadan erittäin kielteistä suhtautumista kasvihuonepäästöjä rajoittavaan politiikkaan yleensä ja erityisesti Kioton pöytäkirjan velvoitteisiin.
 • silmälasipäinen mies katsoo vinosti eteensä

  Henry Kissingerin `Maailmanjärjestys`

  10.10.2014Yhteiskunta
  Kuka Yhdysvaltain entisistä ulkoministereistä on maailmalla kaikkein tunnetuin? Hänen seuraajastaan Cyrus Vancesta on tehty suomeksi pilalaulukin, ja hänen jälkeensä Yhdysvalloilla on ollut jo 12 muuta ulkoministeriä, mutta epäilemättä maan järjestyksessä 56.
 • naisen kuva kirjan kannessa

  Kovia valintoja - Hillary Clintonin muistelmat ja arviot Putinista

  03.09.2014Yhteiskunta
  Aiemmin juristina työskennellyt Hillary Rodham Clinton tuli tunnetuksi 1990-luvulla Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena eli presidentti Bill Clintonin puolisona. Kuten tunnettua, aina se ei ollut herkkua, mutta hän seisoi miehensä rinnalla, kuten Bill seisoo nyt hänen vierellään.
 • Alkaako kylmä sota uudelleen?

  12.03.20141Yhteiskunta
  Yhdysvaltain entinen puolustusministeri Robert M. Gates julkaisi vuoden 2014 alussa 600-sivuisen sotaministerin muistelmateoksensa `Duty`. Hänen tehtäviinsä kuului ennen kaikkea viedä loppuun pitkittynyt sota Irakissa ja tehdä samoin myös Afganistanissa. Suurin osa kirjasta käsittelee näitä tapahtumia. Robert Gates oli poikkeuksellinen hahmo ja hän myös teki historiaa.
 • Amerikkalaisia puheenvuoroja: Uusi digitaalinen aikakausi Googlen johtajien näkemänä

  24.01.2014Yhteiskunta
  Internet on yksi ihmisten keksimä rakennelma, jota he eivät itsekään täysin ymmärrä. Tämä on Googlen hallituksen puheenjohtajan Eric Schmidtin ja Google Ideas –yksikön johtajan Jared Cohenin hiljattain ilmestyneen teoksen the `The New Digital Age` (Uusi digitaalinen aikakausi) ensimmäinen lause. Se on aika paljon sanottu internetin vahvimman yhtiön eli Googlen johtajilta. Mutta he jos jotkut tämän tietävät.

Toimittajat

Eurooppalaisia, Amerikkalaisia ja Kolmannen maailman puheenvuoroja vuoroviikoin. Ennen suomeksi julkaisemattomia kirjoja, tekstejä ja haastatteluja. Tuottaja Juha Kulmanen. Lauantaisin klo 17.40 - 17.55, uusinnat tiistaina klo 18.00 ja keskiviikkona klo 21.30 Yle Radio 1:ssä.
Kuuntele Yle Radio 1 suorana netin kautta (Yle Areenassa).