Hyppää pääsisältöön

Cosplayn SM 2015 - 14.11.2015

 • Cosplay

  Proppimestari vai peruukkivelho – millainen on cosplayharrastaja?

  13.11.2015Yle Teema
  Jokainen laji kokoaa yhteen liudan erilaisia harrastajia. Kaikki tenniksenpelaajat eivät pyri Wimbledoniin, eikä jokainen runoilija käytä kalevalamittaa. Myös cosplayharrastuksen parissa toimii erilaisia harrastajia, joiden intressit ja panostus painottuvat lajin sisällä eri tavoin. Sofia Flinck esittelee viisi karrikoitua cosplayharrastajatyyppiä, joissa kylläkin saattaa piillä totuuden siemen.
 • Kuvassa Maiju Härkönen

  Cosplayn suomenmestaruus – mistä on kysymys?

  11.11.20153Yle Teema
  Cosplayn suomenmestaruus ja samalla Suomen edustus kansainvälisissä huipputapahtumissa ratkaistaan suorassa lähetyksessä Teemalla ja Areenassa 14.11. Lue lisää kilpailusta ja tuomaristosta.
 • Kuvassa Mira Rauhala ja Elina Rimpiläinen.

  Cosplayn SM-kilpailut suorana lähetyksenä

  26.10.20152Yle Teema
  Cosplayn ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin lauantaina 14.11. Kulttuuriareena Glorialla Helsingissä. Teema ja Yle Areena näyttivät kilpailun suorana lähetyksenä klo 15.00 alkaen. Tapahtumassa selvisivät yksilö- ja ryhmäsarjan Suomen mestarit.
 • Kuvassa Ina Dolk

  Itse teossa – suomalainen cosplayharrastaja tekee kaiken itse

  23.10.2015Ohjelmavinkit
  Cosplay on pukuilua, erilaisiksi hahmoiksi pukeutumista, pukujen suunnittelua ja valmistusta. Cosplay on käsityötä, mutta myös teatteria, esiintymistä ja eläytymistä. Joku saattaa kuvailla cosplayta jopa elämäntavaksi. Suomessa cosplayharrastus näkyy ja kuuluu pääasiassa cosplayta sivuavissa tapahtumissa, mutta marraskuussa saavutetaan uusi virstanpylväs kun Kulttuuriareena Glorialla järjestetään historian ensimmäiset cosplayn suomenmestaruuskilpailut