Hyppää pääsisältöön

Docventures: Docventures: The Thread - 23.9.2015

 • Informaatiodieetti

  Informaatiodieetillä reippaaksi?

  22.09.201512Docventures
  Kun kuulet tutun pimpom-äänen ja värähtelyn pöytää vasten, juoksetko sinistä valoa loistavan rakkaasi luokse? Tieto- ja ärsyketulvassa on ylikuormittumisen riski, jolloin kannattaa kokeilla informaatiodieettiä.
 • someaivot 2

  Miksi some koukuttaa?

  22.09.2015Docventures
  Sosiaalisen median tarjoilema dopamiini tekee meistä epäsosiaalisia. Puhumme nimittäin pääasiassa itsestämme.
 • Teemana sosiaalinen media

  Docventuresin viikon leffa: The Thread

  21.09.20151Docventures
  Vuoden 2013 huhtikuussa järjestetylle maratonille tehtiin pommi-isku, josta lopulta yksi syytetyistä tuomittiin kuolemaan. The Thread kertoo Bostonin maratonin ympärille rakentuneesta ihmisjahdista. Livekeskustelun teemana onkin sosiaalinen media.
 • Tyrannia ja aggressio

  Sosiaalisen median seitsemän käskyä

  21.09.20157Docventures
  Mihin voi luottaa aikana, jolloin jokainen voi julkaista mitä tahansa? Toimittaja Johanna Vehkoo laati huoneentaulun somelukutaidosta kaikille, jotka eivät halua joutua pässiksi narun päässä.
 • Kalle Kinnunen

  Miljoonia totuuksia, jokaiselle omansa

  21.09.20153Docventures
  Elokuvatoimittaja ja valtakunnan virallinen cinefiili Kalle Kinnunen on Docventuresin matkassa koko kauden ja arvioi viikon dokkarin. "The Thread on dokumentti murhaajajahdista, jonka miljoona osallistujaa leimasivat syyttömän pommi-iskun tekijäksi. Somessa on helpompaa lynkata kuin löytää oikea syyllinen."
 • docventures

  Vertaistukiryhmä Facebook-lakkoilijoille

  21.09.201549Docventures
  Facebook ohjaa noin 2,5 miljoonan suomalaisen ajankäyttöä ja sitä, mitä uutis- ja mediasisältöjä kulutamme. Ajateltiin täällä ajatuskakkaamo Docventuresissa, että aloitamme maanantaina tasan kello 10 vuorokauden mittaisen Facebook-lakon kokeilumielessä: mitä tapahtuu, jos sulkee edes yhden somekanavan.

Kuuluu sarjaan