Hyppää pääsisältöön

dox@net

 • Pillua aloittelijoille

  Sukupuolivalistus voitti dox@netin klikkaussodan

  06.03.2015Dox@net
  Kuukauden kestänyt dox@net-lyhytdokumenttien KLIKkaussota on päättynyt. Voittajadokumentti Pillua aloittelijoille sai yli 189 000 katsojaa, ja se herätti kiinnostusta myös ulkomailla. Elokuvassa kerrotaan kiertelemättä sukupuolielinten toiminnasta seksin aikana.
 • Mannerheimin patsas

  Mannerheim 2/5

  02.03.2015Dox@net
  Tämäkään ei ole fiktiota. Ratsastajapatsaan suunnitteluun osallistui koko Suomi. Kansallissankarin kuvaaminen on nostanut tunteet pintaan jo 65 vuotta.
 • Mannerheim alasti hevosen selässä.

  Ohjaaja: uusia näkökulmia kansallissankariin

  02.03.2015Dox@net
  Ohjaaja Katja Lautamatti kertoo: "Mannerheimit-sarjan valmistuttua päällimmäinen kokemukseni on ihmetys siitä, miten laajaa ja kirjavaa aineistoa kansallissankarista löytyy. Jouduin jättämään monta hyvää tarinaa viiden dokumenttielokuvan kokonaisuudesta pois, ja Suomesta löytyisi aineksia vielä vaikka kuinka moneen Mannerheim-lyhytelokuvaan."
 • Mannerheim 5/5

  Mannerheim 5/5

  26.02.2015Dox@net
  Tämä on puoliksi totta. Mannerheim-elokuvat ajautuvat Suomessa toisinaan vaikeuksiin. Jäljelle jää turhautunutta rekvisiittaa ja sankarin levoton haamu. Animaatio: Tatu Pohjavirta.
 • Mannerheim 4/5

  Mannerheim 4/5

  26.02.2015Dox@net
  Mannerheimin yksityiselämä on tabloid-lehdistön ja online-foorumien suosikkiaihe. Kolme asiantuntijaa kertoi mielipiteensä.
 • Mannerheim 1/5

  Mannerheim 1/5

  26.02.2015Dox@net
  Tämä ei ole fiktiota. Mannerheim elää yhä suomalaisten keskuudessa: Mannerheim lounastaa Mikkelissä, Mannerheimilla myydään makkaraa ja onpa hänet bongattu myös keskikaljakuppilassa.
 • arthur franck

  Fear and Loathing in Svenskfinland

  19.02.2015Dox@net
  Jante Redux -seriens regissör Arthur Franck berättar varför han ville göra filmer om Svenskfinlands slagsida. Jante Redux -sarjan ohjaaja Arthur Franck kertoo miksi hän halusi elokuvillaan kertoa Svenskfinlandin kääntöpuolesta.
 • elefanten, elefantti

  Elefanten - Elefantti

  19.02.20153Dox@net
  MUSIKVIDEO. Välkommen till ditt liv. Välkommen till Jante. MUSIIKKIVIDEO Tervetuloa elämääsi. Tervetuloa Janteen.
 • en lagstiftare korsar sitt spår, lainsäätäjä ylittää jälkensä

  En lagstiftare korsar sitt spår - Lainsäätäjä ylittää jälkensä

  19.02.2015Dox@net
  Tre dumdristiga hjältar gör ett tappert försök att uppdatera en över 80 år gammal lag. Kolme uhkarohkeaa sankaria yrittävät päivittää yli 80 vuotta vanhan lain.
 • pålkkasvinets lag, pålkkasian laki

  Pålkkasvinets lag - Pålkkasian laki

  19.02.2015Dox@net
  Jantelagen kan även anpassas för att beskriva en fotbollssupporters mentalitet. Janten lakia voi soveltaa myös kuvailtaessa jalkapallokannattajan sielunmaisemaa.
 • Lokal-TV Remix

  Lokal-TV Remix - Paikallis-TV Remix

  19.02.2015Dox@net
  Den ultimata sanningen om Svenskfinland finner man då man zappar mellan lokal-tv -sändningar. Lopullisen totuuden suomenruotsalaisista oivaltaa, kun selaa kielivähemmistön paikallis-tv -lähetyksiä.
 • visselblåsare, ilmiantaja

  Visselblåsaren - Ilmiantaja

  19.02.20151Dox@net
  “Du skall inte tro att du är något.” -Jantelagen, paragraf 1. Livet på den svenskspråkiga landsbygden i Finland beskrivs ofta som en idyllisk och lycklig tillvaro, men detta är långt ifrån hela sanningen. "Älä luule, että sinä olet jotain." -Janten laki, sääntö nro 1. Elämä ruotsinkielisellä maaseudulla mielletään usein idylliseksi ja onnelliseksi yhteiseloksi, mutta tämä ei ole koko totuus.
 • Sampsa Kataja (kok.) tuli pelastamaan Reijo Karhisen haastattelusta.

  Näkökulma: Toimittajien työhön puututaan myös Suomessa

  16.02.201561Dox@net
  Sananvapauden kärkimaassa kaikki ei ole aivan hyvin.
 • Lihasika free range tilalla.

  Karsinasta kauppaan -elokuvassa tehdyistä valinnoista

  13.02.20151Dox@net
  Elokuvan Karsinasta kauppaan ohjaaja Marika Väisänen avaa muutamia valintoja joita elokuvaprosessin aikana tehtiin ja haastaa lihatalot keskusteluun mukaan.
 • Karsinasta kauppaan.

  Kansalaisraati katsoo ja kommentoi

  12.02.201514Dox@net
  Kansalaisraati katsoo elokuvan Karsinasta kauppaan. Katso miten he kommentoivat.
 • Hyväksyminen

  Porttikielto Poriin 5/5: Hyväksyminen

  10.02.201521Dox@net
  dox@net esittää: Porttikielto Poriin, osa 5: Hyväksyminen. Toimittaja, näin sinut halataan hengiltä. SuomiAreena tuo poliitikot, vaikuttajat ja toimittajat yhteen. Vain journalismi uupuu. Toimittajat Hanska & Kuparinen halusivat paljastaa ammattikuntansa korruption, mutta kompastuivat ensimmäiseen viiniesteeseen.
 • Masennus

  Porttikielto Poriin 4/5: Masennus

  10.02.201520Dox@net
  dox@net esittää: Porttikielto Poriin, osa 4: Masennus. Suomalainen, Erkki Liikanen syö pöydässäsi. Entinen hyvinvointivaltion rakentaja ja sosiaalidemokraatti, Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, on leikkauspolitiikan oraakkeli. Susanna Kuparisen työryhmä selvitti ymmärtääkö saksikäsi-Liikanen sanaa vastuu.
 • Kaupankäynti

  Porttikielto Poriin 3/5: Kaupankäynti

  10.02.20159Dox@net
  dox@net esittää: Porttikielto Poriin, osa 3: Kaupankäynti. Lastensuojelutapaus, sinut unohdettiin jo ennen kuin synnyit. Hyvinvointivaltion alasajossa lapset myydään ensimmäisenä – he eivät äänestä. Kuvausryhmä kuvasi SuomiAreenassa aikakapselin tulevaisuuden lapsille siitä, millaiset asenteet aiheuttivat heidän inhimillisen katastrofinsa.
 • Susanna Kuparinen haastattelee Sampsa Katajaa SuomiAreenassa.

  Porttikielto Poriin 2/5: Viha

  10.02.201535Dox@net
  dox@net esittää: Porttikielto Poriin, osa 2: Viha. Talousvaikuttaja, näin vältät toimittajien tyhmät kysymykset. Porin SuomiAreena on loistava tilaisuus esittää kysymyksiä Suomen suurimmille vaikuttajille. Lyhytdokumentissa muun muassa OP-pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen näyttää, miten välttää epämiellyttävät kysymykset.
 • Porttikielto Poriin - kieltäminen

  Porttikielto Poriin 1/5: Kieltäminen

  10.02.201515Dox@net
  Dox@net esittää: Porttikielto Poriin, osa 1: Kieltäminen. Tavis, näihin juhliin sinua ei kutsuta. Suomi Areena on eliitin kesäfestari, jonka tärkeimmät kohtaamiset tapahtuvat erilaisilla kutsuvieraskokkareilla. Toimittajat Jari Hanska ja Susanna Kuparinen tallensivat tunnelmia suljettujen ovien takana. Se oli virhe.