Hyppää pääsisältöön

Festivaalipuhetta

 • Eraserhead-hahmon muotoilua.

  Mennään Lynchille – eli näin syntyi elokuvafestivaalin juliste

  21.03.2018Yle Teema
  Mitä tapahtuu ihmiselle, joka katsoo muutaman kuukauden sisällä kaikki Twin Peaks -tuotantokaudet, kuusi David Lynchin pitkää elokuvaa, useita hänen lyhytelokuviaan ja pari Lynch-aiheista dokumenttia kaupan päälle? Teeman elokuvafestivaalin julisteen suunnittelija Kirsi Kukkurainen kokeili.
 • Twin peaks

  Vuoteni Twin Peaksissä: en muista mistään mitään ja haluan sinne takaisin

  16.03.2018Yle Teema
  "Rakastan Twin Peaksiä ennen kaikkea siksi, että siitä voi nauttia niin monella tavalla." Antti Lähde kirjoittaa vuodesta, jolloin hän lankesi Twin Peaks -ansaan ja löysi itsensä kahlaamasta internetin keskustelufoorumeita totuuden ja teorioiden perässä. Sekä koki yhä enenevässä määrin niin kutsuttuja Lynch-hetkiä.
 • Patricia Arquette istuu avoautossa elokuvassa Lost Highway

  Lost Highway: kun todellisuus on liikaa

  15.03.2018Yle Teema
  Lost Highway määritteli David Lynchin uuden tyylin Twin Peaksia seuranneen Fire Walk With Men jälkeen. Nyt sen ysärirankistelu näyttää kaikessa tylyydessään yllättävän raikkaalta. "On pakko hyväksyä elokuvan sisäinen maailma ja antautua sen vietäväksi", Iida Sofia Hirvonen kirjoittaa.
 • Teeman elokuvafestivaalin 2018 markkinointikuvassa Eraserhead

  Teeman elokuvafestivaalin juliste on tässä – lataa itsellesi ja tulosta!

  13.03.2018Yle Teema
  Teeman elokuvafestivaalia vietetään 20.–24.3.2018. Virittäydy tunnelmaan lataamalla ja tulostamalla itsellesi festivaalijuliste!
 • David Lynch ja Eraserhead. Teeman elokuvafestivaalin 2018 markkinointikuva

  Teeman elokuvafestivaalin päätähti on David Lynch – mukana myös Hitchcock, Lumière-veljekset, Talking Heads, Birdman, Fantomas, Chuck Norris...

  23.02.20181Yle Teema
  It is happening again! Teeman elokuvafestivaali saapuu maaliskuussa ruutuun päätähtenään David Lynch. Festivaali valtaa kanavan viideksi illaksi tiistaista lauantaihin 20.–24.3. sekä lauantai-iltapäiväksi.
 • Mukunda, Bhagavan, Govinda, Jagadisa, Narayana ja Krsna Angulo elokuvassa The Wolfpack

  The Wolfpack on elokuva kaikesta

  16.11.20163Yle Teema
  "Ajattelin The Wolfpackia pakonomaisesti aamusta iltaan viikon päivät sen nähtyäni. Kaappasin ihmisiä ja paasasin heille asiasta: tämä oli elokuva, jossa on kaikki, elokuva joka käsittelee kaikkea. En tarkoittanut, että se on maailman paras elokuva. Tarkoitin vain että se käsittelee kaikkea." Anu Silfverberg kirjoitti esseen dokumenttielokuvasta The Wolfpack.
 • Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasileokuva. Kuvassa Anna May Wong.

  Love is all: 100 vuotta rakkautta

  20.11.20151Yle Teema
  Palkitun dokumentaristin Kim Longinotton hurmaava kollaasielokuva elokuvarakkaudesta, mukana fiktiota, dokumenttia ja kotielokuvia. Musiikki Richard Hawley. Ennen elokuvaa nähdään ohjaajan haastattelu.
 • teeman elokuvafestivaali 2015

  Teeman elokuvafestivaali 2015

  18.11.2015Yle Teema
  Kaikki Teeman elokuvafestivaalista löytyy tältä sivulta: ohjelmisto, Areena-linkit, elokuvaesittelyt, festivaalijuliste... Viiden päivän aikana 25.–29.11.2015 esitetään 15 pitkää elokuvaa sekä musiikkivideoita. Runsaasti tanssia sekä nuoruutta, rakkautta, kung fu'ta ja skeittaavia vampyyrejä. You should be dancing!
 • Festivaalipuhetta Teeman elokuvafestivaalilla.

  Festivaalipuhetta

  26.11.2014Yle Teema
  Hohdokasta puhetta elävistä kuvista: Teeman elokuvafestivaalilla elokuvista intoilevat tekijät, tulkit ja näkijät Elokuvan tarinan ohjaajasta Mark Cousinsista Hohto-elokuvan superfaneihin.