Hyppää pääsisältöön

Futisvanhemmat: Futis syö rahat - 5.4.2016 - Jakso 2

Ohjelma Areenassa

 • Futisvanhemmat-sarjan päähenkilöt: Ringa Salonen (vas), Kati ja Harri Ojala, Mari ja Mikko Niskanen sekä Heikki Heinonen

  Niskasen saama palaute: “Voi, kunpa sinä olisit minun äitini!”

  21.05.20162Futisvanhemmat
  Soitimme futisvanhemmille ja kysyimme mitä heille kuuluu nyt. Mari Niskanen kertoi koskettavan tarinan, kuinka 10-vuotias, urheileva lapsi kehui Maria ja toivoi, että tämä olisi hänen äitinsä. Sarjan kaikki jaksot katsottavissa Yle Areenassa.
 • susan wicklund futismutsi espanjassa

  "Toteutin unelmani - asun Espanjassa futismutsina"

  05.04.2016Futisvanhemmat
  Futismutsi Espanjassa eli Susan Wicklund kysyy vaikean kysymyksen: "Esitän itselleni suoran ja vaikean kysymyksen: onko jalkapalloon kulutettu rahamäärä tuhlattu, uhrattu vai sijoitettu?"
 • Mikko Salasuo

  Tutkija Salasuo: “Suuri osa perheiden futikseen laittamista euroista menee täysin hukkaan"

  04.04.20169Futisvanhemmat
  Tutkija Mikko Salasuo herättelee keskustelua: "Futiksesta, kuten lukuisista muistakin lajeista, on tulossa keskiluokan lasten suljettu spektaakkeli. Itse lajin tai pelin tason, siitä saatavan nautinnon tai hienojen kokemusten kanssa materialla ei ole mitään tekemistä, päinvastoin. Kun hinta alkaa määrittää yhä tiukemmin sitä, kuka pääsee mukaan ja kenellä on mahdollisuus tavoitella huippua, ei Suomi-futiksen tekeillä olevaa strategiaa ole syytä kovin ruusuisella pensselillä sutia."
 • Mikko Salasuo

  Tutkija Salasuo: “Pysy mahdollisimman kaukana lapsesi harrastuksesta”

  28.03.201618Futisvanhemmat
  "Voidaankin 2010-­luvulla puhua kasvatuksen alppimajasta, yksipuolisesta, yliannostellusta ja keinotekoisesta lasten ja nuorten suorituskyvyn parantamiseen tähtäävästä toiminnasta. Huiput erottuvat joukosta vasta 16--20-ikävuoden paikkeilla, ja tutkimustieto heistä on yksiselitteistä kertomaa: lapsuutensa erinomaisuuden alppimajassa viettäneillä ei ole huipulle asiaa." Tutkija Mikko Salasuo kirjoittaa Futisvanhemmat-sarjan teemoista - ja keskustelee niistä yle.fi/futisvanhemmat -sivulla tiistaina klo 20.30.
 • Ojalat Kati ja Harri

  Ojalat: “Meitä vanhempia viedään kuin pässiä narussa”

  17.03.20161Futisvanhemmat
  Ojalat haluavat olla hyviä vanhempia, mutta jalkapallo ei kiinnosta. Kentänlaidalle ja talkoisiin raahaudutaan ainoastaan velvollisuudentunnosta. "Tää on ehdoton kipuraja, missä nyt mennään." Sarjan kaikki jaksot Yle Areenassa ja tiistaisin TV1:llä klo 20.
 • Salonen Ringa

  Saloset: "Unelmat edellä"

  17.03.2016Futisvanhemmat
  Ringa Salonen haluaa antaa pojalleen ne mahdollisuudet mitä ei hänen omassa nuoruudessa ollut. "Me mietitään joskus sitäkin, että myydään kaikki pois ja lähdetään ulkomaille." Ringa kohtaa teinipojan vanhemmuuden haasteet Futisvanhemmat-sarjassa. Sarjan kaikki jaksot Yle Areenassa ja tiistaisin TV1:llä klo 20.
 • Niskaset Mari ja Mikko

  Niskaset: “Rakkaudesta lajiin!”

  17.03.2016Futisvanhemmat
  Niskasten iloisessa perheessä taistellaan rahapulan ja maalivahti-Juhon loukkaantumisten kanssa, ja haaveillaan Juhon urasta tähtiin. "Juho on vielä nopeampi, se on niin kuin rasvattu minkki, se ehtii joka paikkaan. Reaktiokyky ja ponnistusvoima!" Futisvanhemmat-sarjan kaikki jaksot Yle Areenassa.
 • Heikki Heinonen tiiviimpi

  Heinoset: “Urheilu pitää poissa nappikauppiaiden kynsistä"

  17.03.2016Futisvanhemmat
  Futisvanhemmat-sarjassa seurataan Heikki Heinosta. Hänen Eke-poikansa on päässyt myös isänsä auton rekisterikilpeen. Eke on myös yksi lupaavimmista pelaajista, ja toki perheellä on isot tavoitteet. Futisvanhemmat-sarjan kaikki jaksot Yle Areenassa.

Kuuluu sarjaan