Hyppää pääsisältöön

Helsinki Lit 2016: Suora lähetys - 14.5.2016

Ohjelma Areenassa

 • Kirjailija Helen Macdonald

  Minä ja isämme olimme luontonörttejä, sanoo Helen MacDonald

  14.05.20162Kulttuuri
  Sirpa Kähkönen kysyi Savoyn lavallla ensin, miltä MacDonaldista tuntuu olla Suomessa, joka on tarjonnut apua Britannian heikossa hapessa olevalle haukkapopulaatiolle. MacDonald oli silminnähden innoissaan, hän oli jo onnistunut kuulemaan satakielen laulua.
 • Kirjailijat Sara Stridsberg

  Kirjailijan pitää kuulla henkilöidensä puhuvan

  14.05.2016Kulttuuri
  Tänä vuonna ilmestynyt Niin raskas on rakkaus (Beckomberga, 2014) on ensimmäinen Sara Stridsbergin (s. 1972) suomennettu romaani. Se sijoittuu vuonna 1995 lakkautettuun samannimiseen tukholmalaiseen mielisairaalaan, jota sanottiin kaupungiksi kaupungissa.
 • Kirjailija Sadie Jones

  Vaikka päämäärä on katedraali, aluksi paperilla on maja

  14.05.2016Kulttuuri
  Sadie Jones (s. 1967) kertoi Savoyn lavalla, että on jo heti ensivierailullaan ihastunut Helsinkiin, mutta hänen arkkitehtimiehensä pani vielä paremmaksi, hän olisi valmis muuttamaan tänne. Juha Itkonen (s.
 • Kirjailija, taiteilija Hannu Väisänen

  “Oulu on mun Troija”

  14.05.2016Kulttuuri
  Savoyn lavalla oli kaksi kuvataiteilijaa, joista toinen on 2000-luvulla profiloitunut myös kirjailijana. Taiteilijat ovat ensimmäisen kerran tavanneet toisensa edellispäivänä, heitä yhdistää Pariisi. Hannu Väisänen on vuodesta 1989 alkaen asunut osan vuodesta Ranskassa. Vuonna 1978 syntynyt Hanna Saarikoski on tehnyt videoteoksen See Paris and Die (2012), jossa hän kulkee silmät suljettuina läpi Pariisin nähtävyyksien.
 • Kirjailija Tommi Kinnunen

  Kirjailija yritti saada romaanihenkilönsä ryyppäämään, ei onnistunut

  14.05.2016Kulttuuri
  Kinnunen aloitti keskustelun toteamalla, että sekä hän itse että Lipson aloittivat kirjailijauransa suhteellisen myöhään. Kinnunen on syntynyt 1973, Lipson 1965. Lipson on tosin halunnut kirjailijaksi pienestä pitäen, kaikki on ollut valmistautumista kirjailijan uraa varten. Kinnunen myönsi ettei ole koskaan ollut runopoika, sen sijaan draama on aina ollut hänen alaansa.
 • Kirjailija Mark Levengood

  Tom of Finland on uusi Muumi!

  13.05.2016Kulttuuri
  Mark Levengoodin ja Rosa Liksomin keskustelu lähti liikkeelle Markin muistoista lapsuuden ajoilta. Mark perheineen asui Haukilahdessa aikana, jolloin
 • Norjalainen kirjailija Tore Renberg

  Jos Dostojevski pystyi tähän, pystyn minäkin

  13.05.2016Kulttuuri
  Philip Teir aloitti keskustelunsa norjalaiskirjailija Tore Renbergin kanssa kysymyksellä, joka on yksinkertainen mutta perustava. Silti jokainen kirjailija on miettinyt vastauksen siihen. Niin oli Renbergkin, jonka ensimmäinen suomennettu romaani Huomenna nähdään (Vi ses i morgen, 2013) on juuri ilmestynyt suomeksi. Renberg on kirjoittanut 12 kirjaa.
 • Kirjailija Masha Gessen (US)

  Mielenosoituksia säikähtänyt Vladimir Putin otti homot syntipukiksi

  13.05.20162Kulttuuri
  Suomessa Putin-kirjasta Kasvoton mies tunnettu Masha Gessen keskusteli Helsinki Litin avauksessa Sofi Oksasen kanssa. Keskustelu alkoi kohteliaisuuksilla. - Kirjasi ovat kuin trillereitä, vaikka ne ovat nonfiktiota. Miten teet sen? Oksanen kysyi Gesseniltä. - En ymmärrä miten sinä teet sen, Gessen sanoi viitaten Oksasen omiin kirjoihin.
 • Kuvakollaasi Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaaleille osallistuvista kirjailijoista

  Helsinki Lit 2016

  28.04.2016Kulttuuri
  Helsinki Lit-tapahtuma 2016.