Hyppää pääsisältöön

Kahden polven treffit

Ohjelma Areenassa

 • Elsa Kirveskari ja Laura Tahvanainen

  Sotaa pakoon 5-vuotiaana

  27.11.2014Lupa välittää
  20-vuotias Laura Tahvanainen aloitti lukioikäisenä vapaaehtoistoiminnassa palvelutalossa Oulussa. Hän kohtaa jaksossa 75-vuotiaan Elsa Kirveskarin, ja he keskustelevat rahan merkityksestä, säästämisestä ja köyhyydestä. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Elsan tarina.
 • Niila Rahko ja Antti Laiti

  Antti kävi saamelaisten asuntolakoulua

  24.11.20141Lupa välittää
  24-vuotias saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston puheenjohtaja Niila Rahko kohtaa jaksossa 78-vuotiaan Antti Laitin. Miehet pohtivat kulttuurin ja kielen säilymistä sekä omia kokemuksiaan kielivähemmistön edustajina Suomessa. Katso jakso heidän keskustelustaan ja lue tarina Antista ja saamelaisuudesta.
 • Jaakko Kolmonen ja Amanda Rekola.

  Kaikkien kokkiohjelmien isä

  11.11.2014Lupa välittää
  17-vuotias Amanda Rekola on vegaani ja ruokablogisti. Hän kohtaa Jaakko Kolmosen, joka muistelee lapsuuden ruokakokemuksiaan ja perimätiedon merkitystä ruokakulttuurin säilymisen kannalta. Katso heidän jaksonsa ja lue Jaakon tarina.
 • Elsa Koivisto ja Sonja Vainonen

  Kauppiaalle töihin 10-vuotiaana

  11.11.20142Lupa välittää
  15-vuotias Sonja Vainonen kohtaa 79-vuotiaan Elsa Koiviston, joka kertoo Sonjalle, kuinka voi säilyttää positiivisen asenteen sairauksista huolimatta. He puhuvat Elsan tyttären sairastumisesta ja kuolemasta sekä elämän tarkoituksesta. Katso jakso heidän keskustelustaan ja lue Elsan tarina.
 • Ritva Joutjärvi ja Meeri Koutaniemi

  1960-luvun koulukiusattua puistattaa vieläkin

  10.11.20145Lupa välittää
  27-vuotias valokuvaaja Meeri Koutaniemi kohtaa jaksossa kymenlaaksolaisen 71-vuotiaan koulukiusatun. Ritva Joutjärvi muistelee kouluaikojaan, ja kuinka kiusaaminen vieläkin tuntuu pahana olona siitä puhuttaessa. Katso jakso Ritvan ja Meerin tapaamisesta ja lue Ritvan tarina.
 • Ella Hellberg ja Marjatta Käki

  Marjatta ja mies Marsista

  10.11.2014Lupa välittää
  17-vuotias lukiolainen Ella Hellberg miettii kuinka löytäisi elämän kestävän parisuhteen ja mistä sen tietää osuvan kohdalle. 78-vuotias Marjatta Käki kertoo oman rakkaustarinansa, joka jatkuu miehen kuoleman jälkeenkin. Katso jakso heidän kohtaamisestaan ja lue Marjatan tarina.
 • Margit Tall ja Mussa Mohammed

  Benjihyppy 95-vuotiaana

  10.11.2014Lupa välittää
  26-vuotias Mohammed Abdi Mosse ei uskaltanut hypätä benjihyppyä, mutta 95-vuotias Margit Tall uskalsi tiettävästi vanhimpana naisena maailmassa. Jaksossa puhutaan rohkeudesta ja yksinäisyydestä. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Margitin tarina.
 • Kai Vuorinen ja Azad Hasanzaden

  Viina vei Kai Vuoriselta kaiken

  10.11.20142Lupa välittää
  23-vuotias Azad Hasanzaden tapaa jaksossa 73-vuotiaan Kai Vuorisen, jonka elämään on kuulunut yrittäjyys, kodittomuus, liiallinen alkoholin käyttö ja raitistuminen. Katso Azadin ja Kain jakso ja lue Kain tarina.
 • Erik Bruun ja Elina Heinänen

  Norppatunnuksen isä piirtää edelleen

  07.11.2014Lupa välittää
  22-vuotias Elina Heinänen etsii omaa paikkaansa ja tulevaisuuttaan. Erik Bruun kohtaa Suomenlinnan kodissaan nuoren ja kertoo, kuinka löysi kipinän graafiseen alaan, jolla työskentelee vielä 88 vuoden iässä. Katso jakso Elinan ja Erikin tapaamisesta ja lue Erikin tarina.
 • Eero Blåfield ja Suldaan Said Ahmed

  Koulupojasta tuli sotamies

  03.11.2014Lupa välittää
  21-vuotias Suldaan Said Ahmed kohtaa 93-vuotiaan sotaveteraani Eero Blåfieldin. Eero kertoo Suldaanille kokemuksiaan sodasta. Katso jakso heistä ja lue Eeron kokemuksista.
 • Ida Schlizewski Riitta Rantanen

  Syömähimo on piinannut Riitta Rantasta koko elämän

  01.11.2014Lupa välittää
  24-vuotias Ida Schlizewski keskustelee isoäitinsä Riitta Rantasen kanssa naisihanteista, ylipainosta ja ulkonäköpaineista. Molemmat ovat kamppailleet ylipainon kanssa aikuisuuden kynnyksellä ja onnistuneet laihduttamaan. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Riitan tarina.
 • Liisa-Christiina Laaksonen ja Emilia Tuomi

  "Miksi äiti antoi minut pois?"

  31.10.2014Lupa välittää
  25-vuotias Emilia tapasi Liisa-Cristiina Laaksosen. Heitä yhdistää lapsuus sijaisperheessä ja sen tuomat ajatukset juurettomuudesta. Katso video kohtaamisesta ja lue Liisa-Cristiinan tarina.
 • Esko Roine ja Frans Åkerberg

  Esko Roine ja sammumaton esiintymisvietti

  30.10.2014Lupa välittää
  17-vuotias Frans Åkerberg haaveilee näyttelijän urasta. Hän kohtaa 70-vuotiaan Tampereen TyöväenTeatterin konkarin, Esko Roineen. Katso heidän keskustelunsa näyttelijän ammatista ja lue Eskon tarina.
 • Al-Muntazar Al-Mehsen ja Eila Nevanranta

  Tottelematon mummo

  30.10.20145Lupa välittää
  23-vuotias irakilaissyntyinen räppäri Al-Muntazar Al-Mehsen kohtaa jaksossa 78-vuotiaan Rap-mummo Eila Nevanrannan. Eila pohtii omia juuriaan ja mistä oma kapina kumpuaa. Katso jakso heidän tapaamisestaan ja lue Rap-mummon tarina.
 • Nuorempi ja vanhempi nainen istuu vierekkäin puistonpenkillä.

  Kahden polven treffeillä elämänkokemukset yhdistävät

  30.10.2014Lupa välittää
  Tuukka Temosen ohjaamassa lyhytdokumenttisarjassa sukupolvet kohtaavat ja keskustelevat heitä yhdistävästä aiheesta.
 • Ani Nnebedum ja Martti Mansikka.

  Olympiamitalisti voimistelee edelleen 81-vuotiaana

  29.10.2014Lupa välittää
  16-vuotias Ani Nnebedum haaveilee jalkapalloilijan urasta. Hän kohtaa jaksossa olympiamitalisti Martti Mansikan. 81-vuotias voimistelija muistelee, mitä huipulle pääsy vaati, ja mitä urheilu merkitsee hänelle tänään. Katso Anin ja Martin tapaaminen ja lue Martin tarina.
 • Sirkka Sorsa ja Marika Isohanni

  Sirkka vei kaverit ruumishuoneelle

  27.10.2014Lupa välittää
  27-vuotias tanssialan yrittäjä Marika Isohanni kohtaa jaksossa 73-vuotiaan Sirkka Sorsan. Eläkkeellä oleva suukirurgi pohtii naiseutta, ikääntymistä ja ulkonäön merkitystä elämässään. Katso jakson Marikan ja Sirkan pohdinnoista ja lue Sirkan tarina.
 • Sinikka Kaperi ja Lili Pakalén

  ”Mun nuoruudessa ei ollut lesboja”

  15.10.20149Lupa välittää
  21-vuotias Lili Pakalèn kuulee 69-vuotiaalta Sinikka Kaperilta, kuinka hän tajusi olevansa lesbo. Sinikka kertoo, kuinka ennen suhtauduttiin seksuaalivähemmistöihin ja minkälaista syrjintää hän on kohdannut. Katso jakso Sinikan ja Lilin kohtaamisesta ja lue Sinikan tarina.