Hyppää pääsisältöön

Kesäkino

 • Sanna (Tea Ista) ja Peter (Paul Osipow) elokuvassa Haluan rakastaa, Peter

  Matti Kassila in memoriam Kino Suomessa tammikuussa 2019

  20.12.2018Yle Teema
  Teeman Kino Suomi esittää 1.1. ja 8.1.2019 kolme Matti Kassilan elokuvaa. Kassilaa muistetaan myös Teeman lahjapaketeissa, TV1:n iltapäiväelokuvissa ja Areenassa.
 • Mikko Niskasen elokuvasta Käpy selän alla näyttelijät Kristiina Halkola, Eero Melasniemi, Kirsti Wallasvaara, Pekka Autiovuori

  Oi nuoruus! Käpy selän alla on 50-vuotias

  17.10.20161Yle Teema
  Nuoruudesta, rakastamisen vaikeudesta ja neljän helsinkiläisen kesäisestä telttaretkestä kertova Käpy selän alla on 50-vuotias. Merkkipäivän kunniaksi elokuva esitetään uutena HD-kopiona ensi kertaa televisiossa. Lisäksi Teemalauantaissa nähdään lyhytelokuva Kristiina ja Kävyn neljän tähden haastattelu.
 • Kuvakollaasi Teemalauantaiden syksyn 2016 ohjelmistosta.

  Teemalauantait syksyllä 2016: Queenistä Abbaan, upeiden elokuvailtojen kautta

  18.08.20165Yle Teema
  Syksyn 2016 Teemalauantait vievät katsojat muun muassa sirkusareenoille ja tähtien pukuhuoneisiin, riemastuttaviin mauttomuuksiin ja riipaiseviin tarinoihin ihmisyydestä. Syksyn elokuvia ovat Freaks, Casablanca, Mies ja nainen, Blow-up, Käpy selän alla, Punaiset kengät, Syvä uni, Bullitt, Quadrophenia, Kevät koittaa Hitlerille, Shokkikäytävä... Teemailtojen dokumenttien kohokohtia on maailmankuulun valokuvaajan Yann Arthus-Bertrandin yli kolmetuntisen Human-elokuvan Suomen-ensi-ilta. Syksy alkaa Queenin seurassa ja päättyy Abbaan.
 • Raija Paalanen on Dolly ja Matti Pellonpää Räpsy Matti Ijäksen elokuvassa.

  3.12. Kino Suomi: Räpsy & Dolly eli Pariisi odottaa

  09.07.20153Yle Teema
  Pariisi odottaa laitapuolen kulkijoita, joiden rakkastarina vie katuojasta allikkoon. Matti Ijäksen komedia on surumielisen hupaisa ja karhea.
 • Yle Teeman kesäkino. Petri Kärenlampi / Yle.

  Kesäkino 2014

  12.06.20143Yle Teema
  Teemalla kolmatta kertaa avautuvan kotimaisen Kesäkinon aiheena ovat naisen monet roolit valkokankaalla: irisrukat, neitoperhot, lotat, punatukat, kassialmat, reginat, emännät, siskot, äidit ja tyttäret. Elokuvaillat avaavissa haastatteluissa suomifilmin naisista ja omasta työstään puhuvat muun muassa Kati Outinen, Taru Mäkelä ja Outi Mäenpää. Lauantaisin 5.7.-23.8. kello 21.
 • Irina Björklund ja Usva Kärnä kesäisen pöydän ääressä ulkona. Kuva elokuvasta Ruusutarha.

  Kesäkino: Ruusutarha

  12.06.2014Yle Teema
  Kesäkinon perhesuhdeillan elokuvat 16.8. ovat Lauran huone, Regina ja miehet, Tyttöjen ilta, Pieni elokuva sisaruussuhteista ja Ruusutarha. Maria Ruotsalan aikuistensatu kertoo äitiä ja rahaa odottavista siskoksista.
 • Kaitafilmikuvaa Pia Andellin elokuvasta Pieni elokuva sisarussuhteista.

  Kesäkino: Pieni elokuva sisaruussuhteista

  12.06.2014Yle Teema
  Teeman Kesäkinon erilaisia perhesuhteita käsittelevän illan elokuvat 16.8. ovat Lauran huone, Regina ja miehet, Tyttöjen ilta, Ruusutarha ja Pieni elokuva sisaruussuhteista. Pia Andellin dokumenttielokuva perustuu hänen vanhempiensa kaitafilmeihin.
 • Elina Knihtilä (vas) ja Pirjo Lonka Reetta Aallon ohjaamassa lyhytelokuvassa Tyttöjen ilta. Yle kuvapalvelu.

  Kesäkino 2014: Tyttöjen ilta

  12.06.2014Yle Teema
  Kesäkinon viiden elokuvan perhesuhdeillassa 16.8. nähdään Reetta Aallon ohjaama ja Kirsikka Saaren kirjoittama Tyttöjen ilta, joka kertoo äidin ja tyttären perjantai-illan vietosta, kumpikin tahollaan.
 • Regina ja miehet (1983), ohjaus Antti Mänttäri. Kuvassa Rea Mauranen.

  Kesäkino: Regina ja miehet

  12.06.2014Yle Teema
  Perhesuhteita käsittelevän Kesäkino-illan pitkä elokuva on Regina ja miehet, Anssi Mänttärin leppeän pisteliäs aikalaissatiiri. Pääosassa Rea Mauranen, miehinä mm. Matti Pellonpää, Paavo Piskonen, Heikki Kinnunen ja Jörn Donner. Lauantaina 16.8. kello 21.55.
 • Mari Rantasila ja Ilkka Merivaara elokuvassa Lauran huone (1988)

  Kesäkino: Lauran huone

  12.06.2014Yle Teema
  Kesäkinossa puidaan perhesuhteita 16.8. kello 21 alkaen. Illan elokuvaviisikko on Lauran huone, Regina ja miehet, Tyttöjen ilta, Pieni elokuva sisaruussuhteista ja Ruusutarha. Aluksi nähdään Lauran huoneessa pääosaa esittäneen Mari Rantasilan haastattelu.
 • Kultainen vasikka (1961), ohjaus Ritva Arvelo.

  Kesäkino: Kultainen vasikka

  12.06.2014Yle Teema
  Kesäkino 2014 päättyy komedian merkeissä. Viimeisen kinoillan päättää Ritva Arvelon ohjaama lempeän ironinen satiiri, jossa ovat mukana mm. Toivo Mäkelä, Marja Korhonen, Aino Mantas, Irma Seikkula, Elina Salo ja Helge Herala. Teema la 23.8. klo 22.55 ja su 24.8. klo 15.
 • Kuva elokuvasta Mies joka ei osannut sanoa ei. Antti Litja polvistuneena pihalla Kirsti Wallasvaaran edessä.

  Kesäkino: Mies, joka ei osannut sanoa ei

  12.06.2014Yle Teema
  Teeman Kesäkino päättyy 23.8. komedian merkeissä. Illan elokuvissa Mies, joka ei osannut sanoa ei ja Kultainen vasikka naiset joutuvat hoitamaan kaiken – ainakin omasta mielestään. Illan avaa lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? ja sen tekijöiden Selma Vilhusen ja Kirsikka Saaren haastattelu.
 • Joanna Haartti kompastuneena kadulla rikkinäinen kukkaruukku vierellään, Santtu Karvonen ja lapset seisovat taustalla. Kuva lyhytelokuvasta Pitääkö mun kaikki hoitaa?.

  Kesäkino: Pitääkö mun kaikki hoitaa

  12.06.2014Yle Teema
  Teeman Kesäkino päättyy 23.8. komedian merkeissä. Illan elokuvissa Mies, joka ei osannut sanoa ei ja Kultainen vasikka naiset joutuvat hoitamaan kaiken – ainakin omasta mielestään. Aluksi nähdään lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? ja sen tekijöiden Selma Vilhusen ja Kirsikka Saaren haastattelu.
 • Outi Mäenpää ja Ria Kataja naamiaisissa. Kuva elokuvasta Musta jää.

  Kesäkino: Musta jää

  11.06.2014Yle Teema
  Teeman Kesäkinossa vietetään kotimaisia elokuvailtoja naisten seurassa. Lauantain 9.8. elokuvat Musta jää ja Neitoperho kuvaavat naisia suurten ja pelottavien tunteiden vallassa. Mustasukkaisuutta ja omistamisenhalua käsittelevän illan avaa Mustan jään pääosaa esittävän Outi Mäenpään haastattelu.
 • Punatukan Tarja Markus ja Veikko Honkanen. YLE Kuvapalvelu/KAVA

  Kesäkino: Punatukka

  06.06.20144Yle Teema
  Teeman Kesäkinossa vietetään temaattisia elokuvailtoja suomalaisten naisten seurassa. Kesän kolmannen illan väljänä teemana on muutoksen kohtaaminen. Elokuvat ovat Kohtaamisia, Punatukka sekä Elma ja Liisa.