Hyppää pääsisältöön

Kesäkino esittää

 • Yle Teeman kesäkino. Petri Kärenlampi / Yle.

  Kesäkino 2014

  12.06.20143Yle Teema
  Teemalla kolmatta kertaa avautuvan kotimaisen Kesäkinon aiheena ovat naisen monet roolit valkokankaalla: irisrukat, neitoperhot, lotat, punatukat, kassialmat, reginat, emännät, siskot, äidit ja tyttäret. Elokuvaillat avaavissa haastatteluissa suomifilmin naisista ja omasta työstään puhuvat muun muassa Kati Outinen, Taru Mäkelä ja Outi Mäenpää. Lauantaisin 5.7.-23.8. kello 21.
 • Elina Knihtilä (vas) ja Pirjo Lonka Reetta Aallon ohjaamassa lyhytelokuvassa Tyttöjen ilta. Yle kuvapalvelu.

  Kesäkino 2014: Tyttöjen ilta

  12.06.2014Yle Teema
  Kesäkinon viiden elokuvan perhesuhdeillassa 16.8. nähdään Reetta Aallon ohjaama ja Kirsikka Saaren kirjoittama Tyttöjen ilta, joka kertoo äidin ja tyttären perjantai-illan vietosta, kumpikin tahollaan.
 • Regina ja miehet (1983), ohjaus Antti Mänttäri. Kuvassa Rea Mauranen.

  Kesäkino: Regina ja miehet

  12.06.2014Yle Teema
  Perhesuhteita käsittelevän Kesäkino-illan pitkä elokuva on Regina ja miehet, Anssi Mänttärin leppeän pisteliäs aikalaissatiiri. Pääosassa Rea Mauranen, miehinä mm. Matti Pellonpää, Paavo Piskonen, Heikki Kinnunen ja Jörn Donner. Lauantaina 16.8. kello 21.55.
 • Mari Rantasila ja Ilkka Merivaara elokuvassa Lauran huone (1988)

  Kesäkino: Lauran huone

  12.06.2014Yle Teema
  Kesäkinossa puidaan perhesuhteita 16.8. kello 21 alkaen. Illan elokuvaviisikko on Lauran huone, Regina ja miehet, Tyttöjen ilta, Pieni elokuva sisaruussuhteista ja Ruusutarha. Aluksi nähdään Lauran huoneessa pääosaa esittäneen Mari Rantasilan haastattelu.
 • Kuva elokuvasta Mies joka ei osannut sanoa ei. Antti Litja polvistuneena pihalla Kirsti Wallasvaaran edessä.

  Kesäkino: Mies, joka ei osannut sanoa ei

  12.06.2014Yle Teema
  Teeman Kesäkino päättyy 23.8. komedian merkeissä. Illan elokuvissa Mies, joka ei osannut sanoa ei ja Kultainen vasikka naiset joutuvat hoitamaan kaiken – ainakin omasta mielestään. Illan avaa lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? ja sen tekijöiden Selma Vilhusen ja Kirsikka Saaren haastattelu.
 • Joanna Haartti kompastuneena kadulla rikkinäinen kukkaruukku vierellään, Santtu Karvonen ja lapset seisovat taustalla. Kuva lyhytelokuvasta Pitääkö mun kaikki hoitaa?.

  Kesäkino: Pitääkö mun kaikki hoitaa

  12.06.2014Yle Teema
  Teeman Kesäkino päättyy 23.8. komedian merkeissä. Illan elokuvissa Mies, joka ei osannut sanoa ei ja Kultainen vasikka naiset joutuvat hoitamaan kaiken – ainakin omasta mielestään. Aluksi nähdään lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? ja sen tekijöiden Selma Vilhusen ja Kirsikka Saaren haastattelu.
 • Outi Mäenpää ja Ria Kataja naamiaisissa. Kuva elokuvasta Musta jää.

  Kesäkino: Musta jää

  11.06.2014Yle Teema
  Teeman Kesäkinossa vietetään kotimaisia elokuvailtoja naisten seurassa. Lauantain 9.8. elokuvat Musta jää ja Neitoperho kuvaavat naisia suurten ja pelottavien tunteiden vallassa. Mustasukkaisuutta ja omistamisenhalua käsittelevän illan avaa Mustan jään pääosaa esittävän Outi Mäenpään haastattelu.
 • Vesa Vierikko ja Kati Outinen tanssivat lähekkäin. Kuva elokuvasta Tulitikkutehtaan tyttö.

  Kesäkino: Tulitikkutehtaan tyttö

  06.06.20141Yle Teema
  Aki Kaurismäen melodraama kertoo erään työläistytön julmasta kohtalosta. Sen harvasanaisessa, mutta sitäkin ilmeikkäämmässä pääosassa nähdään Kati Outinen. Kesäkinon illan avaa Outisen tuore haastattelu.
 • Rintamalotat Elina Salo ja Leena Häkinen. Yle kuvapalvelu.

  Kesäkino: Rintamalotta

  06.06.20142Yle Teema
  Teeman Kesäkinossa vietetään kahdeksan temaattista kesälauantaita suomalaisten naisten seurassa. Kesän toisen illan teemana on nainen ja sota. Elokuvat ovat Rintamalotta, Pikkusisar ja Tuntematon emäntä, kolme kertomusta suomalaisesta naisesta toisessa maailmansodassa. Illan aluksi nähdään Taru Mäkelän haastattelu. Hän on ohjannut fiktioelokuvan Pikkusisar ja tuottanut dokumenttielokuvan Tuntematon emäntä.
 • Veera Kiiskinen Taru Mäkelän elokuvassa Pikkusisar. Yle.

  Kesäkino: Pikkusisar

  06.06.20141Yle Teema
  Teeman Kesäkinossa vietetään kahdeksan temaattista kesälauantaita suomalaisten naisten seurassa. Kesän toisen illan teemana on nainen ja sota. Elokuvat ovat Rintamalotta, Pikkusisar ja Tuntematon emäntä, kolme kertomusta suomalaisesta naisesta toisessa maailmansodassa. Illan avaa ohjaaja Taru Mäkelän haastattelu.
 • Anneli Sauli ja Maryan Guuleed hymyilevät toisilleen. Kuva Saara Cantellin elokuvasta Kohtaamisia.

  Kesäkino 2014: Kohtaamisia

  06.06.2014Yle Teema
  Saara Cantellin ohjaama elokuva kertoo odottamattomista ja joskus koomisistakin kohtaamisista ja valinnoista. Seitsemän eri-ikäistä naista saa mahdollisuuden muuttaa elämänsä suuntaa.