Hyppää pääsisältöön

Kissankehto

Ohjelma Areenassa

 • Pääsiäiskoristeita

  Pääsiäisenä nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista

  01.04.2021Musiikki
  Pääsiäisviikonloppuna nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista. Kuunneltavaa löytyy runsain mitoin klassisen musiikin ja hartaiden sävelten ystäville, ja herkkopaloja on tarjolla myös gospelin ja kevyemmän musiikin kuuntelijoille.
 • Susanna Vainiola

  Naistenpäivänä soi naisten tekemä musiikki

  05.03.2021Musiikki
  Naistenpäivän kunniaksi tässä koottuna tietoa naistenpäiväteemaisista ohjelmista. Radiopainotteisessa listauksessa löytyy kuunneltavaa niin kansanmusiikin rakastajalle, bluesin ystävälle kuin klassisen musiikin kuuntelijoille. Tv-ohjelmista listalla ovat Minun musiikkini -jaksot, joissa päähenkilöinä ovat Chisu, Sanni, Iisa, Mariska, Maija Vilkkumaa, Ellinoora ja Litku Klemetti.
 • Kissankehto: He ovat paenneet

  Kissankehto: He ovat paenneet

  30.11.20141Musiikki
  Juuri nyt me elämme kuin säkissä, Viljami Kukkosta mukaillen. Tein sinulle lapaset, rakkaudella neulotut. Onko lintulaudallasi tarpeeksi ruokaa mustarastaalle? Teeman elokuvafestivaalia, Kissankehdon tulevaisuutta ensi vuonna – sekä hieman Hermanni Turkkia. Siitä on tämä sunnuntai tehty.
 • Kissankehto: Minä haluan 23.11.2014

  Kissankehto: Minä haluan!

  23.11.20141Musiikki
  Musiikki parantaa ja yhdistää. Tämmöisenä aikana älytöntä, että sanotaan musiikin olevan auringonlaskun ala, levyt ei myy ja musiikkia on liikaa. Paskanmarjat, musiikki on nyt tärkeämpää kuin koskaan! Näin kertoo Samae Koskinen. Jouluna kerätään saldoa syksyllä itketyistä kyynelistä.
 • Kissankehto, Susanna Vainiola

  Kissankehto: Komisario Palmu ja Skotlannin Kuningatar

  16.11.2014Musiikki
  Kaupunki on liitto pimeää vastaan. Kaukokaipuuta, kaupunkeja, rautateitä, Skottlannin kuningatar ja Komisario Palmu – näitä yhdistävät musiikkitoimittaja Susanna Vainiolan tarinat ja soittolista.
 • Kissankehto, toimittajana Susanna Vainiola

  Kissankehto: Perilliset

  09.11.2014Musiikki
  Tänään tarinoita miehistä jotka ovat paljain käsin raivanneet maan, rakentaneet kaupungit, legolinnat ja koonneet kokonaisia lipastoja välineenään vain kuusiokulma-avain, puolustaneet maata, tekeytyneet hulluiksi päästäkseen ampumasta pyssyllä pitkin mettiä, tehneet perunamuussin koko perheelle, kutoneet villasukat, pyyhkineet pienet räkänenät ja jossain välissä oppineet puolisonsa g-pisteen sijainnin.
 • Kissankehto: Hemmottelumusiikkia

  Kissankehto: Pian Suomi on kuin säkki

  02.11.2014Musiikki
  Marraskuu on kaipauksen ja luopumisen kuukausi. Eloonjäämisohjeissa kylmettymisen ehkäisemiseksi kehotetaan jakamaan ruumiinlämpö toverin kanssa. Miksi siis murjotamme toisillemme metroasemilla ja ruuhkabusseissa? Manna, Viljami Kukkonen ja Paleface kohtaavat saman takkatulen ääressä Bruce Springsteenin ja Pet Shop Boysin.
 • Kissankehto: Hotellielämää

  Kissankehto: Hotellielämää

  26.10.2014Musiikki
  Hotellielämä kiehtoo elokuvantekijöitä. Kissankehdon hotellissa koetaan ensilumi, vilkuillaan aamupalapöydässä Sofia Coppolaa ja pohditaan elämää lainalakanoissa ympäri maailman. Hotellin baarissa uutta musiikkiaan tarjoilevat mm. Paleface, Manna, Aino Venna ja Puppa J.
 • Kissankehdon sateenvarjon alla sadetta pitelevät Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna ja Virve Rosti

  Kissankehto: Kun näet vuoden kierron

  19.10.20141Musiikki
  Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan eikä ole pakko mennä mihinkään. Nyt vaan maataan torkkupeiton alla ja annetaan kuvien tulla. Villi luonto velloo riista-aidan takana. Sateelta suojassa ovat mm. Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna, Virve Rosti, Jere Ijäs, Laura Doggett ja Of Monsters And Men.
 • Kissankehto: Mono no aware

  Kissankehto: Lokakuun sinfoniaa

  12.10.2014Musiikki
  Mono no aware on tila, joka aiheutuu liikutuksesta, jota ihminen kokee maailman kauneuden ja sen katoavuuden edessä. Se on asioiden määrittelemätöntä mutta pakahduttavaa surullisuutta. Mielen matkoja Pariisiin ja New Yorkiin lokakuisena sunnuntai-iltapäivänä tarjoilevat mm. Pikku Kukka, Astrid Swan ja Arcade Fire.
 • Kissankehto 5.10.2014

  Kissankehto: Tuulisella terassilla

  05.10.2014Musiikki
  Vedessä ja uimisessa on jotain, joka viehättää musiikin, elokuvien ja tv-sarjojen tekijöitä. Uutta musiikkia mm. artisteilta Sin Cos Tan, alt-J ja Susanna Haavisto. Tuomo Salmelainen & Helsinki Unplugged aloittaa joukkorahoituskampanjan levynsä julkaisemiseksi. Ajan kulumista pohtii laulun mittaisin tarinoin musiikkitoimittaja Susanna Vainiola.
 • Kissankehto: Tuuleen eksyneet, 28.9.2014

  Kissankehto: Tuuleen eksyneet

  28.09.2014Musiikki
  Lauluja elokuvista ja elokuvan lauluja. Elämän tuivertamaa rakkautta ja autoihinsa paenneita mutisevia miehiä, niistä laulavat sekä Edu Kettunen että Tom Waits. Rauryn musiikki on kuin sukupolvensa ääni. Mitä yhteistä on Seija Simolalla ja Portisheadilla? Musiikkia myös elokuvasta Boyhood.
 • Kissankehto 21.9.2014, Leonard Cohen 80v.

  Kissankehto: Hassu pikku sammakko ja kiiltomatoidylli

  21.09.2014Musiikki
  Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita, toimittajana Susanna Vainiola. Kuulemme uutta musiikkia mm. Marianne Faithfullilta ja Samae Koskiselta. Onnittelemme Leonard Cohenia ja Lasse Mårtensonia, vierailemme puutalossa ja aamupalapöydässä. Elokuvavinkki myös ainakin Belle & Sebastianista pitäville.
 • Kissankehto: Oli hyvä, että metsän takana kulki valtatie

  Kissankehto: Oli hyvä, että metsän takana kulki valtatie

  16.09.2014Musiikki
  Maisemaan rakastuminen on vaarallista ja nostalgialla on oman loukkonsa. Tarinaa kuljettamassa toimittaja Susanna Vainiolan johdolla mm. Donovan, Jere Ijäs, Sharon Van Etten, Puppa J, Nopat ja U2 feat. Lykke Li.
 • Kissankehto: Lohtumusiikkia

  Kissankehto: Lohtumusiikkia

  07.09.2014Musiikki
  Laulu lohduttaa – myös lauluntekijää. Eva & Manun Eeva Louhivuori kertoo Cinnamon Hearts -kappaleen synnystä. Jori Hulkkonen on antanut uuden elämän eräälle kovanaamojen 90-luvun unohdetulle helmelle. Tilinpäätöksiä ja aikakausimatkoja tarjoilee Kissankehto. Mukana mm. Phox, Viitasen Piia, Ane Brun ja musiikkia elokuvasta Wish I Was Here. Toimittajana Susanna Vainiola.

Toimittajat

Lisää aiheesta

Kissankehto voi olla uuden ystävyyden alku

Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita tarjoilee musiikkitoimittaja Susanna Vainiola.

Artistit eri aikakausilta kohtaavat ja keinuvat sulassa sovussa. Billie Holiday ja Chisu istuvat samaan pöytään, Tom Waits ja Tuure Kilpeläinen nyökkäävät toisilleen tienvarsikahvilassa kohdatessaan.

Kissankehto, toimittajana Susanna Vainiola
Kissankehto, toimittajana Susanna Vainiola Kuva: Riikka Kurki / Yle Kissankehto - Susanna Vainiola,susanna vainiola

Hemmottelumusiikkia

Kissankehdossa soitettuja lauluja yhtenä soittolistana, olkaa hyvä:

Kissankehto Facebookissa

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kissankehto Instagramissa

instagram.com/kissankehto

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.