Hyppää pääsisältöön

Kohtauspaikka

 • Arja Saijonmaa

  Arja Saijonmaa - taiteilija ja taistelija

  12.10.2015Klassinen
  Arja Saijonmaa kysyi nuorena Sibelius-Akatemian opiskelijana itseltään, mitä hyötyä hänen klassisesta pianonsoitostaan olisi yhteiskunnalle. Kun oma opinahjo ei pystynyt vastaamaan tähän kysymykseen, lähti Saijonmaa etsimään vastausta Ylioppilasteatterista. Sieltä hänet nappasi maailmankiertueelleen Mikis Theodorakis, ja tuolla kiertueella Saijonmaa on tietyllä tavalla edelleen. Lue juttu ja kuuntele Kohtauspaikka Yle Radio 1 pe 16.9. klo 14.
 • Kohtauspaikka-haastattelu, syyskuu 2015

  Kohtauspaikan juontaja Vesa Kytöoja haastattelussa

  06.10.20151Klassinen
  Kohtauspaikan toisena juontajana on tänä syksynä Vesa Kytöoja. Hänen ensimmäinen vieraansa oli pianisti Tuula Hällström. Hetkeksi roolit vaihdettiin päälaelleen ja Tuula haastatteli Vesaa.
 • Luokkakuva, yle tv1

  Kohtauspaikka: Luokkakuva

  13.07.20153Yle TV1
  Luokkakuva-sarjassa suomalaiset julkisuuden henkilöt tapaavat luokkatovereitaan.
 • Basso Mika Kares Sarastrona ja sopraano Anna Siminska Yön kuningattarena Kölnin oopperatalon produktiossa 2014.

  Mutkan kautta takaisin Saksaan

  19.01.2015Klassinen
  Vuonna 2005 aloitin kansainvälisen urani Badenin valtionteatterissa, Saksassa. Syksyllä 2010 irtisanouduin samaisen teatterin solistikunnasta ja aloitin työni freelancerina eli vapaana taiteilijana. Freelancerin uraani on ehtinyt kulua lähes viisi vuotta ennen kuin Saksan markkinat avautuivat minulle merkittävässä määrin uudelleen.
 • Risto Nordell, Helena Hannikainen

  Kohtauspaikalla Risto Nordell ja Helena Hannikainen

  08.01.20151Klassinen
  Perjantaina 16. tammikuuta klo 14 Yle Radio 1:ssä alkaa uusi ohjelmasarja Kohtauspaikka. Klassisen musiikin pitkänlinjan toimittajat Helena Hannikainen ja Risto Nordell ovat Kohtauspaikan emäntä ja isäntä. He lupaavat kiireettömiä kohtaamisia kiehtovien vieraiden seurassa.
 • Ritva Auvinen.

  Elämä kuin oopperaa

  30.07.20144Klassinen
  Täyttä elämää. Se tulee ensimmäiseksi mieleen, kun istuu vastapäätä oopperalaulaja, laulunopettaja Ritva Auvista. Sopraano Ritva Auvinen oli 1970-90-lukujen suuria nimiä. Hän oli laulunopettaja Mirjam Helinin oppilas, ja myös Helinin tuuraaja ja seuraaja. Ritva opettaa ja laulaa edelleen.