Hyppää pääsisältöön

Kulttuurin välikysymys - 11.4.2015 - Jakso 1

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • #kulttuurinvälikysymys logokuva

  Kulttuurinvälikysymyksen teosäänestys

  08.04.2015Kulttuurin välikysymys
  #kulttuurin välikysymys viritti helmikuussa haasteen. Mitä poliitikko vastaa kun häneltä kysytään, "mikä on taiteen merkitys"? Ja miten taiteilija reagoi tuohon vastaukseen, taiteellaan? Tästä haasteesta syntyi yhteensä 28 uutta taideteosta ja niistä kertovaa lyhtyttä videodokumenttia. Nyt sinä saat valita niistä parhaat!
 • Vuokko Hovatta ja Zarcus Poussa

  Sekametelisoppaa taiteen merkityksestä

  07.04.2015Kulttuurin välikysymys
  Kansanedustaja Sanna Lauslahden(kok.) > mielestä taiteen merkitys on siinä, että se voimaannuttaa. ja tuo ilon ja valon elämään. Taiteilijapariskunta Vuokko Hovatan ja Zarkus Poussan mielestä tämä ei vielä riitä. Taiteen pitää myös herättää ajattelemaan, räjäyttää luutuneita ajatusmalleja ja tuottaa vuoropuhelua vapaalla assosiaatiolla ilman sääntöjä.
 • Olga Temonen Tuukka Temosen teoksessa

  Monologi tartuntapinnan reunalta

  07.04.2015Kulttuurin välikysymys
  Kun ohjaaja Tuukka Temonen sai eteensä sosiaalidemokraattien kansanedustajanTuula Peltosen (sd.)ajatuksen taiteen merkityksestä, Temosen ensimmäinen tunnetila oli epätoivo. Sitten seurasi ohikiitävä pohdinta siitä, miten koko tehtävästä saisi peruutettua takavasemmalle, kun päässä löi lähinnä tyhjää.
 • Ilma-akrobaatti Heini Koskinen

  Nainen luki poliitikon sanat ja hyppäsi sillalta

  07.04.2015Kulttuurin välikysymys
  "Taiteen mahdollisuudet tukea ihmisarvoista elämää, terveyttä ja hyvinvointia ovat lähes mittaamattomat." Näin määrittelee taiteen kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.). Sirkustaiteilija Heini Koskinen tarttui lauseeseen ja mietti taiteenalansa riskejä, ja sitä, mikä auttaa jaksamaan elämässä eteenpäin.
 • The Backström brothers

  Laulajan leipä on murusia vaan

  27.03.2015Kulttuurin välikysymys
  Kansanedustaja Arto Pirttilahden (kesk.) ajatus taiteen merkityksestä sai Bäckströmin laulajaveljekset pohtimaan perverssejä: Eikö taiteen tekemisellä todellakaan saa elää? Molemmat elättävät tätä nykyä itsensä kokonaan taiteen tekemisellä, tosin pääsääntöisesti se tarkoittaa jopa reilusti köyhyysrajan alapuolella elämistä.