Hyppää pääsisältöön

Kuningaskuluttaja - 10.12.2015

 • Sähkönhinta.fi-sivusto

  Korjaus: Sähkönhinta.fi ei enää vertaile alennushintoja

  16.12.2015Kuningaskuluttaja
  Energiaviraston ylläpitämä sähkönhinta.fi -palvelu ei enää vertaile sähköyhtiöiden alennushintoja, kuten jutussamme 14.12. 2015 väitettiin. Palvelun toimintaa on muutettu joulukuun alusta alkaen ja vertailu lasketaan nyt normaalihinnoilla.
 • Junaliikennettä Pasilan asemalla

  Miksi VR:n verkkokauppa ei tarjoa halvinta hintaa?

  16.12.20151Kuningaskuluttaja
  VR tarjoaa monelle matkalle alennushintaisia lippuja. Innokasta junamatkaaja kuitenkin harmitti se, että verkkokauppa ei automaattisesti tarjoa halvinta lippuyhdistelmää, jos osalle matkaa löytyisi tarjoushinta.
 • Sähkönhinta.fi-sivusto

  Vertaako sähkönhinta.fi vääriä hintoja?

  14.12.20152Kuningaskuluttaja
  Tarkka kuluttaja oli vertaillut sähkönhintoja Energiaviraston ylläpitämällä sähkönhinta.fi -sivustolla. Sivuilla listattuja vuosikustannuksia tutkaillessaan hän huomasi, että listan kärjessä olevien yhtiöiden vuosikustannukset oli laskettu alennushinnoilla. Alennushinnat olivat kuitenkin voimassa vain kaksi kuukautta ja todelliset kustannukset olivat näin huomattavasti korkeammat.
 • Ihminen kauhistuu rikkinäistä televisiota, grafiikka

  Kenen vastuulla pakkauksesta rikkinäisenä löytynyt tuote on?

  10.12.2015Kuningaskuluttaja
  Nainen oli ostanut viihde-elektroniikkaliikkeestä uuden television. Kotona paljastui, että pakkauksessa olleen telkkarin ruutu oli useasta kohtaa rikki. Myymälä ei kuitenkaan halunnut korvata tv:tä, koska sen pakkaus oli ehjä ja näin ollen television oli heidän mukaansa täytynyt hajota asiakkaalla.
 • Kolariauto liikkeen pihalla

  Vaihtoautojen mainonnassa pimitetään kolaritietoja

  10.12.20155Kuningaskuluttaja
  Kun kolarivahinko on riittävän iso, vakuutusyhtiö lunastaa auton. Huomattavan moni lunastusauto palaa kuitenkin korjattuna myyntiin. Kuningaskuluttaja tutki kolariautojen mainontaa: Lunastuksesta ei kerrottu yhdessäkään myynti-ilmoituksessa. Jos ostaja ei saa tietoa auton lunastustaustasta, hän voi vaatia jälkikäteen hyvitystä.
 • Timo Ojala, K1 katsastus

  Katsastaja: Lunastusautojen turvallisuudesta ei takeita

  10.12.20152Kuningaskuluttaja
  Tekninen johtaja Timo Ojala K1 Katsastajista haluaisi tiukentaa lunastusautojen korjaamisen valvontaa. Ojalan mukaan lunastusautojen korjauksen kontrollointi on katsastajille epämieluisa tehtävä, koska autojen turvallisuutta ei voi taata katsastajan keinoin.
 • Talo Jätkäsaaressa.

  Ryhmärakennuttamisen pullonkaulana rahoitus

  08.12.2015Kuningaskuluttaja
  Omakotitaloa suurempia rakennuksia rakennuttavat monesti isot rakennusliikkeet. Toimeen voivat ryhtyä myös asukkaat itse. Uudesta laista huolimatta pankit empivät yhä ryhmärakennuttajien kohteiden lainoittamista.

Kuuluu sarjaan