Hyppää pääsisältöön

Kuningaskuluttaja - 23.10.2014

 • VR:n kanta-asiakasohjelman mobiilipassin mainos

  Miksi VR syrjii kanta-asiakkaita, joilla ei ole älypuhelinta?

  23.10.20144Kuningaskuluttaja
  VR:n Veturi-kanta-asiakasohjelman eduista osa on käytettävissä vain uudella älypuhelinsovelluksella. Perinteistä kännykkää käyttävä mies kokee, että näin älypuhelimen omaavat Veturi-asiakkaat saavat huomattavan edun, esimerkiksi Cumulus-hotelleihin.
 • Videopuhelu kännykällä

  DNA oli nopein Nettitutkan 4G-mittauksissa - Elisalla kattavin verkko

  23.10.20145Kuningaskuluttaja
  Suomalaiset operaattorit myyvät entistä hanakammin 4G-yhteyksiä, kun uusimmat puhelinmallit pystyvät entistä nopeampaan tiedonsiirtoon. 3G-tekniikka on tekemässä tietä 4G:lle, joka mahdollistaa moninkertaiset nopeudet kännyköiden verkkosurffailussa.
 • Näkymä kännykän näytöltä

  Nettitutka kertoo 4G-verkon todelliset nopeudet

  23.10.20145Kuningaskuluttaja
  Katso kartalta millaisia 4G LTE-yhteyksien latausnopeuksia on mittattu sinun alueellasi. Mittauksia on tehty eri puolilla Suomea Aalto-yliopiston kehittämällä Nettitutka-sovelluksella vuodesta 2013 lähtien.
 • Vakuumikone testissä

  Nopeus valttia vakuumikonetestissä

  22.10.201413Kuningaskuluttaja
  Vakuumikoneen eli tyhjiöintilaitteen luvataan lisäävän ruuan säilyvyyttä reippaasti. Kuningaskuluttajan testissä selvisi, että kotikäyttöön myytävä vakuumikone on pehmeiden tuotteiden käsittelyssä liian kovakourainen ja voi pistää naapurisovun koetukselle.
 • Mihin taloyhtiön neliölaskutus perustuu?

  21.10.20144Kuningaskuluttaja
  Putkiremonttitalossa asuva mies ihmettelee laskutusperusteita. Seitsemänkymmenenkahdeksan neliön asuntoon putkiremontti maksoi noin neljäkymmentä tuhatta euroa. Kahdenkymmenenviiden neliön asunnon remonttiosuus oli yli puolet pienempi. Molemmissa asunnoissa on saman verran remontoitavaa: yksi keittiö ja yksi wc. Hinta määräytyy asuntojen kokonaisneliöiden mukaan.
 • Kouvunrungot odottavat hevosia noutamaan

  Mitä tarkoittaa vapaana kasvanut suomalainen täyspuu?

  21.10.20146Kuningaskuluttaja
  Sisustuslehteä selatessaan tarkkasilmäinen mies huomasi Lundian hyllykkömainoksen. Mainoksen mukaan hyllykkö oli tehty "vapaana kasvaneesta suomalaisesta täyspuusta". Mies jäi miettimään, miten eri tavoin puut voivat kasvaa, että onko myös vankeudessa kasvaneita puita.

Kuuluu sarjaan