Hyppää pääsisältöön

Kuningaskuluttaja - 26.2.2015

 • Laktoositon-hyllynreunuslappuja S-marketissa

  Onko laktoosittomuus uusi normi?

  26.02.201513Kuningaskuluttaja
  Laktoosittomuus jyllää kylmähyllyjen uutuuksissa. Kalliimpia, laktoosittomia tuotteita myydään monin verroin enemmän kuin niitä ehdottomasti tarvitsevia on. Joissakin tuoteryhmissä, kuten ruokakermoissa ja monissa rahkoissa, ei enää löydy sitä “tavallista” vaihtoehtoa.
 • Kotimaista-maitojuomaa Kaslinkin tehtaalla

  Ostatko laktoositonta varmuuden vuoksi? - 6 faktaa maitotuotteista

  26.02.201529Kuningaskuluttaja
  Laktoosittomien tuotteiden määrä kylmähyllyissä kasvaa kovaa vauhtia. Perusmaidon ostajalla menee sormi suuhun: Pitääkö kaapissa aina olla laktoositonta vieraiden varalle? Miksi maidot säilyvät entistä pidempään? Miten vähälaktoosinen ja laktoositon oikein eroavat toisistaan?
 • Kolme Kuningaskuluttajan testaajaa pöytäpuutarhojen Zengrow, Tregren ja Fiskars kanssa.

  Pöytäpuutarhat lisäävät kaupan ruukkuyrttien ikää viikkoja

  25.02.201513Kuningaskuluttaja
  Pöytäpuutarhojen avulla voit nauttia syötävien kasvien vehreydestä ympäri vuoden. Pöytäpuutarhalaitteet lupaavat pidentää kaupan ruukkuyrttien elämää vaivattomasti. Vettä laitteisiin pitää muistaa lisätä, mutta mullan kanssa ei tarvitse läträtä. Kolme kovaa testasi kolme pöytäpuutarhaa, Fiskarsin KitchenGarden Basicin, Tregrenin Herbie Indoor Gardenin ja Zengrown Kitchen Gardenin.
 • Luottokorttia ei kannata muokata mekaanisesti

  Miksi luottokortin tarkastusnumero on painettu korttiin?

  24.02.20154Kuningaskuluttaja
  Mieskatsojamme oli lukenut tukholmalaista paikallislehteä. Lehtijutussa poliisi neuvoi kansalaisia sotkemaan tai raaputtamaan luottokortin takana olevan kolminumeroisen tarkastusnumeron. Jos kortti päätyisi vääriin käsiin, sitä ei voisi käyttää verkko-ostoksiin. Luottokorttiyhtiö Netsillä tukholmalaislehden neuvo tyrmätään jyrkästi.
 • Pirkka Vanilja-kermajäätelö

  Miksi Pirkka vanilja-kermajäätelössä ei ole yhtään kermaa?

  23.02.20153Kuningaskuluttaja
  Jäätelöstä pitävä katsojamme ihmettelee miksi Pirkka kermajäätelöä kutsutaan kermajäätelöksi, vaikka ainesosaluettelossa ei ole lainkaan kermaa. Kuitenkin ihmisille annetaan mielikuva kermajäätelöstä
 • Rainbow kalapuikot

  Miksi Rainbow kalapuikkojen varoitukset vaihtelevat pakkauskoosta riippuen?

  23.02.2015Kuningaskuluttaja
  Allergiaperheessä on totuttu syömään 450 gramman pakkauksissa myytäviä Rainbow kalapuikkoja. Perheen isä osti samanlaisia Rainbow kalapuikkoja, mutta pienemmässä paketissa. Kun ruokaa alettiin valmistaa, isä huomasi, että paketissa lukee varoitus: saattaa sisältää pieniä määriä nilviäisiä ja munaa. Miksi Rainbow kalapuikot -niminen tuote ei ole sama riippumatta pakkauskoosta?

Kuuluu sarjaan