Hyppää pääsisältöön

Kuningaskuluttaja - 8.10.2015

 • Hautausmaa

  Näkökulma: Haluan hautajaiset, joista minut tunnistaa

  09.10.2015Kuningaskuluttaja
  Itse tehdyt hautajaiset ovat nouseva trendi, jossa kyse ei ole säästämisestä, vaan halusta saattaa oma rakas mahdollisimman pitkälle itse.
 • Tuhkauurnia pöydällä

  Saako kuoleman hinnasta puhua?

  08.10.201569Kuningaskuluttaja
  Hautauksen hintalappua kysyvä saattaa kuulla olevansa pihi tai epäkunnioittava. Hintojen vertailu puolestaan vaatisi jalkatyötä toimistoihin, joiden verkkosivuilta hintoja ei useinkaan löydy. Mainonta ja hinnoittelu repivät hautausalan yrittäjien välejä, mutta viranomaisen kanta peruskysymykseen on selvä: Tuotteiden ja palvelujen hintojen pitää olla esillä sekä kivijalkaliikkeissä että verkkosivuilla.
 • Lakikirjoja tuomioistuimen pöydällä.

  Lakipalveluiden vertailu venyttää pinnaa ja vie aikaa

  07.10.20155Kuningaskuluttaja
  Lakiammattilaisista ja heidän tarjoamistaan palveluista on vaikea ottaa selvää. Lakiapua tarvitsevan on vaikea tietää paljonko työtä ja millaista ammattitaitoa esimerkiksi perukirjan laatiminen oikeasti vaatii. Sattumanvaraiselta tuntuva hinnoittelu ja sekava ammattinimikkeistö hämmentävät soppaa entisestään.
 • Maarit Åström-Kupsanen ja Mikko Ijäs paljain jaloin juoksupolulla.

  Näin aloitat paljasjalkajuoksun

  07.10.20154Kuningaskuluttaja
  Yhdelle paljasjalkajuoksu tarkoittaa juoksua avojaloin, toiselle juoksua paljasjalkakengillä. Onko paljasjalkajuoksu terveellisempää kuin perinteinen lenkkarijuoksu? Entä miten laji kannattaa aloittaa? Kysyimme neuvoa urheilumyyjältä, paljasjalkajuoksijalta ja urheilulääkäriltä.
 • Perhevalokuvia lipaston päällä

  Näin saat sopuisankin kuolinpesän asiat solmuun

  05.10.20155Kuningaskuluttaja
  Useimmista meistä tulee jossain vaiheessa kuolinpesän osakas eli perikunnan jäsen. Huonosti selvitetty kuolinpesä voi kylvää kalliin riidan siemenet sopuisaankin sukuun. Nämä ovat perinnönjaon seitsemän yleisintä virhettä.

Kuuluu sarjaan