Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa

Kuusi kuvaa henkilöitä
Kuusi kuvaa henkilöitä Kuusi kuvaa henkilöitä Kuva: Yle Kuusi kuvaa

Ohjelma Areenassa

 • Anneli Saaristo laulaa Euroviisuissa vuonna 1989 La dolce vita.

  Ihan kuin koko orkesteri olisi äänessä, kun Anneli Saaristo laulaa

  18.05.2019Elämä
  Karismaattinen Anneli Saaristo osaa eläytyä ja mennä syvälle laulujen tulkinnassa. Ura on kestänyt tähän asti 50 vuotta, ja ääni toimii edelleen.
 • Kuusi kuvaa henkilöitä

  Kuusi kuvaa lähetykset ja kuvat

  16.05.20199Elämä
  Lista uusimmista Kuusi kuvaa ohjelmista ja linkit sivuille.
 • Sari Kaasinen hymyilevänä tummanpunaisessa nojatuolissa.

  Kulttuurijohtaja, kansanmuusikko Sari Kaasinen: "Toimeliaan karjalaisäidin malli ohjaa minua."

  11.05.2019Elämä
  Vahvat karjalaisnaiset ja suvun äidit ovat vaikuttaneet Joensuun kulttuurijohtaja ja muusikko Sari Kaasisen elämään. Kolmelle tyttärelleen Kaasinen toivoo antaneensa hyvät elämän eväät. Kaikki kolme ovat jo lentäneet pesästä, mutta naisten välinen yhteys on vahva. Rääkkylän Rasinkylään pari vuotta sitten takaisin muuttanut Sari Kaasinen on aina innostunut uusista haasteista. Joensuun kulttuuri johtajana nykyään toimiva Kaasinen iloitsee kotikaupunkinsa kulttuurimyönteisyydestä.
 • Hannu Lintu johtaa orkesteria

  Kapellimestari Hannu Lintu rakastaa pitkiä lentoja

  04.05.2019Elämä
  Radion sinfoniaorkesterin järjestyksessä kahdeksas ylikapellimestari Hannu Lintu tekee paljon töitä ulkomailla, viime aikoina erityisesti Tokiossa, Washingtonissa, Dallasissa ja Detroitissa sikäläisten sinfoniaorkesterien kanssa. Konserttimatkat ovat hänelle kuitenkin muutakin kuin työtä: ne merkitsevät omaa aikaa ja lepoa kotikaupungin Helsingin kiireisestä arjesta. Tie maailmanmenestykseen alkoi Raumalta.
 • Kirjailija ja kustantaja Kaari Utrio

  Kirjailija Kaari Utrio yhdistää kirjoissaan huvin ja hyödyn

  27.04.2019Elämä
  Rentoutuessaan lukemalla suomalainen haluaa huvin ja hauskuuden lisäksi myös tietoa. Kirjailija ja kustantaja Kaari Utrio teki oivalluksen jo uransa alussa ja niinpä hän on kirjoissaan yhdistänyt historian faktoja romantiikkaan ja jännitykseen. Somerniemellä asuva kirjailija ja kustantaja ei vielä ehdi eläköityä.
 • Eila Rooseli kotipirtissä

  Kriisikohteissa paljon työkennellyt lääkäri Eila Rooseli latautuu kotipirtin lämmössä maaseudun rauhassa

  20.04.2019Elämä
  Eila Rooseli on yleislääkäri, joka on parantanut sairaita ja loukkaantuneita paitsi Pirkanmaalla, myös lukuisissa maailman kriisikohteissa. Niitä ovat Haitin maanjäristys 2010, Sierra Leonen koleraepidemia samana vuonna, taifuunituhot Flippiineillä 2013, maanjäristys Nepalissa 2015, viimeksi pakolaiskriisit Kreikassa 2016 ja Bangladeshissä viime vuonna.
 • Merenkulkija Pekka Pirin kasvokuva.

  Merenkulkija Pekka Piri toteutti unelmamatkansa viikinkien reittiä pitkin

  13.04.2019Elämä
  Merenkulkija Pekka Piri, joka toteutti unelmansa 25 vuotta sitten. Hän ajoi yhdessä merikapteeni Matti Pullin kanssa avoveneellä Islantiin. Merimatka vaati ponnistusta, sitkeyttä sekä kumppanuutta. Sittemmin Pekka Piri on tehnyt matkan yhä uudelleen mielessään, muistoissaan ja ajatuksissaan.
 • Vuonna 2010 Jaakko Valvanne aloitti Tampereen yliopiston geriatrian professorina. Tässä kandiryhmän kanssa Taysin akuuttipäivystyksessä.

  Jaakko Valvanne puhuu hyvän vanhuuden puolesta

  04.04.2019Elämä
  Geriatrian professori, emeritus, Jaakko Valvanne on koko uransa puhunut vanhusten itsemääräämisoikeuden puolesta. Hänen mielestään kotihoitoa pitäisi kehittää niin hyväksi, että iäkkäät ihmiset voivat halutessaan asua loppuun asti kotona ja elää siellä oman rytminsä mukaan. Hyvän vanhuuden reseptistä liikunnalla on hänen mielestään olennaisen iso osuus.
 • Kuvataiteilija, kirjailija Hannu Väisänen

  Taiteilija Hannu Väisänen seisoo päällään ja unelmoi oopperan tekemisestä

  28.03.2019Elämä
  Säveltäjäksi Hannu Väisänen ei rupea, mutta oopperalibrettoja syntyy kyllä. Kuvataiteilijana ja kirjailijana palkittu monipuolinen taiteilija Hannu Väisänen elää kutsumustaan todeksi joka päivä. Kirjailijanura alkoi aikoinaan Ranskassa hyvin dramaattisissa merkeissä.
 • Heikki Nikula ravintola Aanarin salissa

  Keittiömestari Heikki Nikula palasi keskelle kylmintä kaamosta ja loi kotirantaansa yhden Suomen parhaimmista ravintoloista

  22.03.2019Elämä
  Keittiömestari Heikki Nikula ei ollut lapsena ruoan perään. Krantusta pojasta kasvoi kuitenkin innokas kalastaja ja keittiömestari, joka tuo paikalliset raaka-aineet keskiöön ravintola Aanarissa Inarissa. Saamelaisesta perinteestä ammentava moderni ruoka on nostanut Aanaarin Suomen parhaimpien ravintoloiden listauksiin. Muusikoksikin kouluttautuneen Nikulan mukaan työ on parhaimmillaan kuin bändisoittamista, jossa tilaa jää myös improvisaatiolle.
 • Johanna Vuorelma Istanbulissa

  Politiikan tutkija Johanna Vuorelma ei korosta kulttuurien erilaisuutta vaan ihmisten samanlaisuutta

  08.03.2019Elämä
  Politiikan tutkija Johanna Vuorelma Helsingin yliopistosta asui lapsuutensa kodissa, jossa arvostettiin tietoa ja lukemista. Johanna oppi jo lapsena ajattelemaan, että hänestä voi tulla mitä vain ja että koko maailma on hänelle avoin. Ja niin hänestä onkin tullut väitellyt tohtori, joka on kolunnut varsinkin Eurooppaa monesta suunnasta.
 • Korusuunnittelija Tytti Bräysy ikuistaa Lapin luontoa koruihin ja valokuviin

  Korusuunnittelija Tytti Bräysy hylkäsi mainosalan ja löysi käsiensä kielen Lapin tuntureilta

  02.03.2019Elämä
  Korusuunnittelija Tytti Bräysy ikuistaa Lapin luontoa koruihin ja valokuviin. Inariin asettuneen oululaisen päivät kuluvat sotkuisissa merkeissä työpajalla tai kuvausretkillä karun kauniissa maisemissa. Polku mainosalalta hopeasepäksi on vaatinut tilaisuuksiin tarttumista ja sattumiin luottamista. Paljosta käy kiittäminen myös pientä korpiorvokkia.
 • Arno Kotro Kaisaniemen koulun luokassa

  Huippusuosittu esikoisteos oli pilata Arno Kotro elämän, mutta järki voitti

  23.02.2019Elämä
  Kirjoittaja ja opettaja Arno Kotro on kokenut elämässään tähteyden korkeimmat huiput mutta myös syvimmät hautavajoamat. Sanovat sitä rakkaudeksi -esikoisteoksen tuoman julkisuuden vaikutus elämäänsä hallitsemattomaan mieheen oli lopulta niin suuri, että alkoholin virtaaminen loppui, ja boheemius ja taksit saivat väistyä rauhallisen perhe-elämän ja Škoda Octavian tieltä. Nykyään Kotro omistaa elämänsä filosofialle ja suomalaisen lukion pelastamiselle.
 • Kuusi kuvaa vanhemmat lähetykset ja kuvat

  18.02.2019Elämä
  Lista aikaimmista Kuusi kuvaa ohjelmista ja linkit sivuille.
 • Eve Hietamies Siperiassa helikopterin edessä

  Koululintsarista tuli kirjailija

  09.02.2019Elämä
  Kirjailija Eve Hietamies tunnetaan erityisesti Yösyöttö-trilogiastaan, joka kertoo yksinhuoltajaisä Antti Pasasen elämästä. Uusikin kirja on tekeillä. Even kirjailijatarina on tarina sinnikkyydestä: koulu meni penkin alle, mutta kotona oli kirjoituskone, jota Eve takoi teini-iästä lähtien. Ensimmäistä romaaniaan hän kirjoitti viisi vuotta, kun kuuluisan sukunimen takia kustantamo piti julkaisukynnystä tavallista korkeammalla.
 • Taiteilija Pekka Vuoren lahja Jukka Petäjälle 26.5.2010 väitöskirjan karonkkajuhlassa. Karikatyyri: kanadalais-amerikkalainen kirjailija Saul Bellow, jonka borsalinohatun nauhan alle on sujautettu Jukka Petäjän lehtimieskortti. Kuva: Jukka Petäjä

  Jukka Petäjän elämän eurooppalais-amerikkalaiset tuulet

  02.02.2019Elämä
  Jukka Petäjä, Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen tuottaja ja kirjallisuuskriitikko, on kirjoittanut maamme ykköspäivälehteen vuodesta 1988. Ennen tuottajuuttaan hän toimi 10 vuotta lehden kulttuuritoimituksen päällikkönä. Kokenut journalisti vainuaa herkästi maailman intellektuellien viimeisimmät liikkeet. Henkilökohtaamisten kautta hän tarjoilee ne taitavasti lukijoiden nautittaviksi. Kriitikko Petäjä kirjoittaa aina terävän, silti humaanin näkemyksen sekä eurooppalaisen – erityisesti italialaisen – että amerikkalaisen kirjallisuuden uutuuksiin. Huolellisesti ja laajasti taustoitettuna, sillä se on luotettavan kriitikon tunnusmerkki. Kaiken pohjana on valtava tutkimustyö. Muukin kuin kirjallisuus puhuttelee Jukka Petäjää. Taiteissa aistii parhaiten ajan askelluksen ja hengen.
 • Kolttasaamelainen muusikko Anna Lumikivi

  Kulttuurityöntekijä Anna Lumikivelle koltansaameksi laulaminen on enemmän kuin itseilmaisua

  26.01.2019Elämä
  Kulttuurityöntekijä Anna Lumikivi haaveili lapsena rokkitähden työstä. Musiikkihaaveet toteutuivat aikuisiällä uhanalaisen koltansaamen kielen kautta. Kielen takaisinottoon kannusti kotikylässä yllättänyt Amorin osuma. Nyt 31-vuotias Lumikivi opettelee ja elvyttää koltansaamen katoavia murteita.
 • Syksyisen viilliviinin edessä otettu profiilikuva kuvataiteilija Kirsimaria E. Törösestä.

  Kuvataiteilija Kirsimaria E. Törönen halusi paaviksi mutta ryhtyi taiteilijaksi, koska halusi muuttaa maailmaa

  12.01.2019Elämä
  Jo kymmenvuotiaana, orastavana feministinä Saudi-Arabian aavikolla Kirsimaria E. Törönen aavisti kutsumuksensa. Koulussa hän ilmoitti aikovansa paaviksi, mutta havahtui pian että taiteilijana hän voi paremmin muuttaa maailmaa. Yli neljännesvuosisadan taiteilijana toiminut, Mikkelissä vaikuttava, Kirsimaria E. Törönen tietää omakohtaisesti millaista sitkeyttä kuvataiteilijana itsensä ja perheensä elättäminen vaatii.
 • Stonehenge valotaiteilija Kari Kolan valaisemana kesällä 2018

  Valon villitsemä - Kari Kola

  04.01.2019Elämä
  Valtaiteilija Kari Kola tekee suuren mittakaavan valoteoksia. Oman kotinsa hän löysi Joensuusta ja sieltä käsin hän risteilee eri puolilla maailmaa suunnittelemassa ja toteuttamassa huikeita valoteoksia. Joensuussa hän on omistautunut maailman pohjoisimman trooppisten perhosten puutarhan ylläpitämiseen. Suuria valoteoksia on mm.
 • Valotaiteilija Kari Kola flygelin takana

  Valotaiteilija Kari Kola suunnittelee Grönlantiin ilmastomuutoksen visualisointia

  04.01.2019Elämä
  Valotaiteilija Kari Kola rakastaa poikkeuksellisia paikkoja ja valaisee niitä ympäri maailmaa. Grönlannin jäätikölle ja Jordaniaan Petran pyhään kaupunkiin on suunnitteilla valotaideteokset. Yhdeksäntuhannen kilometrin pituisen Kiinan muurin suunnitelmat yhden päivän valotaideteokseen ovat jo olemassa. Huiman rohkea ja ennakkoluuloton Kari Kola luo yhteyksiä niin ministereihin, pormestareihin, kuin prinsessoihin toteuttaakseen suunnitelmiansa. Tässä mittakaavassa hänellä ei ole maailmalla edes kilpailijoita.

Toimittajat

Lisää aiheesta

Ohjelmasarja Kuusi kuvaa perustuu valokuviin: päähenkilö valitsee viisi merkityksellistä valokuvaa elämänsä eri vaiheista. Keskustelu käydään näiden kuvien kautta.

Kuudes kuva on kuitenkin ottamatta. Minkä kuvan hän toivoisi vielä albumiinsa: mikä suuri toive tai tavoite on jäänyt vielä toteutumatta?

Kuusi kuvaa -sarjan päähenkilöitä ovat mm. elokuvaohjaaja Claes Olsson, tanssitaiteilija Minna Tervamäki, sosiologi Tommi Hoikkala ja pianisti Laura Mikkola.

Lauantaisin Yle Radio 1 klo 8.05 ja Yle Areena.