Hyppää pääsisältöön

Lappeenrannan laulukilpailu 2016

Ohjelma Areenassa

 • Mezzosopraano Anu Ontronen Lappeenrannan laulukilpailun 2016 finaalissa

  Lappeenrannan finalistit pääsivät orkesterin eteen

  07.01.2016Klassinen
  Lappeenrannan laulukilpailujen loppiaisiltana käydyn finaalin neljä naista ja viisi miestä lauloivat kukin kaksi aariaa tai orkesterisäestyksellistä yksinlaulua. Finaalissa mitattiin laulajien muiden ominaisuuksien lisäksi heidän kykyään löytää yhteinen sävel Tibor Bogányin johtaman Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.
 • Lappeenrannan laulukilpailujen tuomariston jäsenenä on myös kapellimestari Ville Matvejeff.

  Riikan vlogi: Nuorena on vitsa väännettävä

  06.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi Lappeenrannan laulukilpailun välipäivänänä kapellimestari Ville Matvejeffin. Ville Matvejeff on Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari ja tammikuussa hän johtaa Åbo Svenska Teaternissa Turun filharmonisen orkesterin ja Turun Musiikkijuhlien Taikahuilun. Lappeenrannan laulukilpailussa hän on mukana tuomaristossa. Riikka kysyi Villeltä, onko Suomessa liikaa laulajakoulutusta. Ville Matvejeff oli kuitenkin sitä mieltä, että koulutusta pitää olla monipuolisesti. Se häntä kuitenkin ihmetytti, että ammattikorkeakouluihin valitaan usein jo aika vanhoja laulajia
 • kapellimestari Tibor Boganyi

  Kapellimestari Tibor Bogányi ei pelkää yllätyksiä

  06.01.2016Klassinen
  Lappeenrannan kaupunginorkesteria kahdeksan vuotta luotsannut Tibor Bogányi päätti pitkän ylikapellimestarikautensa joulukuussa. Bogányi palasi kaupunkiin kuitenkin heti vuodenvaihteen jälkeen johtamaan Lappeenrannan laulukilpailujen finaalin. - Tarkkaan ottaen tämä on siis ensimmäinen vierailukonserttini täällä, Tibor Bogányi hymyilee.
 • Toimittaja Riikka Holopainen nauttii teetä Kahvila Majurskassa.

  Riikan vlogi: Ennakkojuttua tekemässä finaalilähetykseen

  05.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen oli toimittaja Janne Koskisen kanssa tekemässä finalistien kanssa ennakkojuttua tv:n suoraan finaalilähetykseen. Sen jälkeen he istahtivat kupposelle kuumaa ja kiukutteluksihan se sitten meni. Finalistit sen sijaan olivat hyvällä tuulella ja rauhallisia.
 • Kilpailupianisti Tuula Hällström Riikka Holopaisen haastattelussa.

  Riikan vlogi: Mikä on kilpailupianistille kauheinta kilpailuissa?

  05.01.2016Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen kävi jututtamassa kilpailupianisti Tuula Hällströmiä. Lappeenrannan laulukilpailuissa pianistien iso urakka päättyo välieriin ja Riikka kävi juttelemassa Tuula Hällströmin tiistaina 4.1. eli viimeisenä välieräiltana. Riikka halusi tietää pianistien karonkasta, ja jäävätkö he kuuntelemaan finaaleja - ja ennen kaikkea hän halusi tietää, mikä on kamalinta kilpailuissa.
 • Baritoni Kristian Lindroos Lappeenrannan laulukilpailujen välierässä 4.1.2016.

  Baritonien esiinmarssi sai jatkoa Lappeenrannan toisena välieräpäivänä

  05.01.2016Klassinen
  Lappeenrannan laulukilpailujen toisena välieräpäivänä maanantaina 4.1. kuultiin kolmen miehen ja viiden naisen esitykset. Kilpailu jatkui kovatasoisena, ja erityisesti illan kaksi baritonia tuntuivat lunastavan yleisön heihin kohdistamat odotukset.
 • Sopraano Iida Antola ja Yle klassisen lähetysikkuna

  Lappeenrannan laulukilpailun välierässä kuultiin hienoja Lied-ohjelmia

  04.01.2016Klassinen
  Lappeenrannan laulukilpailujen ensimmäisenä välieräpäivänä sunnuntaina 3. tammikuuta 2016 puhuttivat koko kilpailun ja erityisesti mieslaulajien korkea taso. Lähes puolituntisen Lied-ohjelmansa pääsi esittämään kolme mies- ja neljä naislaulajaa.
 • tenori Petri Bäckström

  TV-finaalin asiantuntija Lappeenrannan laulukilpailuissa 2016 tenori Petri Bäckström

  22.12.2015Klassinen
  Lappeenrannan laulukilpailun 2016 finaalin ja palkintojen jaon voi katsoa suorana tv-lähetyksenä Ylen Teema-kanavalla loppiaisena ke 6.1. klo 18 alkaen ja verkossa osoitteessa yle.fi/klassinen. Finaalissa Ylen asiantuntijana on tenori Petri Bäckström, joka valmistautuu parhaillaan kantaesitykseen Suomen Kansallisoopperassa. Lue mitä Petri Bäckström kertoo laulajantaipaleestaan.
 • Lappeenrannalaulukilaplujen tv-asiantuntijana on tenori Petri Bäcktröm.

  Riikan vlogi: Lappeenrannan laulukilpailu lähestyy

  20.12.2015Klassinen
  Toimittaja Riikka Holopainen haluaisi tavata Lappeenrannan laulukilpailujen tv-asiantuntijan, tenori Petri Bäckströmin ennen joululomia, mutta muut työt painavat päälle. Toinen kisojen tv-toimittajista, Janne Koskinen, pääsee kuitenkin tapaamaan Petriä. Alkaa melkein vaikuttaa siltä, että Riikan vlogi kaapattaisiin...
 • Sopraano Kirsi Rissanen.

  Lähetysikkunaa Lappeenrannan laulukilpailuissa 2016 emännöi sopraano Kirsi Rissanen

  17.12.2015Klassinen
  Lappeenrannan laulukilpailuja 2016 voi katsoa suoratoistona verkossa välieristä su 3.1. klo 16 alkaen osoitteessa yle.fi/klassinen. Suoratoistojen yhteydessä lähetysikkunassa käydään keskustelua sopraano ja laulun lehtori Kirsi Rissasen emännöimänä. Kirsin oma laulu-ura alkoi kevyen musiikin puolelta, hänet tunnetaan muun muassa vuoden 1988 Tangokuningattarena. Lue mitä Kirsi itse kertoo omasta laulajantaipaleestaan.