Hyppää pääsisältöön

Levylautakunta

Ohjelma Areenassa

 • Jonsu, Antti Paavilainen ja Susanna Vainiola seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Elias Kaskisen aito erontuska liikutti Levylautakuntaa

  16.12.2017Musiikki
  Oliko todella hyvää musiikkia vai harvinaisen kiltti raati? Ainakin pistepussin nyörit oli löyhällä, kun viikon levyuutuuksia kuuntelivat Indicasta tuttu, nyt soolouraa tekevä Jonsu, Jean S:n. perustaja, bändinsä rinnalla sooloilua aloittava Antti Paavilainen sekä Ylen musiikkitoimittaja Susanna Vainiola
 • Tero Liete, Lasse Wikman ja Ilkka Vainio seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Iskelmämiehet iskelmän puolella Levylautakunnassa

  09.12.2017Musiikki
  Suomalaisuuden lippua heiluteltiin Levylautakunnassa, jossa kuunneltiin poikkeuksellisesti vain kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Arvioitaan antamassa iskelmäsanoittajat Ilkka Vainio ja Lasse Wikman sekä musiikkitoimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1. J. Eskelinen ja Anneli Mattila: Ole siinä juuri noin 22 pistettä (Pertti Jalonen - Elina Tyni)
 • Olli Ahvenlahti, André Chaker ja Anna Keränen seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Anssi Kela ja Suvi Teräsniska kuuntelussa - Kanada voitti

  02.12.2017Musiikki
  Omaperäisyys ja hulluus herättää kuuntelemaan, mutta saavutetaanko niillä eväillä koskettavuuden taso? Näitä pohtivat Levylautakunnassa pianovelho, jazzlegenda Olli Ahvenlahti, Sibeliuksen Finlandian englanniksi kääntänyt ja esittänyt tietokirjailija André Chaker sekä Radio Suomen toimittaja Anna Keränen.
 • Markku Veijalainen, Laura Sippola ja Josper Knutas seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Levylautakunta 300. kerran!

  25.11.2017Musiikki
  Levylautakunta on jo 300 kertaa kokoontunut arvioimaan levyuutuuksia. Juhlalähetyksessä vaativaan kriitikon tehtävään ryhtyvät Suomen ensimmäinen lauluntekemisen tohtori Laura Sippola, musiikitoimittajalegenda Markku Veijalainen ja musiikkitoimittaja Josper Knutas. Tulos ja kommentteja 1. Iida Niini: Paikka pohjoistuulien 26 pistettä (Iida Niini)
 • Juha-Pekka Sillanpää, Minna Joenniemi ja Tommi Läntinen Radio Suomen tunnuksen edessä

  Tommi Läntinen: Rauhasta pitää laulaa aina!

  18.11.20171Musiikki
  Raadissa istuivat Tommi Läntinen, toimittaja Minna Joenniemi ja musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Tulos ja kommentteja 1. Lohkare: Rauhaa 25 pistettä (Kartsa Huovinen - Pauli Hanhiniemi)
 • Mikki Kauste, Tuuli Saksala ja Pekka Laine seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä, kasvoilla 'nenäpäivänenät'.

  Miljoonasade ja Sam Smith kuuntelussa Levylautakunnassa

  11.11.2017Musiikki
  Viikon leyuutuuksista löytyy pop-musiikin perusasioita - tunteellisia tarinoita, ajattomia soundeja ja lauluharmonioita. Soppaan heitetään myös etnisiä rytmejä ja kamarimusiikkia. Oman arvioinsa näistä antoivat Mikki Kauste Egotripistä sekä musiikkitoimittajat Tuuli Saksala ja Pekka Laine.
 • Freeman, Milana ja Arto Vilkko seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Aitoa tunnetta aistittavissa Levylautakunnassa

  04.11.2017Musiikki
  Uutuuslevyjen kimpussa Freeman, Milana ja Arto Vilkko. Tulos ja kommentteja 1. Tom Chaplin: Under a million lights 25 pistettä (Tom Chaplin - Matt Hales)
 • Olli Helenius, Essi Luttinen ja Veli Kauppinen seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Pepe Willberg paatoksella Levylautakunnan voittoon

  28.10.2017Musiikki
  Levyuutuudet arvioi raati, johon kuuluivat oopperalaulajatar Essi Luttinen, laulaja/lauluntekijä Olli Helenius ja musiikkitoimittaja Veli Kauppinen. Pisteet ja kommentit 1. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas 21 pistettä (Timo Kiiskinen)
 • Jyrki Koskenseppä, Leo ja Jari Väyliö seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Bryan Adams - uskallatko uusiutua, kysyy Levylautakunta

  21.10.2017Musiikki
  Oikeaa soittoa arvostavaa porukkaa oli kuuntelemassa uutuuksia Levylautakunnassa. Arvionsa antoivat Oliver-yhtyeestä Jari Väyliö ja artistitulokas Leo, sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä. Tulos ja kommentit 1.Laura Moisio: Keltaiset verhot 26 pistettä (Laura Moisio)
 • Juha Blomberg, Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Post Malonen traaginen ghettomelankolia ui ihon alle Levylautakunnassa

  14.10.2017Musiikki
  Viikon levyuutuuksissa puhutti tunnelma, tunnettavuus, perinne ja vaikutteet. Kuunneltavana oli mm. maailman tällä hetkellä kuunnelluin biisi, suomalainen debyytti ja menestynyt vientituote. Levylautakunnassa uudelle musiikille altistettiin artistit Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Ylen toimittaja Juha Blomberg.
 • Susanna Vainiola, Ismo Sajakorpi ja Fredi seisovat Radio Suomen seinän edessä

  Missä melodia, missä harmonia - Kivikasvot tiukkana Levylautakunnassa

  07.10.2017Musiikki
  Missä melodia - ei missään! Tv- ja musiikkiviihteen kulta-aikojen kuninkaat Fredi ja Ismo Sajakorpi Kivikasvoista eivät löytäneet paljoa hyvää sanottavaa viikon levyuutuuksista. Ja heillä jos kellä on kanttia sanoa, sillä herrat tekivät aikanaan musiikkiviihdettä, joka sai television ääreen jopa 2,5 miljoonaa katsojaa.
 • Juha-Pekka Sillanpää, Tero Vesterinen ja Jami Liukkonen seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä.

  Björk ja Sparks eivät pärjänneet kotimaisille debyyttilevyille

  30.09.2017Musiikki
  Kiinnostavia kotimaisia debyttilevyjä saatiin kärkeen viikon musiikkiraadissa. Ei pärjänneet vanhat suosikit Björk ja Sparks, kun pisteitä antamassa Radio Suomen Levylautakunnassa olivat muusikko Tero Vesterinen sekä Ylen musiikkihemmot Jami Liukkonen ja Juha-Pekka Sillanpää.
 • Kalevi Pollari, Katja Ståhl ja Kalevi Pollari Levylautakunnassa

  Retrojytä valloitti Levylautakunnan - myös Pyhimyksen riimit miellyttivät

  23.09.2017Musiikki
  Samae Koskinen ja Uutisvuodon uusi ankkuri Katja Ståhl Tulos ja kommentit 1. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen 26 pistettä (Talmud Beach - Faarao Pirttikangas)
 • Josper Knutas, Eeppi Ursin ja Jufo Mustonen Levylautakunnassa

  Punaniskaa ja keijukaismusiikkia - Levylautakunnassa paljon ensilevyntekijöitä

  15.09.2017Musiikki
  Monta ensilevyn tekijää osui kuunteluun viikon Levylautakuntaan. Arvioitaan aloittelijoille antamassa laulaja-lauluntekijät Eeppi Ursin ja Ufo Mustonen sekä tuttuun tapaan tylyttävä musiikkitoimittaja Josper Knutas. Kappaleet ja kommentit 1. Nuppu: Reissunaisen saappaat 21 pistettä (Ville Alajuuma - Emilia Rinne)
 • Tangokuningas Teijo Lindström, Tuuli Saksala ja Pasi Hiihtola Levylautakunnassa

  Tangokuningas Teijo Lindstöm kuunteli uutuuslevyjä

  09.09.2017Musiikki
  Tekstin sisältö ja melodian kiinnostavuus ovat valtteja, joilla Levylautakunnassa saa pisteitä, kun raadissa istuvat tangokuningas Teijo Lindström sekä musiikkitoimittajat Pasi Hiihtola ja Tuuli Saksala. Kappaleet ja kommentit 1. Antti Pouta: Itsenäisyyspäivä 29 pistettä (Antti Pouta)
 • Juha-Pekka Sillanpää, Eini ja Jake Nyman Levylautakunnassa

  JVG ja JPP - koskettavuutta kahdesta eri genrestä

  02.09.2017Musiikki
  Disco-lady Eini on täyttä timanttia ja viettää tänä syksynä 40-vuotistaiteilijajuhlaa. Uutuuslevyjä kuuntelemassa Radio Suomen Levylautakunnassa myös musiikkitoimittajat Jake Nyman ja Juha-Pekka Sillanpää. Kappaleet ja kommentit 1. JPP ja Pentti Rasinkangas: Suo nukahtaa 24 pistettä (Pentti Rasinkangas -Isla Rasinkangas)
 • Stig, Maija Vilkkumaa ja Marko Miettinen Levylautakunnassa

  Maija Vilkkumaa ja Stig kesähitin äärellä

  03.06.2017Musiikki
  Ultimaattista kesähittiä etsimässä kevään viimeisessä Levylautakunnassa olivat muusikot ja lauluntekijät Maija Vilkkumaa ja Stig sekä toimittaja Marko Miettinen. Pisteet ja kommentteja 1. Hank Solo: Mistä loma loma 26 pistettä (Hank Solo - Teemu Brunila)
 • Henrik 'Tiisu' Illikainen, Mirkka Paajanen ja Jake Nyman Levylautakunnassa

  Henrik 'Tiisu' Illikainen ja musiikkia pölypussin vaihtoon

  27.05.2017Musiikki
  Oli sankarikitaraa ja eteeristä haahuilua. Oli enkelimäistä laulua ja kesähitin hajua. Levyuutuuksista omat arvionsa antoivat muusikot/lauluntekijät Henrik 'Tiisu' Illikainen ja Mirkka Paajanen sekä musiikkitoimittaja Jake Nyman. Pisteet ja kommentteja 1. Lucy Rose: Is This Called Home 25 pistettä (Lucy Rose Parton)
 • Timo Rautiainen, Pekka Laine ja Juha Roiha Levylautakunnassa

  Timo Rautiainen arvostaa ajankohtaista ja asiaa sisältävää laulutekstiä

  13.05.2017Musiikki
  Missä on tämän aikakauden klangi, kyseli Levylautakunta uutta musiikkia kuunnellessaan. Niin paljon nojataan vanhaan, tuttuun ja riskittömään, että välillä tuntuu, kuin maailman olisi pysähtynyt. Mutta onneksi muutama raikas omaääninen kappale mahtui listalle, jonka kuuntelivat ja arvostelivat muusikko Timo Rautiainen, toimittaja Juha Roiha ja musiikkitoimittaja Pekka Laine.
 • Anna Tulusto, Gugi Kokljuschkin ja Susanna Vainiola Levylautakunnassa

  Entisten poikien rokkia ja pateettista hautajaisjazzia

  06.05.2017Musiikki
  'Jos tämän kuulisi krapulassa, niin voisi kuolla.' Pelottavaa ja outoa musiikkia oli listalla Levylautakunnassa. Uutuuslevyjä ruotimassa musiikkineuvos ja laulaja Gugi Kokljuschkin, kulttuuritoimittaja Anna Tulusto sekä musiikkitoimittaja Susanna Vainiola. Pisteet ja kommentteja 1. Tilhet, pajut ja muut: Jos lähdenkin huomenna 23 pistettä (Juho Hoikka)