Hyppää pääsisältöön

Levylautakunta

Ohjelma Areenassa

 • Tero Liete, Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma seisomassa

  Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  17.03.2018Musiikki
  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete.
 • Juha-Pekka Sillanpää, Minja Koski ja Mikko 'Pyhimys' Kuoppala seisomassa

  Tuula Amberlan paluu - musiikki puhutteli kuten ennenkin

  10.03.2018Musiikki
  Onko musiikki luokiteltavissa hyvään ja huonoon vai onko kaikella jokin käyttötarkoitus? Tätä mietitään uutta musiikkia arvioitaessa. Levylautakunnassa altistuksen uutuuslevyille saavat artistit Mikko 'Pyhimys' Kuoppala ja Minja 'M' Koski sekä musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää.
 • Pekka Laine, Laura Moisio ja Timo Kuoppamäki seisomassa

  'Onhan nämä ihan huikeita soittajia!' - tyylikäs suomijazz viikon voittajaksi

  03.03.2018Musiikki
  Paljon kiitoksia hyvistä laulusuorituksista ja kovasta soittamisesta jaettiin Levylautakunnassa. Viikon uutuuksia arvioivat laulaja-lauluntekijä Laura Moisio, Sony Musicin A&R Timo Kuoppamäki ja musiikkitoimittaja Pekka Laine. Pisteet ja kommentteja 1. Jay Kortehisto: Kengät kulkee 27 pistettä (Jay Kortehisto - Pope Puolitaival - Kanerva Pasanen)
 • Kasmir, Maija Kauhanen ja Jyrki Koskenseppä Levylautakunnassa

  Narinaa, pauketta ja mahtavia laulajia Levylautakunnassa

  17.02.2018Musiikki
  Viikon levyuutuudet tarjoiltiin arvioitaviksi raadille, jonka muodostivat pop-prinssi Kasmir ja etnotähti Maija Kauhanen sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä. Pisteet ja kommentteja 1. Liz Brasher: Body of mine 25 pistettä (Liz Brasher)
 • Arto Pajukallio, Esa Eloranta ja Paula Jokimies

  Miten vanhalta uutuuslevy voi kuulostaa?

  10.02.2018Musiikki
  Uutta soppaa vanhalla reseptillä. Tutuista aineksista ja perinnettä kunnioittaen on leivottu taas monta uutta laulua. Viikon levyuutuuksia arvioimassa laulaja ja lauluntekijä Esa Eloranta, kriitikko ja muusikko Arto 'Pilli' Pajukallio sekä toimittaja Paula Jokimies. Pisteet ja kommentteja 1. The James Hunter Six: I Should've Spoke Up 26 pistettä (James Hunter)
 • Juha-Pekka Sillanpää, Anne Lainto ja Harri Saksala seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Auri ja Solju - suomalaista huippuosaamista Levylautakunnassa

  03.02.2018Musiikki
  Viikon levyuutuudet kuuntelivat juuri 70-vuotta täyttänyt musiikin monitoimilegenda Harri Saksala ja YleXn Uuden musiikin ohjelmia ansiokkasti luotsaava Anne Lainto sekä vakiojäsenistöön kuuluva Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1. Solju: Odda Aigodat 27 pistettä (Hilda Länsman - Ulla Pirttijärvi)
 • Susanna Vainiola, Jake Nyman ja Anne Mattila seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Kun Pate sanoo, niin Levylautakunta uskoo

  27.01.2018Musiikki
  Uuutuslevyjä kokoontuivat kuuntelemaan laulaja Anne Mattila sekä musiikkitoimittajat Jake Nyman ja Susanna Vainiola. Pisteet ja kommentteja 1. Pate Mustajärvi: Suuri tulevaisuus 24 pistettä (Antti ja Ilkka Kleemola - Kimmo Ojala)
 • Kalevi Pollari, Monna Kamu ja Iris Mattila seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Saha ja Puu ja dueton voima

  20.01.2018Musiikki
  Nahkeaa pulssia ja villiä viulistia tarjottiin viikon Levylautakunnassa, jossa uutuuslevyjä kuuntelemassa olivat pianisti ja laulaja Monna Kamu, musiikkitoimittaja 'emerita' Iris Mattila ja rocketsivän hommia aloittava Kalevi Pollari. Pisteet ja kommentteja 1. Topi Saha ja Anna Puu: Pirun ikävä 25 pistettä (Topi Saha)
 • Mikko 'Peltsi' Peltola, Elsa Saisio ja Pekka Laine seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Elsa Saisio ja Mikko 'Peltsi' Peltola viikon hittiä etsimässä

  13.01.2018Musiikki
  Tulkinnan voimaa ja räjähtävää energiaa odottivat uutuuslevyiltä viikon vieraat, uutta Kaikki oikein -elokuvaa tähdittävä näyttelijä Elsa Saisio ja tv-tähti, Lappia tunnetuksi tekevä Mikko 'Peltsi' Peltola sekä musiikkitoimittaja Pekka Laine. Tulos ja kommentteja 1. Billy Raffoul: Difficult 24 pistettä (Billy Raffoul - Maureen McDonald)
 • Pasi Hiihtola, Tuija Rantalainen ja Mikko Harjunpää seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Uutta jouluklassikkoa etsimässä Tuija Rantalainen ja Mikko Harjunpää

  23.12.2017Musiikki
  Hyvässä joululaulussa pitää olla iloa, rauhaa ja toivoa. Ja haitaksi ei ole, jos vanhaan aiheeseen löytyy uusi näkökulma. Tulevien vuosien jouluklassikkoa metsästämässä lauluntekijä Tuija Rantalainen, Jouluradion musiikkipällikkö Mikko Harjunpää ja musiikkitoimittaja Pasi Hiihtola.
 • Jonsu, Antti Paavilainen ja Susanna Vainiola seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Elias Kaskisen aito erontuska liikutti Levylautakuntaa

  16.12.2017Musiikki
  Oliko todella hyvää musiikkia vai harvinaisen kiltti raati? Ainakin pistepussin nyörit oli löyhällä, kun viikon levyuutuuksia kuuntelivat Indicasta tuttu, nyt soolouraa tekevä Jonsu, Jean S:n. perustaja, bändinsä rinnalla sooloilua aloittava Antti Paavilainen sekä Ylen musiikkitoimittaja Susanna Vainiola
 • Tero Liete, Lasse Wikman ja Ilkka Vainio seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Iskelmämiehet iskelmän puolella Levylautakunnassa

  09.12.20171Musiikki
  Suomalaisuuden lippua heiluteltiin Levylautakunnassa, jossa kuunneltiin poikkeuksellisesti vain kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Arvioitaan antamassa iskelmäsanoittajat Ilkka Vainio ja Lasse Wikman sekä musiikkitoimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1. J. Eskelinen ja Anneli Mattila: Ole siinä juuri noin 22 pistettä (Pertti Jalonen - Elina Tyni)
 • Olli Ahvenlahti, André Chaker ja Anna Keränen seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Anssi Kela ja Suvi Teräsniska kuuntelussa - Kanada voitti

  02.12.2017Musiikki
  Omaperäisyys ja hulluus herättää kuuntelemaan, mutta saavutetaanko niillä eväillä koskettavuuden taso? Näitä pohtivat Levylautakunnassa pianovelho, jazzlegenda Olli Ahvenlahti, Sibeliuksen Finlandian englanniksi kääntänyt ja esittänyt tietokirjailija André Chaker sekä Radio Suomen toimittaja Anna Keränen.
 • Markku Veijalainen, Laura Sippola ja Josper Knutas seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Levylautakunta 300. kerran!

  25.11.2017Musiikki
  Levylautakunta on jo 300 kertaa kokoontunut arvioimaan levyuutuuksia. Juhlalähetyksessä vaativaan kriitikon tehtävään ryhtyvät Suomen ensimmäinen lauluntekemisen tohtori Laura Sippola, musiikitoimittajalegenda Markku Veijalainen ja musiikkitoimittaja Josper Knutas. Tulos ja kommentteja 1. Iida Niini: Paikka pohjoistuulien 26 pistettä (Iida Niini)
 • Juha-Pekka Sillanpää, Minna Joenniemi ja Tommi Läntinen Radio Suomen tunnuksen edessä

  Tommi Läntinen: Rauhasta pitää laulaa aina!

  18.11.20171Musiikki
  Raadissa istuivat Tommi Läntinen, toimittaja Minna Joenniemi ja musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Tulos ja kommentteja 1. Lohkare: Rauhaa 25 pistettä (Kartsa Huovinen - Pauli Hanhiniemi)
 • Mikki Kauste, Tuuli Saksala ja Pekka Laine seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä, kasvoilla 'nenäpäivänenät'.

  Miljoonasade ja Sam Smith kuuntelussa Levylautakunnassa

  11.11.2017Musiikki
  Viikon leyuutuuksista löytyy pop-musiikin perusasioita - tunteellisia tarinoita, ajattomia soundeja ja lauluharmonioita. Soppaan heitetään myös etnisiä rytmejä ja kamarimusiikkia. Oman arvioinsa näistä antoivat Mikki Kauste Egotripistä sekä musiikkitoimittajat Tuuli Saksala ja Pekka Laine.
 • Freeman, Milana ja Arto Vilkko seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Aitoa tunnetta aistittavissa Levylautakunnassa

  04.11.2017Musiikki
  Uutuuslevyjen kimpussa Freeman, Milana ja Arto Vilkko. Tulos ja kommentteja 1. Tom Chaplin: Under a million lights 25 pistettä (Tom Chaplin - Matt Hales)
 • Olli Helenius, Essi Luttinen ja Veli Kauppinen seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Pepe Willberg paatoksella Levylautakunnan voittoon

  28.10.2017Musiikki
  Levyuutuudet arvioi raati, johon kuuluivat oopperalaulajatar Essi Luttinen, laulaja/lauluntekijä Olli Helenius ja musiikkitoimittaja Veli Kauppinen. Pisteet ja kommentit 1. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas 21 pistettä (Timo Kiiskinen)
 • Jyrki Koskenseppä, Leo ja Jari Väyliö seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Bryan Adams - uskallatko uusiutua, kysyy Levylautakunta

  21.10.2017Musiikki
  Oikeaa soittoa arvostavaa porukkaa oli kuuntelemassa uutuuksia Levylautakunnassa. Arvionsa antoivat Oliver-yhtyeestä Jari Väyliö ja artistitulokas Leo, sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä. Tulos ja kommentit 1.Laura Moisio: Keltaiset verhot 26 pistettä (Laura Moisio)
 • Juha Blomberg, Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Post Malonen traaginen ghettomelankolia ui ihon alle Levylautakunnassa

  14.10.2017Musiikki
  Viikon levyuutuuksissa puhutti tunnelma, tunnettavuus, perinne ja vaikutteet. Kuunneltavana oli mm. maailman tällä hetkellä kuunnelluin biisi, suomalainen debyytti ja menestynyt vientituote. Levylautakunnassa uudelle musiikille altistettiin artistit Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Ylen toimittaja Juha Blomberg.