Hyppää pääsisältöön

Levylautakunta

Ohjelma Areenassa

 • Juha Blomberg, Ilkka Vainio ja Arttu Wiskari seisomassa

  Löytyykö se kesähitti - Arttu Wiskari ja Ilkka Vainio

  02.06.2018Yle Radio Suomi
  Vuodenaika vaikuttaa musiikintekijöihin, vai vaikuttaako se musiikin kuuntelijoihin, kun kaikki kappaleet kuulostaa kesältä. Mutta mikä kuulostaa hitiltä, se onkin toinen juttu. Arttu Wiskari, Ilkka Vainio ja Juha Blomberg antoivat arvionsa levyuutuuksista. Tulos ja kommentteja 1. The Coveralls: Kesä 2018 28 pistettä (Vili Rantanen)
 • Seppo Tammilehto, Ville Tiirikainen ja Ville Vedenpää

  'Nyt ei koneet hoida hommia!' - Ry Cooderin svengi innosti Seppo Tammilehtoa

  26.05.2018Yle Radio Suomi
  Rehellisyys, aitous, pirteys, oivaltavat sovitukset ja rytmiikan rakentaminen. Pohdintoja levyuutuuksien äärellä esittivät juuri elämäkertansa julkaissut muusikko Seppo Tammilehto, Radio Suomen kesäsijainen Ville Tiirikainen sekä Ylen kulttuuriuutisten toimittaja Ville Vedenpää Tulos ja kommentteja 1. Ry Cooder: Shrinking Man 23 pistettä (Ry Cooder)
 • Kirsi Väänänen, Elias Kaskinen ja Pepe Willberg seisomassa

  Ismo Alanko teki taas herkkupalan - Elias Kaskinen ja Pepe Willberg arvioimassa

  19.05.2018Yle Radio Suomi
  Puntarointia musiikin paremmuudesta käytiin kesäpopin, pohjalaisen uhon ja kelttiläisen tunnelmoinnin välillä. Omia musiikillisia arvojaan avasivat Elias Kaskinen ja Pepe Willberg sekä musiikkitoimittaja Kirsi Väänänen Tulos ja kommentit 1. Ismo Alanko: Ei oikeutta 27 pistettä (Ismo Alanko)
 • Sampsa Astala, Jarkko Ahola ja Tuuli Saksala seisomassa

  Ex-hevihemmot Jarkko Ahola ja Sampsa Astala poppia ja reggaeta ihmettelemässä

  05.05.2018Yle Radio Suomi
  Hevimöröistä soololaulajiksi siirtyneet, myös Suomen euroviisuedustajina olleet ex-Teräsbetonilaulaja Jarkko Ahola ja ex-Lordirumpali Sampsa Astala arvostelivat viikon levyuutuudet. Raadissa mukana myös musiikkitoimittaja Tuuli Saksala. Pisteet ja kommentteja 1. Ziggy Marley: Rebellion rises 24 pistettä (Ziggy Marley)
 • Levylautakunnassa Jay Kortehisto, Anssi Kela ja Juhani Kansi

  Abreu, Litku ja Maria, naiset näyttivät laulamisen mallia!

  28.04.2018Yle Radio Suomi
  Levylautakunnassa istui kaksi entistä voittajaa, eli Anssi Kela ja Jay Kortehisto sekä Juhani Kansi. Ja ihmeteltäväksi valikoitui niin herkkää tunnelmointia kuin turbopoppiakin, ja vapun kunniaksi vähän huumoriakin! Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Maria & Arttu: Yhdessä yksinäinen 24 pistettä (Oona Kapari - Maria Lentonen - Arttu Malava)
 • Pekka Laine, Diandra ja Samuli Laiho seisomassa

  Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  21.04.2018Musiikki
  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela)
 • Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä seisomassa

  Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  14.04.2018Musiikki
  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä.
 • Kalevi Pollari, Kyösti Mäkimattila ja Petri Alanko seisomassa

  Tiukkaa raporttia ja häränpyllyä Apulannalla - singleen upotettu koko albumin verran aineksia

  07.04.2018Musiikki
  Mietittyjen soundien, tasokkaan äänittämisen ja hyvän tarinankirjoittamisen puolella on Levylautakunnan raati. Uutta musiikkia kuuntelivat iskelmän puolestapuhuja, tangokuningas Kyösti Mäkimattila, Ylen radioiden tuore soundipäällikkö Petri Alanko ja musiikkitoimittaja Kalevi Pollari. Pisteet ja kommentteja 1. Leon Bridges: Bad Bad News 25 pistettä (Leon Bridges)
 • Marko Maunuksela, Maija Salminen ja Jukka Hallikainen seisomassa.

  Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  31.03.2018Musiikki
  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1. Matka maailman ympäri: Suutele mua nyt 26 pistettä (Miro Palokallio)
 • Heidi Kyrö, Micke Björklöf ja Tuuli Saksala seisomassa

  Maailmassa on jotain pysyvää - Pelle Miljoona!

  24.03.2018Musiikki
  Esikoislevyjä ja legendojen uutuuksia löytyy tämän viikon tarjonnasta. Levyuutuksia arvioivat laulaja, opettaja ja tangoprinsessa 25-vuoden takaa Heidi Kyrö, bluesmuusikko Micke Björklöf ja musiikkitoimittaja Tuuli Saksala. Pisteet ja kommentteja 1. Josén Pimeä Puoli: Sanan helinää 26 pistettä (Jose Mäenpää)
 • Tero Liete, Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma seisomassa

  Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  17.03.2018Musiikki
  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete.
 • Juha-Pekka Sillanpää, Minja Koski ja Mikko 'Pyhimys' Kuoppala seisomassa

  Tuula Amberlan paluu - musiikki puhutteli kuten ennenkin

  10.03.2018Musiikki
  Onko musiikki luokiteltavissa hyvään ja huonoon vai onko kaikella jokin käyttötarkoitus? Tätä mietitään uutta musiikkia arvioitaessa. Levylautakunnassa altistuksen uutuuslevyille saavat artistit Mikko 'Pyhimys' Kuoppala ja Minja 'M' Koski sekä musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää.
 • Pekka Laine, Laura Moisio ja Timo Kuoppamäki seisomassa

  'Onhan nämä ihan huikeita soittajia!' - tyylikäs suomijazz viikon voittajaksi

  03.03.2018Musiikki
  Paljon kiitoksia hyvistä laulusuorituksista ja kovasta soittamisesta jaettiin Levylautakunnassa. Viikon uutuuksia arvioivat laulaja-lauluntekijä Laura Moisio, Sony Musicin A&R Timo Kuoppamäki ja musiikkitoimittaja Pekka Laine. Pisteet ja kommentteja 1. Jay Kortehisto: Kengät kulkee 27 pistettä (Jay Kortehisto - Pope Puolitaival - Kanerva Pasanen)
 • Kasmir, Maija Kauhanen ja Jyrki Koskenseppä Levylautakunnassa

  Narinaa, pauketta ja mahtavia laulajia Levylautakunnassa

  17.02.2018Musiikki
  Viikon levyuutuudet tarjoiltiin arvioitaviksi raadille, jonka muodostivat pop-prinssi Kasmir ja etnotähti Maija Kauhanen sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä. Pisteet ja kommentteja 1. Liz Brasher: Body of mine 25 pistettä (Liz Brasher)
 • Arto Pajukallio, Esa Eloranta ja Paula Jokimies

  Miten vanhalta uutuuslevy voi kuulostaa?

  10.02.2018Musiikki
  Uutta soppaa vanhalla reseptillä. Tutuista aineksista ja perinnettä kunnioittaen on leivottu taas monta uutta laulua. Viikon levyuutuuksia arvioimassa laulaja ja lauluntekijä Esa Eloranta, kriitikko ja muusikko Arto 'Pilli' Pajukallio sekä toimittaja Paula Jokimies. Pisteet ja kommentteja 1. The James Hunter Six: I Should've Spoke Up 26 pistettä (James Hunter)
 • Juha-Pekka Sillanpää, Anne Lainto ja Harri Saksala seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Auri ja Solju - suomalaista huippuosaamista Levylautakunnassa

  03.02.2018Musiikki
  Viikon levyuutuudet kuuntelivat juuri 70-vuotta täyttänyt musiikin monitoimilegenda Harri Saksala ja YleXn Uuden musiikin ohjelmia ansiokkasti luotsaava Anne Lainto sekä vakiojäsenistöön kuuluva Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1. Solju: Odda Aigodat 27 pistettä (Hilda Länsman - Ulla Pirttijärvi)
 • Susanna Vainiola, Jake Nyman ja Anne Mattila seisomassa Radio Suomen tunnuksen edessä

  Kun Pate sanoo, niin Levylautakunta uskoo

  27.01.2018Musiikki
  Uuutuslevyjä kokoontuivat kuuntelemaan laulaja Anne Mattila sekä musiikkitoimittajat Jake Nyman ja Susanna Vainiola. Pisteet ja kommentteja 1. Pate Mustajärvi: Suuri tulevaisuus 24 pistettä (Antti ja Ilkka Kleemola - Kimmo Ojala)
 • Kalevi Pollari, Monna Kamu ja Iris Mattila seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Saha ja Puu ja dueton voima

  20.01.2018Musiikki
  Nahkeaa pulssia ja villiä viulistia tarjottiin viikon Levylautakunnassa, jossa uutuuslevyjä kuuntelemassa olivat pianisti ja laulaja Monna Kamu, musiikkitoimittaja 'emerita' Iris Mattila ja rocketsivän hommia aloittava Kalevi Pollari. Pisteet ja kommentteja 1. Topi Saha ja Anna Puu: Pirun ikävä 25 pistettä (Topi Saha)
 • Mikko 'Peltsi' Peltola, Elsa Saisio ja Pekka Laine seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Elsa Saisio ja Mikko 'Peltsi' Peltola viikon hittiä etsimässä

  13.01.2018Musiikki
  Tulkinnan voimaa ja räjähtävää energiaa odottivat uutuuslevyiltä viikon vieraat, uutta Kaikki oikein -elokuvaa tähdittävä näyttelijä Elsa Saisio ja tv-tähti, Lappia tunnetuksi tekevä Mikko 'Peltsi' Peltola sekä musiikkitoimittaja Pekka Laine. Tulos ja kommentteja 1. Billy Raffoul: Difficult 24 pistettä (Billy Raffoul - Maureen McDonald)
 • Pasi Hiihtola, Tuija Rantalainen ja Mikko Harjunpää seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä

  Uutta jouluklassikkoa etsimässä Tuija Rantalainen ja Mikko Harjunpää

  23.12.2017Musiikki
  Hyvässä joululaulussa pitää olla iloa, rauhaa ja toivoa. Ja haitaksi ei ole, jos vanhaan aiheeseen löytyy uusi näkökulma. Tulevien vuosien jouluklassikkoa metsästämässä lauluntekijä Tuija Rantalainen, Jouluradion musiikkipällikkö Mikko Harjunpää ja musiikkitoimittaja Pasi Hiihtola.