Hyppää pääsisältöön

Made in Africa

 • Kuvakollaasi Teeman Rikas Afrikka -ohjelmista

  Jaa #afrikkakuva ja osallistu kilpailuun!

  26.01.2016Yle Teema
  Afrikka on paljon ja enemmän! Teeman tammi–helmikuun Rikas Afrikka -kokonaisuuden aiheena on tyylin ja taiteen, musiikin, muodin, designin ja median maanosa. Mitä afrikkalainen tyyli tarkoittaa sinulle?
 • 35 lehmää ja yksi Kalashnikov. Dokumenttielokuva, ohjaus Ossie von Richthofen. Kuvassa sapeur Brazzavillessa (vas.) suri-heimon jäsen Etiopiassa ja albiinopainija Kinshasassa.

  35 lehmää ja yksi Kalashnikov sekä Mama Africa kertovat ylpeästä Afrikasta – Teemalauantai 30.1.

  20.01.2016Yle Teema
  Teemalauantaissa nähdään kaksi dokumenttielokuvaa täynnä afrikkalaista tyyliä ja ylpeyttä, maskuliinia ja feminiiniä: Ossie von Richthofenin ohjaama komea 35 lehmää ja yksi Kalashnikov, joka tutkii miesten kauneutta ja koristautumista Etiopiassa ja Kongossa, sekä Mika Kaurismäen ohjaama Mama Africa, muotokuva maailmankuulusta laulajasta ja kansalaisoikeustaistelijasta Miriam Makebasta.
 • Kuvakollaasi sarjasta Uusi Afrikka

  Rikas Afrikka Teemalla

  15.01.2016Yle Teema
  Teema esittää 18.1. alkaen kiehtovan ohjelmakokonaisuuden muodin, designin, musiikin ja nykytaiteen Afrikasta. Tammi-helmikuussa Teema vie mm. Dakariin, Nairobiin ja Accraan, missä tavataan nuoria suunnittelijoita ja Afrikan taiteen uusi sukupolvi. Kansainvälisten dokumenttien ja dokumenttisarjojen lisäksi mukana on yksi kotimainen dokumenttiensi-ilta ja pari klassikkoelokuvaakin.
 • Kaihon karavaani ja Orchestra Baobab Näsinpuistossa elokuussa 2015

  Karavaani Baobab

  08.01.2016Kulttuuri
  Kesällä 2015 innostunut yleisö näki senegalilaisen Orchestra Baobabin ja suomalaisen Kaihon karavaanin yhteiskeikat Helsingissä ja Tampereella. J.P. Pulkkisen ohjaamassa dokumentissa seurataan tämän unelman toteutumista.
 • Rikas Afrikka -kokonaisuus Yle Teemalla.

  Teemakokonaisuus RIKAS AFRIKKA 18.1. alkaen Yle Teemalla

  30.12.20151Ohjelmat
  Yle Teema esittää 18.1. alkaen kiehtovan ohjelmakokonaisuuden muodin, designin, musiikin ja nykytaiteen Afrikasta. Tammi-helmikuussa Teema vie mm. Dakariin, Nairobiin ja Accraan, missä tavataan nuoria suunnittelijoita ja Afrikan taiteen uusi sukupolvi.
 • Toimittaja Chris Pedersen (oikealla) ja stylistitrio Neibaz Fashion House

  Made in Africa

  22.12.2015Yle Teema
  Tanskalainen muotitoimittaja Chris Pedersen matkustaa Afrikkaan kuusiosaisessa sarjassa.