Hyppää pääsisältöön

Mama Africa - 16.1.2012

 • Miriam Makeba. Kuva Mika Kaurismäen dokumenttielokuvasta Mama Africa.

  Mama Africa – Mika Kaurismäen muotokuva Miriam Makebasta

  05.01.2018Yle Teema
  Mika Kaurismäen muotokuva Miriam Makebasta
 • 35 lehmää ja yksi Kalashnikov. Dokumenttielokuva, ohjaus Ossie von Richthofen. Kuvassa sapeur Brazzavillessa (vas.) suri-heimon jäsen Etiopiassa ja albiinopainija Kinshasassa.

  35 lehmää ja yksi Kalashnikov sekä Mama Africa kertovat ylpeästä Afrikasta – Teemalauantai 30.1.

  20.01.2016Yle Teema
  Teemalauantaissa nähdään kaksi dokumenttielokuvaa täynnä afrikkalaista tyyliä ja ylpeyttä, maskuliinia ja feminiiniä: Ossie von Richthofenin ohjaama komea 35 lehmää ja yksi Kalashnikov, joka tutkii miesten kauneutta ja koristautumista Etiopiassa ja Kongossa, sekä Mika Kaurismäen ohjaama Mama Africa, muotokuva maailmankuulusta laulajasta ja kansalaisoikeustaistelijasta Miriam Makebasta.
 • Kuvakollaasi sarjasta Uusi Afrikka

  Rikas Afrikka Teemalla

  15.01.2016Yle Teema
  Teema esittää 18.1. alkaen kiehtovan ohjelmakokonaisuuden muodin, designin, musiikin ja nykytaiteen Afrikasta. Tammi-helmikuussa Teema vie mm. Dakariin, Nairobiin ja Accraan, missä tavataan nuoria suunnittelijoita ja Afrikan taiteen uusi sukupolvi. Kansainvälisten dokumenttien ja dokumenttisarjojen lisäksi mukana on yksi kotimainen dokumenttiensi-ilta ja pari klassikkoelokuvaakin.
 • Kevään 2016 Teemalauantaiden ohjelmistoa.

  Teemalauantait keväällä 2016

  08.01.20169Yle Teema
  Kevään Teemalauantait tarjoavat yltäkylläisesti elokuvaa: Hollywood-musikaaleja, asfaltinkatkuisia kulttielokuvia, Oscar-voittajia, sotienvälisen Saksan elokuvaa, parhaita lapsikuvauksia, James Bondin varhaishistoriaa, japanilaista erotiikkaa (Aistien valtakunta) ja eurooppalaista pornobisnestä sekä Christopher Leelle, Lars von Trierille, John Miliusille, Marcello Mastroiannille ja Jean Sebergille omistetut illat. Lisäksi afrikkalaista tyyliä ja italialaista kaaosta.
 • Mika Kaurismäki autossa

  Roadmoviemiehen paluu - tien päällä Mika Kaurismäen matkassa

  19.09.2015Kulttuuri
  Vain 80 –luvulle jäänyt tupakka puuttuu, mutta muuten olosuhteet tuntuvat lähes täydellisiltä Mika Kaurismäestä tekemäni henkilökuvan tekoprosessin ja siitä nousseiden asioiden kertaamiseen.