Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka Live - 2.11.2015 - Jakso 4

Ohjelma Areenassa

 • Tuomas Rajala

  Radiojuontaja Tuomas Rajala: Olen aivan liian vaativa ja lyhytpinnainen iskä

  05.02.2016Marja Hintikka Live
  YleX:ltä ja Novalta tuttu radiojuontaja Tuomas Rajala pyörittää neljän lapsen uusperhettä. Jatkuvasta kiireestä huolimatta Rajala pyrkii kasvattamaan lapsistaan "suhteellisen järjellisiä yksilöitä".
 • Saija-Reetta Kotirinta

  Uusperheen äiti Saija-Reetta Kotirinta: Viihdyn johtajan roolissa

  05.02.2016Marja Hintikka Live
  Salkkareistakin tuttu näyttelijä Saija-Reetta Kotirinta on elänyt uusperheen arkea kohta kaksi vuotta. Perheeseen kuuluvat Kotirinnan 5-vuotias tytär sekä avomiehen viisi 7-18-vuotiasta lasta edellisistä parisuhteista. Uusperheen hitsautuminen yhteen on vielä vaiheessa, mutta arki on opettanut Saija-Reetan jo hyväksi suurtalouskokiksi.
 • Metatyökysely.

  Marja Hintikka Live - Kodin metatyökyselyn vastaukset: työnjako ei tyydytä naisia

  03.11.2015Marja Hintikka Live
  Marja Hintikka Live selvitti verkkokyselyssään kotitöiden jakautumista perheissä. Vastaukset osoittavat, että naiset eivät ole tyytyväisiä siihen, miten työt jakautuvat. Vastauksissa painottuu, että mies tekee osansa kotitöistä mutta vasta sitten, kun niistä muistutetaan. Kuitenkin erityisesti esimerkiksi vaatehuolto on sellainen työ, johon naiset eivät usein edes kelpuuta miestä.
 • Marja Hintikka Live, seksikoulu, kosketa

  Vanhempien seksikoulu osa 3: Kosketa!

  02.11.2015Marja Hintikka Live
  Koskettaminen voi olla monenlaista: rauhoittavaa, rentouttavaa, kiihottavaa, hellää, rajua, terapeuttista jne. Kosketuksella voi ilmaista, että haluaa olla toisen lähellä ilman seksuaalista velvoitetta. Se myös osoittaa, että rakastaa toisen vartaloa sellaisena kuin se on.
 • Mihin harrastukseen tai puuhaan lapsi teillä osallistuu? Lähetä kuva!

  02.11.2015Marja Hintikka Live
  Marja Hintikka Live pyysi valokuvaaja Konsta Leppästä kuvaamaan isänpäivän kunniaksi isiä ja lapsia yhteisissä puuhissa ja askareissa. Valokuvasarjan innostamana pyydämme kuvia teiltä. Mitä teidän perheessä vanhempi ja lapsi tekevät yhdessä?
 • Marja Hintikka Live, jakso 4, kotityöt

  Näkymätön kotityö raivostuttaa naisia

  02.11.201510Marja Hintikka Live
  Metatyötä on ollut aina olemassa, mutta kun Marja Hintikka Liven Jenny Lehtinen antoi kolumnissaan tälle tälle perheissä ja kodeissa tehtävä työlle nimen, internet räjähti: juuri tämä on sitä näkymätöntä työtä, joka tekee arjesta niin kuormittavaa. Kotitöiden jakautumista selvittänyt tutkija vahvistaa, että naiset tekevät selvästi enemmän kotitöitä kuin miehet.
 • Äitiyspakkauksen nimi vaihtoon.

  Marja Hintikka Live: Äitiyspakkauksen nimi vaihtoon!

  02.11.20151Marja Hintikka Live
  Äitiyspakkaus on suomalaisen perhepolitiikan ylpeydenaihe, jota ihastellaan Brittien hovissa asti. Äitiyspakkauksessa on vain yksi vika: sen nimi on isiä syrjivä. Me haluamme muuttaa tämän epäkohdan!
 • Isä, ota mukaan! Konsta Leppäsen valokuvateos.

  Isä, ota mukaan!

  02.11.2015Marja Hintikka Live
  Kun lapsi syntyy, jäävät omat harrastukset usein ensimmäisinä pois päiväjärjestyksestä. Mutta kun aikaa kuluu ja lapsi kasvaa, voi jokin vanha harrastus löytyä uudelleen. Joskus harrastuksesta voi tulla myös vanhemman ja lapsen yhteinen. Marja Hintikka Live pyysi kahden lapsen isää, valokuvaaja Konsta Leppästä kuvaamaan isiä omissa tärkeissä harrastuksissaan, nyt yhdessä lapsen kanssa. Hyvää isänpäivää!
 • Irina

  "Enää en järjestä kriisiä pienistä"

  02.11.2015Marja Hintikka Live
  Irina Keskimäen perhe on kokenut enemmän vastoinkäymisiä kuin keskiverto perhe yleensä. Ensin perheen rintamamiestalosta Porista löytyi vaarallista hometta, sitten salama sytytti talon tuleen. Kuin ihmeen kaupalla perhe pelastui 5-vuotiaan Niko-pojan ansiosta. Heti talon uudelleen rakentamisen jälkeen sattui iso vesivahinko, jonka jälkeen Irinan mies Risto sairastui. Kaikki neljän vuoden sisällä. Silti Irinan mielestä perheelle ei ole sattunut kovinkaan paljoa.
 • Marja Hintikka: Naiset määräävät kaikesta

  Marjan totuus: Naiset määräävät kaikesta

  02.11.201525Marja Hintikka Live
  Tutkimusten mukaan perheen työnjako on tasa-arvoisinta kahden aikuisen taloudessa, mutta sukupuolittuu heti pilttien ilmestyttyä. Vanhemmuus on kuitenkin taito, joka on sekä miesten että naisten opittavissa, sanoo Marja Hintikka.
 • minä vanhempana: tuomas enbuske

  Minä vanhempana: Tuomas Enbuske

  02.11.2015Marja Hintikka Live
  "En valehtele lapsille joulupukista, jumalasta, viinasta, seksistä tai mistään muusta. Kunnioitan heitä liikaa." sanoo toimittaja Tuomas Enbuske. Enbuske on vieraana Marja Hintikka Livessä 2.11. Mukana lähetyksessä on myös räppäri Iso H.
 • Marja Hintikka Live, jakso 4

  Mies, paaluta tonttisi kotimarkkinoilla!

  02.11.201541Marja Hintikka Live
  Naisten työmarkkina-asema on kaikille tuttu käsite: sillä halutaan nostaa esille naisten huonompi työmarkkina-asema miehiin verrattuna. Asiasta on keskusteltu iät ja ajat, mutta perinteiseen keskusteluun olisi tilanteen muuttamiseksi viimein syytä tuoda uusi käsite: miesten kotimarkkina-asema. Näin ajattelee Väestöliiton hankepäällikkö Lassi Köppä.
 • Usan kolme äitiä

  Näin saat perheen työnjaon toimimaan

  30.10.201512Marja Hintikka Live
  Äidit valittavat liiasta vastuusta, mutta monille sen jakaminen on vaikeaa. Kalifornialainen naistutkimuksen professori Kathryn Sorrells neuvoo, miten juurtuneita sukupuolirooleja voidaan uudistaa yhteisen onnen eteen. Kathryn itse jakaa 5-vuotiaan Roquen kasvatusvastuuta kahden naisen kanssa.
 • kolme äitiä

  Kolme äitiä ja yksi lapsi - tässäkö ratkaisu perheen sisäiseen roolijakoon?

  30.10.20159Marja Hintikka Live
  Professorit Kathryn Sorrells, Aimee Rowe ja Sheena Malhotra päättivät jakaa 5-vuotiaan Roquen vanhemmuuden vuonna 2010. Roquella on yksi biologinen äiti, Aimee, mutta monta rakastavaa läheistä. Tämä on heidän tarinansa.
 • Irina

  Marja Hintikka Live yllätti porilaisen äidin

  30.10.2015Marja Hintikka Live
  Heikki Soini vei kovia kokeneen Irina Keskimäen kampaajalle, ja sillä aikaa perheen pihalla toteutettiin Irinan pitkäaikainen haave.
 • Marja Hintikka Live, vahva nainen

  Älä uhriudu, vahva nainen!

  30.10.2015Marja Hintikka Live
  "Anna puolison kokeilla ja tehdä, jaa vastuuta kotitöissä sekä lastenhoidossa. Toista ei rohkaise, jos hän aina saa kuulla tehneensä asiat väärin. Kananmunan voi paistaa aika monella tavalla." Suomen Mielenterveysseuran asiantuntijan mukaan vastuun jakaminen perheessä kannattaa.
 • Jenny Lehtinen: Metatyö

  Jenny Lehtinen: Metatyö räjäyttää äidin pään!

  29.10.2015149Marja Hintikka Live
  "Metatyön tunnistaminen yhdeksi erittäin suureksi osaksi vanhempien perustyötä on vaikeaa, koska se hiipii arkeen pikkuhiljaa. Vauvan kanssa varsinaista hoitotyötä on paljon, mutta metatyötä vielä vähän. Lapsen kasvaessa ja sosiaalistuessa myös metatyön määrä kasvaa jatkuvasti teini-ikään asti." Marja Hintikka Liven Jenny Lehtinen kertoo, mitä on metatyö.
 • Marja Hintikka Live, Minä vanhempana, Iso H

  Minä vanhempana: Iso H

  29.10.2015Marja Hintikka Live
  Rap-artisti Iso H kuvailee perhetilannettaan aivan mahtavaksi. Mutta mitä tarkoittaa hänen kasvatusperiaatteensa "tough love"? Iso H on vieraana Marja Hintikka Livessä 2.11.
 • Heikki Soinin kolumni

  Heikki Soini: Nainen, älä anna panna itseäsi halvalla!

  29.10.201525Marja Hintikka Live
  "Suomalaisissa parisuhteissa pitäisi laatia yhdyntäsopimus. Siinä ennen lapsentekoon ryhtymistä käytäisiin tulevaisuuteen suuntaava keskustelu, jossa selvitetään kumppanin arvot lapsiin liittyen." Heikki Soini ehdottaa yhdyntäsopimusta etenkin naisten aseman parantamiseksi - tässä tuon sopimuksen ydinkohdat.
 • Viisi vinkkiä helpompaan arkeen

  Viisi vinkkiä tyytyväiseen arkeen vanhemmille

  28.10.20152Marja Hintikka Live
  Lapsen paha mieli ja oma huono omatunto ovat hankala yhdistelmä kenelle tahansa vanhemmalle. Millaisilla kotikonsteilla vanhempien (ja lasten) arki paranee? Väestöliitto antaa vinkit!

Kuuluu sarjaan