Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka Live: 30.11.2015 - Jakso 8

Ohjelma Areenassa

 • kylpyankalla pirunsarvet

  Pelolla kasvatettu lapsi kokee stressiä

  01.12.2015Marja Hintikka Live
  Selkäsauna ja muu kuritusväkivalta on kielletty, niihin ei voi lastenkasvatuksessa turvautua – toisin kuin muutama vuosikymmen sitten. Pyysimme ammatilaista etsimään nykyaikaista ratkaisukeinoa vanhaan selkäsaunatapaukseen, joka vaivaa osallisia edelleen.
 • Marja Hintikka Live, jakso 8, tukkapölly

  Marja Hintikka Liven kurituskohtaus järkytti - Hintikkaa ja Lehtistä lyötiin ja piiskattiin

  01.12.2015Marja Hintikka Live
  Maanantaina 30.11. Marja Hintikka Livessä nähtiin raju kurituskohtaus. Siinä kaksi showpainijaa näytti ohjelman juontajalle Marja Hintikalle ja vakiokasvolle Jenny Lehtiselle, miltä lapsesta tuntuu, kun häneen käytetään osan suomalaisista yhä hyväksymiä kurituskeinoja. “Aivan järkyttävää”, kommentoi Hintikka.
 • Marja Hintikka Live, vanhempien seksikoulu, vaihda asentoa

  Vanhempien seksikoulu osa 6: Vaihda asentoa!

  30.11.2015Marja Hintikka Live
  Vanhempien seksikoulun jaksossa kuusi vaihdetaan asentoa. Uusi asento saattaa tuntua ensin oudolta, ehkä jopa hävettävältä, ja toisaalta se saattaa piristää sopivalla tavalla totuttua.
 • Disan yllätyshäät

  Suuressa lapsiperheessä romantiikka on tekoja

  30.11.2015Marja Hintikka Live
  Lapsiperheessä parisuhde joutuu lähes väistämättä mankeliin. Jos unettomat yöt ja kasaantuvat kotityöt eivät tapa intohimoa, niin viimeistään se uhkaa kulua pois turhissa sanaharkoissa. Viisilapsisen uusperheen vanhemmat Disa ja Johannes Pietiläinen tietävät, mitä on päästä parisuhteessa vaikeuksien kautta voittoon. Marja Hintikka Live toimi taustapiruna, kun pariskunta vietti pitkään haaveilemiaan hääjuhlia Keravalla. Juhlat olivat Disan yllätys Johannekselle.
 • Rajoja ja rakkautta peräänkuuluttaa Antti Korhonen

  Rajoja ja rakkautta oikeassa suhteessa - kasvatus täytyy pienestä pitäen hoitaa kunnolla

  30.11.2015Marja Hintikka Live
  Perheenisä, opettaja ja dekkarikirjailija Antti Korhosen mukaan lapselle täytyy joskus asettaa rajat ja niistä täytyy tarvittaessa pitää tinkimättömästi kiinni. Lipsua ei saa.
 • Marja Hintikka Live, jakso 8, kasvatuskone

  Eikö lapsesi tottele? Anna Kasvatuskoneen auttaa!

  30.11.2015Marja Hintikka Live
  Miten saada lapsi tottelemaan? Siinäpä kysymys, jota jokainen vanhempi miettii aika ajoin. Vaan enää asiaa ei tarvitse vatuloida neuvotonna: Marja Hintikka Liven Kasvatuskone tarjoaa ratkaisuvaihtoehtoja kiperiin tilanteisiin!
 • Tukkapölly ei auta

  Tukkapölly ei opeta lapselle oikeaa ja väärää

  30.11.2015Marja Hintikka Live
  Taloudellisesti kireä aika lisää perheessä vanhempien ailahtelevuutta ja kovakouraisuutta. Lapsi reagoi vanhempien ärtymykseen. Seurauksena voi olla kierre, jossa aikuinen ei hillitse itseään känkkäränkän lapsen kanssa. Miten välttää tämä? Lastenpsykiatri vastaa.
 • Katri Manninen lapsineen

  Minä vanhempana: Katri Manninen

  27.11.2015Marja Hintikka Live
  Kahden pojan äiti Katri Manninen tunnustaa olevansa vanhempana keskivertoa kädettömämpi. Hänet vanhemmuudessa yllätti totaalinen oman ajan puute.
 • Marja Hintikka Live, jakso 8, Esko Eerikäinen

  Minä vanhempana: Esko Eerikäinen

  27.11.2015Marja Hintikka Live
  Kun Esko Eerikäinen saa lapsensa illalla nukkumaan, hän on hetken hiljaa ja "on vaan". Esko yllättyi vanhemmuudessa siitä, miten pyyteetöntä rakkaus voi olla.
 • Marjan totuus: Tukkapölly takaisin?

  Marjan totuus: Tukkapölly takaisin?

  27.11.20154Marja Hintikka Live
  Kasvatuksen laatuvaatimukset nousevat ja samalla kasvatuskeinojen valikko sen kun pienenee. Tukkapöllyä aniharva haikailee takaisin, mutta uusia ja toimivia oppeja lasten kasvattamiseen tarvitaan, toteaa Marja Hintikka.
 • Suomalaislasten kurituksen historia

  "Lapsen helliminen on turhaa imeltelyä" - suomalaislasten kurituksen lyhyt historia

  27.11.2015Marja Hintikka Live
  Vastuuntuntoiset nykyvanhemmat (vaikka silmien ympärillä olisivatkin pandamaiset renkulat) tietävät, että lasta tulisi kohdella lempeästi, kunnioittavasti ja kuunnellen. Suomessa fyysinen kurittaminen oli pitkään hyväksyttyä ja kiellettiin lailla vuonna 1984. Esimerkiksi Nobel-kirjailijamme F. E. Sillanpää kammoksuisi nykyistä lempeää ja kuuntelevaa suhtautumista lapsiin.
 • Marja Hintikka Live, jakso 8

  Vanhempi, pistä itsesi jäähylle!

  26.11.2015Marja Hintikka Live
  ”Minä en halua pukea!” Neljävuotias pikkuprinsessa ei tosiaankaan tykkää takkinsa kuosista eikä aio siihen pukeutua. Asia on niin vakava, että kohta ollaan pisteessä, jossa itkupotkuraivari iskee. ”Jos et nyt pue, et saa tänään katsoa lastenohjelmia!”, uhkaa aikuinen. Tästä lapsi joko hermostuu entisestään tai yrittää niellä itkunsa vaihtelevalla menestyksellä. Aamu on molemmilta pilalla. Eikä uhkaileminen ei ole kovin tyylikäs tapa kasvattaa. Mutta onko ylipäänsä muita tapoja? Asiantuntijoiden mukaan on.
 • Taika neuvoo, kuinka teinin saa tottelemaan

  Teinin neuvot: näin saat minut tottelemaan

  26.11.2015Marja Hintikka Live
  MHL:n tettiläinen, 15-vuotias Taika Nerkko kirjoitti ajatuksiaan siitä, millainen kasvatus toimii. Sopivaa kuria täytyy pitää, mutta huutamisella asiat eivät etene, kirjoittaa Taika. Erimielisyyksissä toimii parhaiten keskustelu. Tärkeää on myös luottaa lapseen.

Kuuluu sarjaan