Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka Live: Isovanhemmuus on hukassa - 15.2.2016 - Jakso 5

Ohjelma Areenassa

 • Mummo pussaa lastenlasta poskelle

  Älä lue tätä, jos podet mummokateutta!

  15.02.2016Marja Hintikka Live
  Apua sähkötöistä vesirokkolapsen hemmotteluun. Henkistä tukea vanhemmuuteen. Yksi syli lisää lapsille. Isovanhempien jeesi on korvaamatonta, silloin kun sitä on tarjolla. Joka kymmenes kertoo kyselyssämme jäävänsä täysin vaille mummolan tukea. Jos mummokateutesi on juuri nyt pahana, älä lue tätä artikkelia.
 • Tyttö, jolla on selässään keijusiivet ja kädessä leluja.

  "Prinsessatkin huutaa joskus" - elämää aistiyliherkän lapsen kanssa

  15.02.2016Marja Hintikka Live
  Sensorisen integraation häiriöön kuuluva aistiyliherkkyys on valtaosalle suomalaisista vielä vieras asia, vaikka häiriönä se ei ole uusi eikä harvinainen. Kukka Sariola sai ensimmäiset merkit kuopuksensa Ellin aistiyliherkkyydestä heti itkuisen vauvan synnyttyä. Arki uhmaikäisen SI-lapsen kanssa vaatii vahvaa ennakointia, tilannetajua ja aikaa. Vanhemman jaksamista tukevat pienetkin onnistumisen ilot.
 • Mummo nojaa käteensä.

  Muistoja mummolasta - kerro meille omasi!

  15.02.201611Marja Hintikka Live
  Muistot isovanhemmista ovat niitä, joita oppii arvostamaan vasta aikuisena. Mummujen ja vaarien kanssa vietetty aika lujittaa persoonallisuutta ja luo kaikupohjaa omaan minuuteen, sukuun ja historiaan. Kerro meille oma mummolamuistosi!
 • Marja Hintikka Live, kolme poikaa istuu

  Isovanhemmuus ei ole biologiasta kiinni - näin Tanjasta tuli varamummo

  15.02.2016Marja Hintikka Live
  Isovanhemman ei aina tarvitse olla biologinen vanhempi. Mitä tapahtuu, kun kolmen pienen lapsen äiti Maria saa apua yllättävältä taholta?
 • Jenny Lehtinen: Saatte rakastaa lapsiani

  Jenny Lehtinen: Oodi isovanhemmille

  12.02.20161Marja Hintikka Live
  Muistan kun esikoiseni oli reilun kuukauden ikäinen. Oli kesä, ja vauva oli menossa nukkumaan ulos vaunuihin. Puin vauvalle mielestäni erittäin sopivan vaatekokonaisuuden ja jäin hetkeksi höpsöttelemään sille. Mummi oli seissyt vieressä pitämässä seuraa. Kun aloin tehdä lähtöä viedäkseni vauvan vaunuihin nukkumaan, huomasin mummin olevan hermostuneen ja huolestuneen oloinen. Arvasin heti mistä oli kysymys. MHL:n Jenny Lehtinen haluaa kiittää lastensa isovanhempia.
 • Vaari ja tyttö askartelevat

  Näin isovanhemmat vastaavat mahdottomiin vaatimuksiin

  12.02.2016Marja Hintikka Live
  Monet perheet toivovat isovanhempien osallistuvan arkeensa ja monesti isovanhemmat sitä haluavatkin. Välillä asioita hankaloittaa kuitenkin se, että perheiden vaatimuslistat isovanhemmille ovat kohtuuttomat: pitäisi olla aina käytettävissä, mutta ei tulla koskaan kutsumatta. Pitäisi hoitaa lapsia, mutta vanhempien säännöillä. Pitäisi olla tukena kasvatuksessa, mutta ei antaa neuvoja. Pitäisi tehdä ruokaa ja siivota, mutta auta armias jos olet siirrellyt astioiden paikkaa. Mitä isovanhemmat vastaavat vaatimuksiin?
 • Reino Nordin

  Reino Nordin: Tykkään pitää kuria

  12.02.20161Marja Hintikka Live
  Muusikko Reino Nordin elää epäsäännöllistä taiteilijaelämää, mutta haluaa että lapsilla on järkevät säännöt. Nordin on myös vähitellen oppinut pyytämään apua lastenhoitoon perheen ympärillä olevalta isovanhempien klaanilta – ja kiittämään avusta. Nordin on Marja Hintikka Liven vieraana maanantaina 15.2.
 • Lola Wallinkoski

  Lola Wallinkoski: Arki tekee onnelliseksi

  12.02.2016Marja Hintikka Live
  Lola Wallinkoski saa lastensa isovanhemmilta hoitoapua lähes päivittäin. Kun lapset olivat pieniä, Wallinkosken äiti piti jopa lomat samaan aikaan perheen kanssa, jotta oli taas arkena käytettävissä. Wallinkoski on maanantaina 15.2. Marja Hintikka Liven vieraana.
 • Mummo ja lapsi päät vastakkain.

  Näin ratkaiset 5 kiperää tilannetta isovanhempien kanssa

  11.02.2016Marja Hintikka Live
  Isovanhemmat ovat monen pikkulapsiperheen paras selviytymiskeino arjessa: mummot ja papat auttavat parhaansa mukaan asiassa kuin asiassa. Läheskään aina apua ei kuitenkaan eri syistä ole tarjolla. Joskus isovanhemmat kokevat, että he ovat tehtävänsä tehneet, toisinaan perheiden vaatimuslistat ovat mahdottomia. Miten voisi löytää sopivan tasapainon isovanhempien, lasten ja lastenlasten suhteessa? Näin asiantuntija ratkaisisi viisi kiperää - ja monelle tuttua - tilannetta.
 • Marja Hintikka: Mummokateus iski!

  Marja Hintikka: Isovanhemmuus on hukassa

  10.02.201685Marja Hintikka Live
  "Pahimpina hetkinä en kuitenkaan voinut mitään katkerille ajatuksille jotka kumpusivat mieleeni, kun seurasin vierestä ystäviä, joille tuotiin rotinoita päivittäin ja joiden esikoista tarjouduttiin ottamaan yökylään, kun vauvan kanssa oli haasteita. Mummukateus iski, pahemman kerran." Näin sanoo Marja Hintikka, joka on jo laatinut itselleen listan siitä, millainen mummo hän itse aikoo olla.
 • vanha nainen puhaltaa voikukan haituvia ilmaan

  Hoito-orja vai kunniavieras? Miten kohtelet isovanhempia?

  08.02.2016Marja Hintikka Live
  Singahtaako vaari hoitoavuksi tekstarilla? Huiteleeko mummon bensalasku taivaissa, koska sinua ja perhettäsi täytyy kuskata harva se päivä? Marja Hintikka Live tahtoo tietää, millainen on isovanhempien asema perheessäsi. Osallistu vastaamalla mahdollisimman rehellisesti - vaikka vähän kirpaisisikin.

Kuuluu sarjaan