Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka Live: Nakupelle hämmentää - 22.2.2016 - Jakso 6

Ohjelma Areenassa

 • surullinen nuori nainen

  Rakkaat aikuiset: älkää möläytelkö tisseistä ja läskeistä!

  23.02.2016Marja Hintikka Live
  Mahamakkaroille naureskelu ja kasvavien rintojen ihmettely voi sotkea tytön kehonkuvan pitkäksi aikaa. MHL:n kyselyyn vastanneiden viesti on selvä: älä möläyttele!
 • kuvakaappaus nettivideosta

  Lastenohjelma nussimisesta - mahdollista vain 1970-luvulla?

  22.02.2016Marja Hintikka Live
  Television lastenohjelma alkaa. Setä ja täti puhuvat kikkelistä, pimpistä, paksusta valkoisesta limasta, naimisesta, nussimisesta ja panemisesta. Ympärillä istuu totisia kuusivuotiaita. Välillä ollaan hiljaa. Pitkiä aikoja. Mitä toinen juontajista tuumii tänä päivänä ohjelmasta?
 • Poika pussaa tyttöä

  Iloinen pippeli villiintyy - lue lasten riemastuttavat huomiot ihmiskehosta!

  22.02.2016Marja Hintikka Live
  Lapset sen tietävät: meillä on riemastuttavat värkit. Ne ponnahtavat miekoiksi ja kihisevät jännästi. Sukujuhlissakin aika kuluu nopeammin, kun jakaa ihmiset mielessään pippelillisiin ja pimpillisiin. Voi lapsen riemua! Ja voi, miten se saakaan meidät aikuiset mutkalle.
 • Nainen mietteliäänä käsi leukaa vasten.

  Milloin on syytä huolestua lapsen unnutuksesta? Asiantuntija vastaa

  22.02.2016Marja Hintikka Live
  Lapsen itsetyydytys eli unnuttaminen tai itsestimulaatio on normaali ja tavanomainen ilmiö. Se on eri asia kuin aikuisen tietoinen toiminta, jossa on fantasioita ja tavoite. Unnuttaessa lapsi tutustuu omaan kehoonsa ja kokee, että jokin tuntuu hyvältä. Mutta voiko lapsi unnuttaa liikaa? Asiantuntija vastaa.
 • Tyttö juoksee saippuakuplien perässä.

  Minä olen hyvä näin - vai olenko?

  19.02.2016Marja Hintikka Live
  Lapset oppivat jo varhain vertailemaan toisiaan. Vertailu muihin johtaa helposti siihen, että monien lasten itsetunto on koetuksella. Koetuksella voi olla myös kehoitsetunto. Miten opettaa lasta rakastamaan itseään ja kehoaan? Asiantuntija antaa seitsemän käytännön neuvoa.
 • Jenny Lehtinen: Koske, mutta yksin & harvoin

  Jenny Lehtinen: Lapseni on seksuaalinen olento?!

  19.02.20161Marja Hintikka Live
  Seksuaalisuus ja siihen liittyvä itsetyydytys (anteeksi: unnutus, kun lapsista puhutaan) on Wikipediankin mukaan mitä normaalein ja turvallisin seksuaalisen toiminnan muoto. Sitä esiintyy aina varhaislapsuudesta vanhuuteen saakka, niin ihmisillä kuin kaikilla muillakin nisäkkäillä. Miksi aihe silti on niin äärimmäisen hankala käsitellä - ei ainoastaan lasten kanssa, vaan myös aikuisten keskusteluissa, kysyy MHL:n Jenny Lehtinen.
 • Emilia Vuorisalmi

  Emilia Vuorisalmi: Yllätyin, että äitinäkin voi toteuttaa unelmiaan

  19.02.2016Marja Hintikka Live
  Lääkäri ja luennoitsija Emilia Vuorisalmella on tyttäreensä avoimet välit. Kotona on aina ollut rento ilmapiiri ja Vuorisalmi arvelee, että ammattinsa takia hänen on ollut helppo käydä keskustelua myös seksuaalisuudesta. Vuorisalmi on maanantaina 22.2. Marja Hintikka Liven vieraana yhdessä Abdirahim "Husu" Husseinin kanssa.
 • Husu

  Abdirahim "Husu" Hussein: Olen pulassa, kun jään yksin lasten kanssa

  19.02.2016Marja Hintikka Live
  Mediapersoona Abdirahim "Husu" Husseinin vaatii lapsiltaan paljon, aivan kuten hänen oma äitinsä on aina vaatinut. Neljätoistavuotiaana yksin Suomeen tullut Hussein on nykyään neljän lapsen isä ja tinkii mielummin töistä kuin perheen yhteisestä ajasta. Hussein on Marja Hintikka Liven vieraana maanantaina 22.2.
 • Äiti ja lapsi makaavat syksyllä lehtikasassa lähikuvassa.

  Tällaista on ruuhkavuosielämä migreenin kanssa

  19.02.2016Marja Hintikka Live
  Kun Laura Korkeamäen näkökenttään ilmestyy sahalaita, toinen käsi alkaa puutua tai kun puhe puuroutuu ja pienikin kolahdus muuttuu räjähdykseksi, muuttuu myös ruuhkavuosia elävän, viisihenkisen perheen hyvin suunniteltu arki kertaheitolla. Silloin mies ottaa Lauraa kädestä, vie huoneeseen peiton alle ja sammuttaa valot. Lauralla ei siihen enää ole voimia. Migreeni on taas alkanut. Lue Lauran koko tarina.
 • Lapsi helmet kaulassa ilman paitaa.

  Miten suhtautua lapsen kysymyksiin seksuaalisuudesta?

  18.02.2016Marja Hintikka Live
  Aikuisina törmäämme lasten spontaaneihin kysymyksiin kehosta, alastomuudesta ja seksuaalisuudesta. Seksuaalisuudesta on joskus vaikea jutella lapselle (tai kenellekään) luontevasti, mutta lasten seksuaalikasvatus on osa normaalia arkea ja teemme sitä vanhempina päivittäin. Olennaisinta on muistaa, että lapsen seksuaalisuus ja seksuaalikasvatus on aivan eri asia kuin aikuisten seksuaalisuus.
 • Marja Hintikka: Kiellänkö lääkärileikit?

  Marja Hintikka: Nakupelle hämmentää

  17.02.20161Marja Hintikka Live
  Tuskin mitkään omien vanhempien tai ammattilaisten kasvatusyritykset ovat jääneet mieleen samalla tavalla kuin seksuaalisuuteen liittyvät. Niille naureskellaan porukalla myös hiekkalaatikon reunalla, koska jokainen muistaa kouluajoilta ensimmäisen Ihmisen biologian tunnin tai sen, kun kysyi äidiltä ja isältä, mitä se nussiminen oikein tarkoittaa. Nyt kun itse on vanhempana vastuussa lapsensa seksuaalikasvatuksesta, muistot palaavat mieleen. Miten toimia niin, ettei omasta lapsesta tulisi estoista ja ahdistunutta aikuista, pohtii Marja Hintikka.
 • Yllättyneen hämmentynyt nainen

  Kato äiti, mun pippeli on keppi! Kerro, mikä lapsen seksuaalisuudessa hämmentää

  15.02.2016Marja Hintikka Live
  Uimapukualue. Tätä sanaa käytetään nykyisin, kun lapsille halutaan selittää intiimejä asioita. Uikkarin alle jää se osa kehoa, johon muilla ei ole oikeutta ilman lupaa koskea. Aikuinen on kekseliäs, kun pitää keksiä kiertoilmauksia "etupepulle". Millä nimellä teillä kutsutaan piparia ja vauvasauvaa? Mikä lapsen alapääjutuista naurattaa, mikä vaivaannuttaa? Vastaa kyselyyn!

Kuuluu sarjaan