Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka Live: Unelmien joulu - 19.12.2016

Ohjelma Areenassa

 • Joulukuusi ja koristeineen.

  Joulu - jokavuotinen painajainen vai kerrankin aidosti rentouttava juhla?

  20.12.2016Marja Hintikka Live
  Tässä joulunpyhien selviytymisopas. Näillä asiantuntijoiden vinkeillä selviät - jos nyt et ihan naarmuitta - ainakin hengissä loppuvuoden kuumottavimmasta juhlapyhästä.
 • Joulupukki ja lapsi.

  Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  19.12.2016Marja Hintikka Live
  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.
 • Pikkutytöt pyjamissaan jouluna

  Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  19.12.2016Marja Hintikka Live
  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.
 • Ukki ja Ali

  "Paikkaan nyt kiirettä, mikä aikoinaan oli omien lasten kanssa" - Pekka-ukki on korvaamaton apu

  16.12.2016Marja Hintikka Live
  Pekka Heiskanen on ukki kahdeksalle lapsenlapselle. Erityisen tärkeä ja läheinen hän on tyttärensä Jenni Heiskasen esikoiselle, 13-vuotiaalle Alille. "Ehkä ukkina paikkaan nyt sitä kiirettä, mikä aikoinaan oli omien lasten kanssa", pohtii Pekka, jonka lapsenlapset ja lapset yllättivät MHL:n avulla.
 • Heikki Soini ja puhekupla: ...mutta perhejoulu rosolleilla on tuloillaan

  Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  16.12.20161Marja Hintikka Live
  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.
 • Vanessa Kurri

  Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  16.12.2016Marja Hintikka Live
  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.
 • Ruuhkavuositarinoita: Inhoan joulua lapsuuteni takia

  Ruuhkavuositarinoita: Lapsuuteni teki minusta jouluinhoisen

  16.12.2016Marja Hintikka Live
  Ruuhkavuositarinoita-sarjassa MHL:n fanit kertovat omia kokemuksiaan, havaintojaan ja oivalluksiaan viikon teemasta. Joulusta kirjoittaa nimimerkki Kibiscus.
 • Anna-Kaisa Huurinainen

  Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  15.12.2016Marja Hintikka Live
  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.
 • Stig (Pasi Siitonen)

  Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  15.12.2016Marja Hintikka Live
  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.
 • Joulumuori-nukke.

  Älä sorru joulupainajaiseen!

  15.12.2016Marja Hintikka Live
  Oletko sinä sitä joukkoa, jolle tulevat juhlapyhät ovat totista työtä? Monet meistä haluavat suorittaa ne mahdollisimman täydellisesti, vaikka pidemmän päälle suorittaminen tekee elämästä raskasta ja hävittää ilon tunteet arjesta. Kannattaakin pysähtyä miettimään, mitä juuri sinä ja perheesi juhlapyhiltä haluatte, kirjoittaa Väestöliiton asiantuntija Riikka Riihonen.
 • Marja Hintikka ja puhekupla: Joulu menee aina pieleen

  Marja Hintikka: Unelmien joulu

  14.12.20164Marja Hintikka Live
  “Joulu on ahdistavinta mitä tiedän”, totesi pari vuotta sitten eronnut äitikaverini. Jähmetyin kuuntelemaan, kun hän kertoi itkevänsä eniten juuri jouluisin. Joka toinen vuosi täydellistä yksinäisyyttään lapsen ollessa joulunvietossa toisaalla ja joka toinen vuosi sitä, miten hän on epäonnistunut perhe-elämässään. Tiedän, ettei hän ole tunteineen yksin, kirjoittaa Marja Hintikka.
 • Epäonnistunut joulukortti: ihanaa jolua

  MHL kysyy: Mikä kaikki voi mennä jouluna pieleen?

  13.12.2016Marja Hintikka Live
  Koira haukkasi kinkkua ja lapset löysivät joulupukkiasun vaatekaapista. Jouluun ladataan paljon odotuksia, mutta joskus paketti leviää täysin. Jaa joulumokasi MHL:n kyselyssä ja vapaudu ahdistuksesta. Kaikilla meillä on joskus vähän vähemmän ihana joulu.

Kuuluu sarjaan