Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka Live: Ydinperhe on kuollut - 8.2.2016 - Jakso 4

Ohjelma Areenassa

 • Farkkuja roikkuu pyykkinarulla

  Biologinen lapsi on uusperheen liima

  09.02.2016Marja Hintikka Live
  Uusperheen perustamiseen liittyvä uuden aikaperspektiivin opettelu on kimurantti juttu. Onko sopivaa tehdä yhteisiä lapsia, kun on jo elettyä elämää takana? Jaksaisiko vauva-arkea enää? Harmittaisiko lapsen tekemättä jättäminen? Kansainvälisten tutkimusten mukaan ratkaisu olisi hyvinkin simppeli - yhteinen biologinen lapsi kannattaisi tehdä. Tilastollisesti nimittäin yhteinen biologinen lapsi, jos mikä, auttaa uusperhettä pysymään kasassa.
 • Paperinukke, joka kuvaa naista paholaisena.

  Kun äitipuolesta tulee hirviö

  09.02.2016Marja Hintikka Live
  Millaista on olla se saduista tuttu paha äitipuoli oikeassa elämässä? Miten sellaiseksi päädytään siitäkin huolimatta, että uusperheen taipaleen alussa kaikki näyttää hyvältä? Tämä on Riikan tarina.
 • Varo myrkyllistä exää!

  7 hirviö-exää esittelyssä - löydätkö omasi?

  08.02.2016Marja Hintikka Live
  Uusperhe voi rakentua luontevasti ja kauniisti, jos osapuolet ovat sovussa. Joskus puolison mukana elämään tulee kuitenkin joukko hankalia ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa, jotta uusi onni murenisi. MHL esittelee seitsemän hirviö-ex -tyyppiä.
 • Käsin piirretty sukupuu, jossa uusia sanoja uusperheiden uusille sukulaisille.

  6 uutta nimitystä uusperheen sukulaisille

  08.02.2016Marja Hintikka Live
  Eroaminen, rakastuminen ja uuden kumppanin löytäminen mullistavat paitsi ihmisen elämän, myös sukulaisverkoston. Nykyisistä tulee entisiä, tuntemattomista sukulaisia. Mutta miksi heitä kutsuttaisiin? MHL kysyi, fanit vastasivat. Tuloksena on lahja suomen kielelle: uusperheen uusi sukupuu!
 • Pitsiverhot puutalon ikkunassa.

  Lapsi kaipaa muistoja ydinperheestä

  08.02.2016Marja Hintikka Live
  Kun perhe eroaa, häviävät valokuvat entisestä puolisosta ja perhe-elämästä hyvin nopeasti kodin ja mummolan kirjahyllyiltä ja lipastojen päältä. Aivan kuin olisi jotenkin sopimatonta pitää esillä todisteaineistoa ydinperheestä, siitä lapsen - ja aikuisen - elämän peruspilarista, joka joskus oli. Mutta mitä jos juuri sitä konkreettista jälkeä menneestä erolapsi tarvitseekin tunteakseen itsensä ehjäksi?
 • Jenny Lehtinen ja puhekupla: Perheeni ei sääliä kaipaa

  Jenny Lehtinen: Kaikki perheet ovat erilaisia, mutta samanarvoisia

  05.02.2016Marja Hintikka Live
  Ydinperhe on ihana. Mutta kun sitä ei enää ole, sitä ei ole. Eikä yhtäkään ero- tai uusperhettä auta askeltakaan eteenpäin jatkuva sääliminen ja arvostelu. Voisiko puhetta ero- ja uusperheistä kääntää positiiviseen suuntaan, kysyy MHL:n Jenny Lehtinen.
 • Marja Hintikka: Ydinperhe on kuollut

  Marja Hintikka: Ydinperhe on kuollut

  04.02.20167Marja Hintikka Live
  Uudet perhemuodot ovat tulleet jäädäkseen ja nykyisin niin yleisiä, että ne koskettavat tavalla tai toisella kaikkia. Ehkä siksi teema oli yksi MHL-yhteisön eniten toivomista, kun syksyllä kyselimme aihe-ehdotuksia keväälle, miettii Marja Hintikka. Ja toteuttaa toiveen: 8.2. puheenvuoro on uusperheellisillä!
 • Varjot

  Uusperhe - pommi vai timantti?

  04.02.2016Marja Hintikka Live
  Hyvä parisuhde on tutkimusten mukaan merkittävä onnellisuutta lisäävä tekijä. Avo- ja avioliitot kaatuvat usein juuri huonoksi koettuun parisuhteeseen, josta halutaan ulos, koska oma onnellisuus on uhattuna. Uusperhe taas syntyy siitä toivosta, jonka on herättänyt hyväksi koettu uusi parisuhde. Mutta mitä tarvitaan siihen, että uusperheestä syntyy timantti eikä pommi? Asiantuntija vastaa.
 • teinityttö ja teinipoika soittaa ilmakitaraa

  MHL kysyy: miten sinun uusperhearkesi sujuu?

  01.02.2016Marja Hintikka Live
  Marja Hintikka Live nostaa 8.2. keskiöön uusperheet. Haluamme kuulla, kuinka sinun, minun ja meidän lapsista koostuva katras saadaan pelaamaan yhteen. Lisäksi kaunis kielemme tarvitsee nimiä uusille perheenjäsenille. Ehdota sanoja moderniin sukupuuhun!

Kuuluu sarjaan