Hyppää pääsisältöön

Metsien kätkemä: Kalajoen dyyneiltä Kallankareille - 19.7.2016 - Jakso 6

Ohjelma Areenassa

 • Maakallan aittoja.

  Kalajoen kohteet

  19.07.2016Luonto
  Kalajoen seutu on kirjaimellisesti uutta maata. Maankohoaminen, meren voima ja joet muuttavat maisemaa edelleen. Siinä missä tänään voi kävellä, purjehdittiin vielä joitain satoja vuosia sitten – ja kehitys jatkuu yhä. Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu. Siiponjoki
 • Antti ja Reetta Ulkokallalla.

  Matkapäiväkirja: Kalajoen dyyneiltä Kallankareille

  19.07.20163Luonto
  Seikkailumme kolmas päivä alkaa aamuvarhaisella Rahjan satamasta. Ulkomerellä, jossain viidentoista kilometrin päässä, odottaa määränpäämme, Kallankarit. Olemme vastikään kuulleet, että Kallankarit on maamme toinen itsehallintoalue Ahvenanmaan lisäksi. Juttu kuulostaa sen verran uskomattomalta, että pakkohan ne on itse päästä todistamaan.
 • Ruuan valmistusta.

  Kallan siikaa

  17.07.2016Luonto
  Ei savua ilman tulta. Eikä Kallan-vierailua ilman Pasi Pääkkösen herkullista savusiikaa. Tänä aamuna pyydetty, hetki sitten savustettu ja vielä lämmin.
 • Kallankarien pappila.

  Mytologia: Kallankarien Karilaki

  15.07.2016Luonto
  Kallankarien suurin erikoisuus on niiden itsehallinto, josta määrätään Karilaissa. Itsehallinto on peräisin 1700-luvulta, Ruotsin vallan ajalta, ja se pohjautuu kuningas Aadolf Fredrikin vuonna 1771 säätämään Hamina-ordningiin. Ihan Ahvenanmaan kaltaisesta itsehallinnosta ei kuitenkaan ole kyse: saaret omistaa Suomen valtio, mutta kuninkaallisen asetuksen nojalla Maakallan hallinta on luovutettu kalastajille. Saarelaisten tulee kuitenkin käydä armeija, toisin kuin ahvenanmaalaisten.
 • Hilloja kädellä.

  Missä marjat luuraavat? Näin löydät marjapaikan

  14.07.20161Luonto
  Kotimaiset marjat ovat houkuttaneet ihmisiä metsiin kautta aikojen. Nykyisin marjojen poimimisessa yhdistyvät huvi ja hyöty. Poiminta on hyvä keino saada sopivassa suhteessa liikuntaa, raikasta ilmaa ja muita luonnon hyvinvointivaikutuksia ruuan hankkimisen yhteydessä. Marjametsään on mukava mennä yhdessä. Jutustellessa astiat täyttyvät melkein kuin itsestään.
 • Yhdeksänosainen uusi sarja Metsien kätkemä vie katsojat suomalaiseen luontoon kokemaan kauniita, vaikuttavia ja mielikuvitusta kutkuttavia paikkoja.

  Metsien kätkemä – seikkailu Suomen luontoon ja tarinoihin

  11.05.201636Yle TV1
  Yhdeksänosainen sarja esittelee upeita luontokohteita ja niiden jännittäviä tarinoita.

Kuuluu sarjaan