Hyppää pääsisältöön

Metsien kätkemä: Lemmenjoki ja mahtiseidat - 2.8.2016 - Jakso 8

Ohjelma Areenassa

 • Jokivene ajaa Lemmenjoella.

  Inarin ja Sodankylän kohteet

  02.08.2016Luonto
  Lapin luonnossa kohtaavat äärimmäisyydet. Herkkyys ja suuret voimat, mennyt ja nykyisyys, kiihkeä kesä ja hyytävä talvi. Ehkä juuri siksi se hullaannuttaa niin monet palaamaan luokseen kerta toisensa jälkeen.
 • Mies, nainen ja koira ulkoilemassa kumpuilevan niityn laidalla.

  Matkapäiväkirja: Lemmenjoki ja mahtiseidat

  01.08.20162Luonto
  Lapin luonto jättää ihmiseen pysyvän jäljen, sellaisen, josta ei edes halua päästää irti. Varsinkin Lapin kohteita valittaessa kärsimme runsaudenpulasta – eri vuodenaikoina on niin paljon nähtävää laajalla alueella, että on vaikea ensin kohdentaa kolmipäiväinen retki johonkin tietylle alueelle. Valitsemme kohteeksemme Inarin-seudun, ja siltikin liikumme satojen kilometrien laajuisella alueella, niin kuin paimentolaiset ikään.
 • Ruuan valmistusta.

  Lapin poropizza

  01.08.20161Luonto
  Jokaisella kulttuurilla on omat lättynsä. Beduiineilla nuotioleipä, italialaisilla pizza, intialaisilla naan ja Lapissa rieska. Me keksittiin tehdä hieman modernimpi puolivalmis Lapin-pizza, joka on helppo taikoa kokoon vaikka vaelluksella.
 • Inarijärven Ukonsaari.

  Mytologia: Saamelaisten pyhät seidat

  29.07.2016Luonto
  Seidat ovat saamelaisten pyhiä paikkoja, joilla palvottiin aina kristinuskon tuloon asti – ja usein sen jälkeenkin – tärkeitä jumalia ja luonnonhenkiä. Seitoja oli monenlaiseen tarpeeseen ja siltä saatettiin pyytää yleisesti hyvää menestystä, terveyttä tai vaikkapa matkaonnea.
 • Nokipannu jäähtymässä kivellä.

  Nokipannukahvin salaisuudet

  28.07.2016Luonto
  Nuotiolla keitetty kahvi on keittäjästä riippuen aina eri makuista, täynnä salaisuuksia. Kahvin maku muuttuu maiseman ja kelin mukaan. Myös sillä on merkitystä, mitä kahvinporoja käytetään ja kuinka ne pannuun lisätään.
 • Suuri muurahaispesä metsässä.

  Suunnistus ilman apuvälineitä

  27.07.2016Luonto
  Joskus voi käydä niinkin huonosti, ettet tiedä missä olet, eikä mukanasi ole karttaa eikä kompassia. Silloin olisi hyvä osata muutama niksi, joiden avulla paluu ihmisten ilmoille sujuu. Yllättävä eksyminen voi tapahtua esimerkiksi marja- tai sieniretkellä, kun katse pysyy maassa, eikä maaston tuntomerkkejä tule silmäiltyä kovin hyvin.
 • Yhdeksänosainen uusi sarja Metsien kätkemä vie katsojat suomalaiseen luontoon kokemaan kauniita, vaikuttavia ja mielikuvitusta kutkuttavia paikkoja.

  Metsien kätkemä – seikkailu Suomen luontoon ja tarinoihin

  11.05.201636Yle TV1
  Yhdeksänosainen sarja esittelee upeita luontokohteita ja niiden jännittäviä tarinoita.

Kuuluu sarjaan