Hyppää pääsisältöön

MOT: Eläkeläisköyhälistö kyykkyyn - 8.2.2016

Ohjelma Areenassa

 • Työeläkejärjestelmän pääarkkitehtia arvelutti indeksin taittaminen

  15.02.20161MOT
  Kun taitettua indeksiä oltiin eduskunnassa hyväksymässä vuonna 1995, niin koko työeläkejärjestelmän luoja Teivo Pentikäinen soitti hälytyskelloja.
 • Toimittaja Kai Byman

  Eläkerahastot takaavat AAA:n

  15.02.20164MOT
  Eläkerahastot ovat kasvaneet parin viimeisen vuosikymmenen aikana ennätyksellisen suuriksi, ja niihin kertyvästä rahamäärästä on muodostunut Suomen muhkein pääomakeskittymä. Toiset haluavat paisuttaa rahastoja entisestään, toiset taas käyttää niitä eläkkeisiin – eli siihen, mihin varat on alun perin tarkoitettukin. Rahastoihin kajoaminen epäilemättä auttaisi köyhyyskuoppaan luisuneita eläkeläisiä, mutta onko Suomen eurokelpoisuus rahastoihin kerrytetyistä pääomista kiinni?
 • Eläkeläisköyhälistö kyykkyyn: käsikirjoitus

  12.02.2016MOT
  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.
 • Heikki Hiilamo on sosiaalipolitiikan professori Helsingin yliopistossa.

  Professori Heikki Hiilamo kehittäisi takuueläkettä

  11.02.20166MOT
  MOT testautti Suomen Senioriliikkeen teesejä ja muutosvaatimuksia Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorilla, Heikki Hiilamolla. Hän on tutkinut suomalaista eläkejärjestelmää. Haastattelimme Hiilamoa ennen 8.2. esitettyä MOT-ohjelmaa ja sitä seurannutta vilkasta keskustelua.
 • Suomen eläkejärjestelmä on monimutkainen kokonaisuus.

  Suomen eläkejärjestelmä eurooppalaisessa vertailussa

  10.02.20166MOT
  Euroopan eri maissa vanhuuden aikainen toimeentulo turvataan hyvin eri tavoin. Mitään yhtenäistä mallia ei ole olemassa.
 • MOT:in logo.

  Eduskuntaryhmien vastaukset MOT:n kyselyyn

  08.02.20165MOT
  Puolueiden eduskuntaryhmät haluavat yksituumaisesti säilyttää taitetun eläkeindeksin. Hallituspuolueet antoivat MOT:n kyselyyn yhteisen vastauksen.
 • Ikä-ihmisiä odottamassa kadunylitysvuoroaan kaupungissa.

  Puolueet kannattavat yhä taitettua eläkeindeksiä

  08.02.201611MOT
  Eduskuntaryhmät eivät lämpene vaatimuksille muuttaa niin sanottua taitettua eläkeindeksiä. Yleisradion MOT- ohjelman tekemässä kyselyssä yksikään eduskuntapuolue ei kannata paluuta alkuperäiseen ansiotasoindeksiin, jota vaatii Suomen Senioriliike -niminen eläkeläisten etujärjestö.
 • Eläkeläisiä keskustelutilaisuudessa Hämeelinnassa 2016.

  Eläkeläisten mitta alkaa täyttyä

  04.02.201632MOT
  Eläkkeiden jatkuva heikentyminen tuohduttaa eläkeläisiä yhä enemmän. Eläkeläiset yrittävät saada tilanteen korjattua muun muassa kansalaisaloitteen avulla.

Lisää sarjasta MOT

Kuuluu sarjaan

MOT