Hyppää pääsisältöön

MOT: Erään vauvan kallovamma - 14.11.2016

Ohjelma Areenassa

 • Erään vauvan kallovamma: käsikirjoitus

  18.11.2016MOT
  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.
 • Nukkevauva magneettikuvauslaitteessa.

  Ravisteludiagnoosit jakavat Ruotsin lastenlääkärikunnan

  14.11.2016MOT
  Ruotsissa lääkärit ovat jakautuneet kahteen koulukuntaan vauvojen ravistelutapauksia selvitettäessä. Ruotsissa on vapautettu vuosiakin vankilassa olleita vanhempia. Suomessa tutkittuja tapauksia on vain muutamia eikä vastaavaa vastakkaisasettelua vielä ole.
 • Vauvaa työnnetään sairaalasängyssä.

  Yliopistosairaalat eivät tilastoi vauvojen ravisteluepäilyjä

  14.11.2016MOT
  Suomen yliopistosairaaloissa ei tilastoida vauvojen ravisteluepäilyjä. Tämä kävi ilmi kun MOT teki sairaaloille kyselyn asiasta. Sairaaloiden lastenlääkäreiltä ja kirurgeilta saatujen arvioiden mukaan Suomessa hoidetaan vuosittain 10-15 vauvaa, joiden vammat ovat saattaneet aiheutua ravistelusta eli heillä on ns. shaken baby syndrome.
 • Vauva makaa sitteirssä lattialla.

  Vauvoihin kohdistuu jopa törkeitä pahoinpitelyjä

  14.11.2016MOT
  Poliisille ilmoitettiin viime vuonna lähes 5000 alle 14-vuotiaisiin lapsiin kohdistunutta pahoinpitelyä. Määrä oli viidenneksen suurempi kuin edellisvuonna. Syynä ilmoitusten rajuun kasvuun pidetään lastensuojelulain muutosta.
 • Pienen vauvan kasvot.

  Lasten pahoinpitelyilmoitusten määrä rajussa nousussa

  10.11.20164MOT
  Poliisille tulleiden lasten pahoinpitelyepäilysten määrä on noussut viidenneksen lastensuojelulain muutoksen jälkeen. Viime vuonna poliisille tuli lähes 5000 ilmoitusta alle 14-vuotiaisiin lapsiin kohdistuneista pahoinpitelyistä.

Kuuluu sarjaan

MOT