Hyppää pääsisältöön

MOT: Kidu ensin, kuole sitten - 26.10.2015

Ohjelma Areenassa

 • Lampaan teurastusta.

  Teurastamovideoista ei nosteta syytteitä MOT:tä vastaan

  08.04.20161MOT
  Syyttäjä ei löytänyt näyttöä siitä, että MOT-ohjelman toimittaja Riikka Kaihovaara olisi ohjeistanut tai kannustanut materiaalin toimittajia rikosten tekemiseen. Videoiden kuvaamisesta on kuitenkin nostettu syyte yhtä eläinaktivistia vastaan.
 • Lampaan teurastusta.

  Teurastamo-ohjelma johti poliisitutkintaan

  21.12.20152MOT
  MOT:ssa 26.10. esitetty Teurastamo-ohjelma ”Kidu ensin, kuole sitten” on johtanut poliisitutkimuksiin, joissa selvitellään muun muassa ovatko teurastamot syyllistyneet eläinten huonoon kohteluun, ovatko viranomaiset syyllistyneet valvonnan laiminlyöntiin sekä ovatko eläinaktivistit ja Yleisradio syyllistyneet rikoksiin.
 • Nauta teurastamossa verenlaskukaukalossa.

  MOT vuonna 2015: Evira löysi paljon puutteita teurastamoissa

  25.11.20157MOT
  Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on todennut puutteita teurastamoissa, joissa kuvattua aineistoa esitettiin MOT-ohjelmassa 26.10. Puutteet liittyivät pääasiassa toimintaohjeistoihin ja kirjanpitoon sekä puuttuviin kelpoisuustodistuksiin. Sen sijaan Evira ei tarkastusten aikana havainnut ongelmia eläinten käsittelyssä ja tainnutuksessa.
 • Eviran toimitilat Helsingin Viikissä.

  Teurastamoista kertova MOT-ohjelma "Kidu ensin, kuole sitten" sai Eviran liikkeelle

  27.10.201525MOT
  Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ryhtyy selvittämään toimintaa niistä teurastamoissa, joissa kuvattua materiaalia esitettiin MOT-ohjelmassa ”Kidu ensin, kuole sitten” maanantaina 26.10.2015. Evira selvittää miten teurastamot noudattavat eläinsuojelulainsäädäntöä ja tekee tarvittaessa tutkintapyynnön poliisille.
 • Kidu ensin, kuole sitten: käsikirjoitus

  26.10.2015MOT
  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.
 • Riikka Kaihovaaran blogikuva

  Poikkeus vai sääntö?

  26.10.201557MOT
  Olisi tekopyhää väittää, että teurastamoiden työntekijät olisivat jotenkin erityisen julmia ja välinpitämättömiä ihmisiä. Uskon, että jos työskentelisin itse teurastamossa, jossa tahti olisi kova ja teurastamon rakenteet huonosti suunniteltuja, syyllistyisin itsekin eläinten kovakouraisen käsittelyyn.
 • Lampaiden teurastusta 2015.

  Teurastamokuvia tarjottiin MOT:lle

  26.10.2015MOT
  Teurastamoissa kuvattua aineistoa tarjosi MOT:lle Oikeutta Eläimille-yhdistys. MOT katsoi aiheen olevan yhteiskunnallisesti niin merkittävä, että toimitus päätti sen perusteella tehdä ohjelman ja esittää paikka paikoin rankkaakin videomateriaalia.
 • Sika teurastamossa verenlaskussa.

  MOT vuonna 2015: Julmuutta ja välinpitämättömyyttä suomalaisteurastamoissa

  22.10.2015174MOT
  MOT:n haltuunsa saama videomateriaali paljastaa vakavia epäkohtia suomalaisissa teurastamoissa.

Lisää sarjasta MOT

Kuuluu sarjaan

MOT