Hyppää pääsisältöön

MOT: Kolesterolipommi - 25.10.2010

 • Kolesterolipommin jälkikaikuja

  21.04.20113MOT
  MOT esitti 25.10.2010 Martti Backmanin toimittaman ohjelman Kolesterolipommi. Backman tutustui tuoreimpaan kolesterolitutkimukseen ja havaitsi, että tutkimuksista voi vetää virallisesta linjasta täysin poikkeavat johtopäätökset. Viime vuosien lääketutkimukset ovat tuottaneet erityisesti statiinien valmistajille pettymyksiä toisensa jälkeen.
 • Kolesterolipommi: käsikirjoitus

  02.11.2010MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
 • Kolesterolipommi

  01.11.2010MOT
  Kolesterolin syyllisyys sydänkohtauksiin ja –kuolemiin ei ole niin itsestään selvää, kuin meille on pitkään opetettu. MOT tutustui tuoreimpaan kolesterolitutkimukseen ja havaitsi, että tutkimuksista voi vetää virallisesta linjasta täysin poikkeavat johtopäätökset.
 • Ketä tohtori edustaa?

  25.10.2010209MOT
  Hoitosuosituksia laativat tohtorit istuvat lääketeollisuuden elimissä ja saavat niiltä palkkioita. Siitä huolimatta heidän jääviyttään ei rohjeta asettaa kyseenalaiseksi. Tilanne olisi mahdoton millä tahansa muulla alalla.

Lisää sarjasta MOT

Kuuluu sarjaan

MOT

Ohjelma

Toimittaja Martti Backmanin ohjelmassa Kolesterolipommi selviää, että erityisesti viime vuosien lääketutkimukset ovat tuottaneet statiinien valmistajille pettymyksiä toisensa jälkeen. Lääkkeet ovat osoittautuneet tehottomiksi sydänkohtausten ja -kuolemien ehkäisyssä.

MOT: Kolesterolipommi
Ma 25.10.2010
Toimittaja Martti Backmann