Hyppää pääsisältöön

MOT: Leffapiraattien kurinpalautus - 10.4.2017

Ohjelma Areenassa

 • Mies selaa nettisivustoja.

  Operaattorin ei tarvitse paljastaa liittymän omistajaa

  15.06.2017MOT
  Markkinaoikeuden tuoreen päätöksen mukaan teleoperaattorin ei tarvinnut paljastaa elokuvaa netissä jakaneen henkilön yhteystietoja. Markkinaoikeuden linjauksen jälkeen elokuvan tekijänoikeuksien omistajien on jatkossa aiempaa vaikeampaa tavoittaa tekijänoikeuksien loukkaamisesta epäiltyjä henkilöitä.
 • Yökuvaa Helsingistä.

  Saksalaiset valvontayritykset elokuvapiraattien jäljillä

  13.04.20175MOT
  Useat valvontayritykset jäljittävät verkossa elokuvia lataavia ja jakavia tietokoneita. Ne etsivät koneiden IP-osoitteita, ja sitä kautta tietokoneiden omistajia. Yksi yrityksistä on saksalainen Tecxipio,joka samalla tekee markkinakartoituksia.
 • Leffapiraattien kurinpalautus: käsikirjoitus

  10.04.2017MOT
  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.
 • Grafiikka tekijänoikeuskirjeitä lähettävät lakitoimistot ja niiden yhteydet.

  Kirjebisneksestä hyötyy laaja yritysten verkosto

  10.04.20176MOT
  Tekijänoikeuskirjeiden takaa paljastuu laaja kansainvälinen elokuvayhtiöiden, lakitoimistojen ja tietotekniikkayritysten verkosto. Tekijänoikeuskirjeitä on ennen Suomea lähetetty mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.
 • Pojat katsovat elokuvaa televisiosta.

  Lakitoimistot vaitonaisia maksetuista hyvitysmaksuista

  10.04.20172MOT
  Suomessa tekijänoikeuskirjeitä lähettää kolme lakitoimistoa, Hedman Partners, Tekijänoikeusturva TOT ja Tekijänoikeusvalvonta Adultia Oy. Yritykset vaikenevat lähetettyjen tekijänoikeuskirjeiden määrästä. Ne eivät myöskään kerro, kuinka suuri osa kirjeen saaneista on maksanut vaaditun, satojen tai jopa tuhansien eurojen hyvitysmaksun.
 • Lähikuva kannettavasta tietokoneesta ja älypuhelimesta.

  Kymmenet tuhannet suomalaiset syytettyinä elokuvien laittomasta lataamisesta

  06.04.201728MOT
  Kymmenet tuhannet suomalaiset ovat saaneet lakitoimistolta tiukkasävyisen kirjeen, jossa esitetään syytös elokuvien tai tv-sarjojen laittomasta lataamisesta ja jakamisesta internetissä. Kirjeessä uhataan oikeudenkäynneillä, jos vastaanottaja ei maksa satojen tai jopa tuhansien eurojen hyvitysmaksua.

Kuuluu sarjaan

MOT