Hyppää pääsisältöön

MOT: Lisää rahaa Amerikan rikkaille - 24.8.2009

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Lisää rahaa Amerikan rikkaille: käsikirjoitus

  31.08.2009MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
 • Lisää rahaa Amerikan rikkaille

  31.08.2009MOT
  Tuloerot ovat Suomessa kasvaneet 1990-luvun alusta lähtien. Verohelpotuksilla on annettu lisää rahaa rikkaille. Uudelle tulonjakopolitiikalle otettiin mallia Ronald Reaganin Yhdysvalloista ja Margaret Thatcherin Britanniasta.
 • Kateusjournalismia

  24.08.200915MOT
  Tuloerojen talouskehityksen välisestä yhteydestä liikkuu monenlaisia käsityksiä. Suuria tuloeroja on pidetty paitsi väistämättömänä osana kasvua, myös kaikille hyödyllisenä ilmiönä. Vastaväitteitä on pidetty osoituksena kateudesta. Talouden viimeaikaiset tapahtumat ja kansantaloustieteen tutkimustulokset osoittavat kuitenkin selvästi, ettei talouden kehitys vaadi tuloerojen kasvattamista.

Kuuluu sarjaan

MOT

Ohjelma

Miltä eriarvoisuus tuntuu ja näyttää tuloerojen mallimaassa USA:ssa? Timo-Erkki Heino selvittää asiaa tavallisen amerikkalaisen, entisen yritysjohtajan sekä taloustieteen Nobelilla palkitun tutkijan näkökulmasta.

MOT: Lisää rahaa Amerikan rikkaille
Ma 24.8.2009
Toimittaja Timo-Erkki Heino

MOT: Lisää rahaa Suomen rikkaille

Tuloerot ovat kasvaneet, kun rikkaat rikastuvat. Rikkaat rikastuvat, koska veropolitiikka on suosinut rikkaita. Miksi näin on käynyt? Vastaamassa on mm. valtiovarainministeri Jyrki Katainen. MOT: Lisää rahaa Suomen rikkaille (31.8.3009).