Hyppää pääsisältöön

MOT: Lisää rahaa Suomen rikkaille - 31.8.2009

 • Lisää rahaa Suomen rikkaille: käsikirjoitus

  07.09.2009MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
 • Lisää rahaa Suomen rikkaille

  07.09.2009MOT
  Suomi oli pitkään pienten tuloerojen maa. Mutta ei enää, nyt tuloerot kasvavat teollisuusmaista kaikkein nopeimmin. Tuloerot ovat kasvaneet 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Onko tulohaitarin levenemisen syynä siis lama tai laman jälkeinen nousukausi tai suomalaisyritysten kansainvälinen menestyminen?
 • Kuka on rikkain suomalainen?

  31.08.200933MOT
  Tuloverotuksesta on saatavissa tuoreita tietoja, jotka kertovat suurituloisimpien suomalaisten verotuksen keventyneen. Kertyneistä rikkauksista sen sijaan ei tietoja ole saatavissa vuoden 2005 jälkeen, kiitos Matti Vanhasen edellisen hallituksen, joka poisti varallisuusveron. Samalla poistui julkinen rekisteri siitä, ken on maassa rikkahin.

Lisää sarjasta MOT

Kuuluu sarjaan

MOT

Ohjelma

Tuloerot ovat kasvaneet, kun rikkaat rikastuvat. Rikkaat rikastuvat, koska veropolitiikka on suosinut rikkaita. Miksi näin on käynyt? Vastaamassa on mm. valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

MOT: Lisää rahaa Suomen rikkaille
Ma 31.8.2009
Toimittaja Timo-Erkki Heino

MOT: Lisää rahaa Amerikan rikkaille

Miltä eriarvoisuus tuntuu ja näyttää tuloerojen mallimaassa USA:ssa nyt, kun rikkaiden ja köyhien välistä kuilua on kasvatettu kolme vuosikymmentä? Timo-Erkki Heinon toimittama Lisää rahaa Amerikan rikkaille (24.8.2009) selvittää asiaa tavallisen amerikkalaisen, entisen yritysjohtajan sekä taloustieteen Nobelilla palkitun tutkijan näkökulmasta.