Hyppää pääsisältöön

MOT: Marskin vaietut virheet - 23.9.2013

Ohjelma Areenassa

 • marsalkka Carl Gustav Mannerheim

  Marskin kohtalokkaat virheet

  13.06.2014MOT
  Marsalkka Mannerheimin strategiset virheet jatkosodassa maksoivat tuhansien suomalaissotilaiden hengen.
 • Mannerheim

  Kiihkoton Marski-tutkimus tarpeen

  24.09.20135MOT
  ”Hän uskoi olevansa kuningas. Hän oli kostonhimoinen ja maksoi aina takaisin, jos joku toinen oli toista mieltä kuin hän.”, tilittää Marskin yleisesikunnan pitkäaikainen päällikkö Erik Heinrchs. Myös MOT:n haastattelema kenraaliluutnantti evp. Heikki Koskelo peräänkuuluttaa puolueetonta tutkimusta Mannerheimin ratkaisuista.
 • Kenraaliluutnantti Heikki Koskelo

  Mannerheim teki kohtalokkaita virheitä

  23.09.201322MOT
  Kenraaliluutnantti evp. Heikki Koskelon mukaan suomalaiset joutuivat kesäkuussa 1944 vastaamaan Karjalan kannaksella Neuvostoliiton hyökkäykseen lähes linnoittamattomissa asemissa. "Mannerheim päätyi siihen, että Neuvostoliitto ei suorita suurhyökkäystä Suomeen, vaan Suomi jää sivuun ratkaisusta ja Suomen kohtalo ratkaistaan myöhemmin", Koskelo kertoo havainnoistaan.
 • Marskin vaietut virheet: käsikirjoitus

  23.09.2013MOT
  NL:n suurhyökkäys vyöryi Karjalan kannaksella kesäkuussa 1944. Sekasortoiset suomalaisjoukot perääntyivät puna-armeijan tieltä. Suomen puolustusta johti kansakunnan symboliksi noussut marsalkka Mannerheim. Uusien tutkimusten mukaan ylipäällikkö teki tuolloin sotilasstrategisia virhearvioita, jotka koituivat kohtalokkaiksi.

Lisää sarjasta MOT

Kuuluu sarjaan

MOT

Toimittajat

Ohjelma

Mannerheim päätti jatkosodan aikana itsevaltaisesti toimista, jotka johtivat puolustusrintaman murtumiseen Kannaksella. Päämajan olosuhteista vaaditaan selvitystä.

MOT: Marskin vaietut virheet
Esitetty Ma 23.9.2013 klo 20, Yle TV1