Hyppää pääsisältöön

MOT: Vaarallinen muuttolintu - 21.1.2008

Ohjelma Areenassa

Tätä jaksoa ei valitettavaksi ole saatavilla toistettavaksi. Alla on kuitenkin sarjan viimeisin jakso.
 • Poissa silmistä, poissa mielestä

  21.01.20084MOT
  Hiljaisuuden muuri ympäröi siipikarjateollisuutta. Hautoimoihin, tiloille ja munittamoihin ei päästetä ulkopuolisia hygieniaan vedoten. Broilerit ja kananmunat tuotetaan piilossa suuren yleisön katseilta.  
 • Salmonella, salmonella, salmonella

  21.01.2008MOT
  MOT-ohjelmani Vaarallinen muuttolintu käsitteli siipikarjan virustauteja, kuten lintuinfluenssaa ja Newcastlen tautia. Toistaiseksi suurempi ongelma ovat kuitenkin siipikarjan lihan välittämät bakteeri-infektiot, lähinnä ripulitaudit. Yleisimmin tauti välittyy broilerinlihan välityksellä.  
 • Vaarallinen muuttolintu

  21.01.2008MOT
  Siipikarjan jalostus on keskittynyt muutaman kansainvälisen suuryhtiön käsiin. Myös suomalaisten kanojen ja broilereiden isovanhemmat tuodaan ulkomailta. Miten tämä liittyy eläintautiriskeihin? MOT kävi suomalaisten broilereiden syntykodissa Skotlannissa.

Kuuluu sarjaan

MOT

Toimittajat

Ohjelma

Maatiaiskanat ovat jääneet historiaan ja siipikarjan jalostus siirtynyt kansainvälisten yhtiöiden käsiin. Myös suomalaisten kanojen ja broilereiden isovanhemmat tuodaan ulkomailta. MOTissa pohditaan ilmiöön liittyviä eläintautiriskejä.

MOT: Vaarallinen muuttolintu
Ma 21.1.2008

Lisää aiheesta

 • Kana nimeltä Ross 508 Suomessa syödään 85 miljoonaa kiloa broileria vuodessa ja kaikki broilerit ovat joko mallia Ross 508 tai Ross 308.