Hyppää pääsisältöön

MOT: Venäläinen sähköisku - 19.2.2018

Ohjelma Areenassa

 • MOT:n ohjelmien käsikirjoituksiin liitettävä logokuva.

  Venäläinen sähköisku: käsikirjoitus

  20.02.2018MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus tästä.
 • Kaunis talvimaisema Moskovasta tammikuussa 2018 jossa Moskvajoki etualalla.

  Kommentti: Miksi Supo puhuu mutta Fortum vaikenee?

  19.02.201810MOT
  Mikä televisio-ohjelman aihe voi olla sellainen, josta pidättyväisyydestään tunnettu Suojelupoliisi voi puhua, mutta energiayhtiö Fortum ei? Miksi MOT:n pitää käydä Tšekissä asti kyselemässä Suomelle turvallisuuspoliittisesti todella tärkeästä aiheesta? Vastaus on molempiin se sama: koska puhumme Fennovoiman ydinvoimahankkesta Pyhäjoella, sen turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta.
 • Pyhäjoelle rakenettavan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustyömaa.

  STUK: Hanhikiven ydinvoimalatyömaan maaperätutkimukset eivät riittävät – "tilattu tutkimuksia tilaamisen takia"

  19.02.20184MOT
  Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimatyömaan maaperätutkimuksissa on epäselvyyksiä. STUK vaatii nyt Fennovoimalta lisätutkimuksia. Tutkimukset ovat avainasemassa kun määritellään suunnitteluperusteet koko ydinvoimalan pohjarakenteille.
 • Rosatomin pääkonttorin portti Moskovassa.

  Venäläinen sähköisku

  16.02.20182MOT
  Kun venäläinen Rosatom tuli Fennovoiman ydinvoimalan laitostoimittajaksi, puhuttiin vain bisneksestä ja energiasta. Rosatom ei kuitenkaan pelkästään toimita Suomeen ydinvoimalaa, se myös omistaa kolmanneksen Fennovoimasta. Onko suomalainen tapa ajatella, että energia-asiat ovat vain energia-asioita, liian hyväuskoinen? Voiko energiapolitiikkaa erottaa muusta politiikasta? Venäjän tiedustelu on Supon mukaan pyrkinyt aktiivisesti vaikuttamaan Suomen energiaratkaisuihin ja tiedustelu on aktiivista tälläkin hetkellä. Suomalaisasiantuntijan mukaan tämä kertoo siitä, että energiasektori on Venäjälle tärkeä ja se pyrkii sitä edistämään. Fennovoiman ydinvoimala Pyhäjoella on tärkeä osa Venäjän suurvaltapolitiikkaa.

Lisää sarjasta MOT

Kuuluu sarjaan

MOT